A proposta nostra, el Ple de l’Ajuntament reprova el Govern Collboni per la incapacitat de construir cap majoria estable per fer avançar la ciutat

Xavier Trias denuncia el tacticisme de l’Alcalde Collboni, que està més pendent dels interessos del seu partit i de Salvador Illa que dels de Barcelona i fent perdre el temps a la ciutat

El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona, a proposta del grup de TriasxBCN, ha reprovat avui Jaume Collboni i el seu govern per la seva incapacitat de construir cap majoria estable per fer avançar la ciutat. Xavier Trias, president del grup de Trias per Barcelona, ha denunciat el tacticisme de l’alcalde Collboni, que està més pendent dels interessos del seu partit i de Salvador Illa que dels de Barcelona i fent perdre el temps a la ciutat.

Al Consell Plenari celebrat avui a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias ha defensat una proposició que s’ha aprovat amb el suport dels grups de TriasxBCN i Barcelona en Comú, l’abstenció d’ERC, PP i Vox; i el vot en contra del PSC, i que acorda:

“1- Constatar la solitud i manca de suports del govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

2- Evidenciar la manca de diàleg i de capacitat de l’alcalde Jaume Collboni i el seu equip de govern per arribar a acords que permetin donar resposta els reptes que tenen la ciutat de Barcelona i la seva ciutadania.

3- Instar a l’alcalde Jaume Collboni i a tot el govern municipal a replantejar el seu funcionament i manera d’actuar vers la majoria representada pels grups municipals de l’oposició per tal que obri un nou escenari de diàleg, negociació i acord amb la finalitat d’evitar la paràlisi política en la qual es troba l’Ajuntament de Barcelona en els darrers mesos.

4- Instar al govern municipal a negociar amb el govern de l’Estat l’execució del 100% de les inversions previstes al pressupost prorrogat de 2024 i amb el govern de la Generalitat de Catalunya que surti de les urnes el 12 de maig, la totalitat de les inversions i transferències previstes al pressupost prorrogat de 2024.”

El president del grup de TriasxBCN ha assenyalat que el passat 28 de maig, l’actual alcalde no va guanyar les eleccions, però va aconseguir, amb un “acord tàctic”, la confiança majoritària d’aquest Consell Plenari de la mà de Barcelona en Comú i el Partit Popular. La proposició, ha explicat Xavier Trias, “vol constatar que l’alcalde està sol, que ha estat incapaç de mantenir o construir cap majoria estable i consolidada per fer avançar la ciutat. Ni pressupostos, ni ordenances, ni PAM ni cap gran projecte de ciutat. Deu mesos d’incapacitat de negociar i d’arribar acords”.

Trias ha remarcat que Collboni “ni va obtenir el suport dels ciutadans a les eleccions del 28 de maig, ni disposa ara del suport d’aquest Consell Plenari, ni tan sols disposa del suport dels regidors que el van fer alcalde. I això li hauria de fer reflexionar, a vostè i a tots nosaltres”. I ha afegit: “què hem de fer? No podem continuar perdent el temps, perquè perdre el temps a la ciutat és perdre competitivitat. La seva acció partidista i el seu tactisme afecta negativament a tothom”.

Xavier Trias ha insistit en que “Barcelona necessita un projecte de ciutat ambiciós, suportat per majories àmplies; vostè, per ara, és incapaç d’aconseguir-ho perquè no vol. Hi poden haver majories, de diferents sentits, però ha decidit no fer-ho, i no ho fa perquè està pendent dels interessos del seu partit i de Salvador Illa”.

“Barcelona necessita tenir un govern municipal que actuï, que lideri, que funcioni i que tingui model de ciutat”, ha dit Trias, per afegir que “no és el mateix governar, que estar al Govern. No és el mateix tenir una actitud activa, portar la iniciativa i prendre decisions, que esperar a que les coses passin. És un error, hem de tirar la ciutat endavant, des de l’exigència interna i també envers altres administracions”.

Xavier Trias ha exigit a l’alcalde Collboni que “prengui decisions i no amagui el cap sota l’ala”, i ha recordat que quan ell va ser alcalde, estant també en minoria, va aconseguir, en molts casos, el suport del PSC i d’ERC. “A vostès no els hi passa, meditin per què? Necessitem que la ciutat vagi endavant i això es pot fer sense entrar al govern, però tenint una relació constructiva amb l’oposició. Crec que s’equivoquen”, ha conclòs.

 

Barcelona, 26 d’abril de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt