Reclamem a l’alcalde Collboni solucions per frenar l’augment de la inseguretat al barri de Sant Antoni

El regidors Jordi Martí Galbis i Joan Rodríguez denuncien l’increment del 17% de fet delictius al barri els darrers mesos, i proposen la creació d’una taula de prevenció i seguretat a Sant Antoni amb els veïns, comerços i entitats del districte per revertir una situació que ve de lluny

El Grup Municipal de Trias per Barcelona reclama a l’alcalde Collboni  solucions per frenar l’augment de la inseguretat al barri de Sant Antoni. El portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, i el regidor i pesidnt de l’Eixample, Joan Rodríguez, han denunciat l’increment del 17% de fet delictius al barri els darrers mesos, i han proposat la creació d’una taula de prevenció i seguretat a Sant Antoni amb els veïns, comerços i entitats del districte per revertir una situació que ve de lluny.

El portaveu del Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament, Jordi Martí Galbis, i el regidor de TriasxBCN adscrit a l’Eixample, Joan Rodríguez, també president del Consell del Districte, Joan Rodríguez Portell, han valorat aquest matí l’augment de la inseguretat al barri de Sant Antoni en una trobada amb mitjans de comunicació a la confluència del carrers Tamarit i Borrell.

El regidor Rodríguez ha denunciat l’increment de fets delictius al barri de Sant Antoni, però també al conjunt de la ciutat de Barcelona: “és una situació que ens preocupa”. Rodríguez s’ha referit a l’augment de robatoris i furts a la Ronda de Sant Antoni durant les obres que s’hi estan duent a terme, als allunatges en la zona de la superilla de Sant Antoni, en l’entorn del Mercat tot aprofitant que ara els carrers estan pacificats; a la presència de droga i, més concretament, la venda de drogues en un quiosc abandonat en els jardinets de l’Alguer. “Plou sobre mullat, és una situació que ve de lluny”, ha remarcat.

Joan Rodríguez s’ha fet ressò de les darreres dades del mateix Ajuntament, i que indiquen que en el darrer semestre del 2023 els delictes al barri de Sant Antoni van augmentar un 17%, un dels barris de Barcelona on més van augmentar. “Aquestes dades ens envien un doble missatge: el primer és que la Barcelona de Collboni s’assembla molt, massa, a la Barcelona de Colau. No hi ha hagut cap canvi, continuem amb els mateixos problemes, que en molts casos s’agreugen; i el segon missatge és que cal prendre mesures per revertir la situació, tant a Sant Antoni com a la resta de la ciutat”.

De la seva banda, el portaveu Jordi Martí Galbis ha afirmat que “tenim a Barcelona un problema real i greu d’inseguretat”, i ha anunciat que el seu grup presentarà un prec a la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior de la pròxima setmana que reclama: “Que el Govern Municipal creï una taula de prevenció i seguretat al barri de Sant Antoni per tal que treballant amb els veïns, comerços i entitats del districte i els cossos de seguretat es puguin trobar solucions als problemes de seguretat del barri de Sant Antoni, així com demanem un augment dels efectius policials al barri de Sant Antoni en tots els torns”.

“Volem que el govern prengui mesures, no només policials, i també perquè es compti amb el teixit veïnal, associatiu i comercial del barri, i del districte, perquè hi ha mesures que s’han de prendre escoltant la gent”, ha dit, confinat que la iniciativa s’aprovi i es prenguin mesures per fer un canvi real de seguretat i de convivència.

Més enllà de Sant Antoni, Jordi Martí també ha assenyalat que hi una un problema d’inseguretat a tots els barris de l’Eixample i a Barcelona en el seu conjunt que, “lamentablement, s’ha convertit en la ciutat més insegura de l’Estat”. “Tenim un increment de fets delictius, amb un agreujant que genera alarma social, la multireincidència”, ha exposat el portaveu de TriasxBCN,  exposant que a la capital catalana uns 500 delinqüents reincidents acumulen més de 6000 antecedents. “Cal un canvi que no arriba, estem igual que quan governava Ada Colau amb Jaume Collboni de primer tinent d’alcalde i Albert Batlle responsable de Seguretat”, ha reblat.

Martí Galbis ha assegurat que a la Comissió no permanent d’estudi per analitzar les reformes legislatives i altres mesures organitzatives per fer front a la multireincidència delictiva, que presidirà el grup de TriasxBCN, “prioritzarem accions en el que queda de mandat per revertir aquesta situació. Barcelona, l’Eixample i Sant Antoni han de deixar de ser un focus permanent d’inseguretat i delinqüència”.

Per fer front i revertir aquesta situació, Martí ha afirmat que “hi ha diferents mesures que es poden prendre, no només policials, també socials, però n’hi ha una d’imprescindible, i és que l’alcalde Collboni sigui el líder no només amb actes de propaganda sinó assumint la màxima responsabilitat i fent que les administracions competents facin el que han de fer”. “Portem vuit anys amb aquesta situació. Serem contundents a l’hora d’exigir responsabilitats i també proposarem mesures alternatives”, ha conclòs Jordi Martí.

 

Barcelona, 6 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt