Arrenquem el compromís del govern per ampliar els mitjans materials dels agents de la Guàrdia Urbana, incloent les pistoles elèctriques

El grup de TriasxBCN també aconsegueix que l’executiu rectifiqui i actuï per mantenir viva la llengua catalana i per donar visibilitat als símbols, la història i el patrimoni que identifiquen la ciutat de Barcelona com a capital de la catalanitat

El grup municipal de Trias per Barcelona ha arrencat avui el compromís del govern de Jaume Collboni per ampliar els mitjans materials dels agents de la Guàrdia Urbana, incloent les pistoles elèctriques. El grup de TriasxBCN també ha aconseguit que l’executiu del PSC rectifiqui i actuï per mantenir viva la llengua catalana i per donar visibilitat als símbols, la història i el patrimoni que identifiquen la ciutat de Barcelona com a capital de la catalanitat.

Al consell Plenari de l’Ajuntament del mes d’abril, celebrat aquest matí, el portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha defensat un prec, que el mateix Alcalde ha acceptat, que reclamava: “Que en la Comissió de Presidència del mes de juny es presenti l’informe promès que detalli els requisits per tal d’ampliar els mitjans materials dels agents de la Guàrdia Urbana amb els elements del tot necessaris per a les unitats especialitzades com la UREP i que ha de redactar la prefectura de la Guàrdia Urbana”.

Martí ha explicat que “l’abordatge de qüestions relatives a la seguretat i la prevenció és per a nosaltres una prioritat, i més quan tenim unes pèssimes dades delinqüencials i estem davant l’amenaça terrorista”. Com ha explicat el regidor de TriasxBCN, aquest prec neix d’una proposició del seu grup aprovada el mes de desembre, amb un conjunt de mesures per revertir les males dades d’inseguretat. “Una de les mesures que contemplava la proposició era el compromís del govern per presentar un informe que recollís l’aplicació de mitjans materials per la Guàrdia Urbana, que el cos i sindicats reclamen des de fa anys, també grups com el nostre”, ha dit Martí, explicant que es parlava de pistoles elèctriques i d’altres elements com els esprais d’autodefensa, donada la necessitat que des dels sindicats policials constataven que s’havia d’adquirir per tal de garantir encara la seguretat dels agents del cos de la Guàrdia Urbana, així com de les persones objecte de les actuacions policials.

“Amb aquest prec, reclamem un  informe que ja se’ns hauria d’haver lliurat”, ha dit Martí, que ha agraït l’acceptació del prec per part del govern i ha afegit que    “agraïm també que el govern rectifiqui”.

El segon prec de Trias per Barcelona, també acceptat per l’executiu del PSC, ha estat formulat pel regidor Joan Rodríguez i reclamava: “Que el Govern Municipal actuï en l’exercici de les seves competències d’acord amb allò que estableix la Carta Municipal de Barcelona i vetlli no només per mantenir viva la llengua catalana sinó per donar visibilitat als símbols, la història i el patrimoni que identifiquen la ciutat de Barcelona com a capital de la catalanitat”.

Rodríguez ha afirmat que “Catalunya és una nació perquè històricament ha mantingut, i continua mantenint, una sèrie d’elements singulars que li donen una identitat nacional pròpia, una llengua, una cultura, uns símbols, unes institucions polítiques que tenen les seves arrels molts segles enrere”. “Barcelona”, ha afegit, “és la capital d’aquesta nació; és motor de progrés econòmic,  però també ho ha de ser en la defensa i el liderat de la catalanitat”.

En aquesta defensa, el regidor Rodríguez ha afegit que “en tenim responsabilitat i deure, i el deure és més gran si aquesta llengua i la cultura no compten amb un estat propi al darrera, sinó més aviat un estat al davant”. Rodríguez ha destacat que “no entenem, o si que ho entenem però no ho compartim, que es facin coses des del govern municipal que no van en aquesta línia”, ha dit el regidor de TriasxBCN, i que ha posat exemples com que per escollir el nou director/a del MUHBA no es requereixi un nivell de coneixement de la llengua catalana reconegut oficialment, que s’elimini la senyera de la cartelleria de la Diada de Sant Jordi, que es publicitin amb preeminència els espectacles del Grec pels que no cal entendre el català, o s’impulsin mesures de suport a audiovisual que obvien la situació de crisi i emergència lingüística que viu el català.

“Els demanem que, com a govern, actuïn des de la perspectiva del respecte i la defensa de la identitat cultural, de llengua i dels símbols de Catalunya”, ha dit Joan Rodríguez, que ha agraït l’acceptació del Prec, però ha afegit “m’agradaria que reconeguessin que estan fent molt poc”.

 

 

Barcelona, 26 d’abril de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt