Demanen reprovar Jaume Collboni i el seu govern davant la seva solitud i manca de suports a l’executiu municipal

Al plenari del Consell Municipal el grup de TriasxBCN també reclamarà al Govern del PSC un informe amb els requisits per tal d’ampliar els mitjans materials dels agents de la Guàrdia Urbana i que vetlli per mantenir viva la llengua catalana i aturi el procés de desnacionalització en les polítiques de l’Ajuntament de la capitat del país

El Grup Municipal de Trias per Barcelona demanarà la reprovació de Jaume Collboni i el seu govern davant la seva solitud i manca de suports a l’executiu municipal. Al plenari del Consell Municipal de divendres, el grup de TriasxBCN també reclamarà a l’executiu un informe amb els requisits per tal d’ampliar els mitjans materials dels agents de la Guàrdia Urbana, especialment les pistoles tàser, i que vetlli per mantenir viva la llengua catalana i donar visibilitat als símbols, la història i el patrimoni que identifiquen la ciutat de Barcelona com a capital de la catalanitat.

El portaveu del Grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, i la portaveu adjunta, Neus Munté, han presentat les iniciatives que la formació defensarà al plenari del Consell Municipal de divendres vinent, corresponent al mes d’abril. Martí ha explicat que la proposició “ens la plantegem en termes de reprovació política a Jaume Collboni i al seu equip de govern”. Després de 10 mesos de mandat, “la situació del govern no és la millor: està en situació de debilitat; 10 mesos en què s’ha comprovat la solitud, l’aïllament, la incapacitat de teixir aliances i d’arribar acords de ciutat amb les forces polítiques de l’oposició”. “Hem vist com se’ls hi ha tombat els Pressupostos, les Ordenances Fiscals, excepte la de Terrasses, on vam ser decisius; i, més recentment, el PAM i hem vist com perdia la moció de confiança per tirar endavant projecte de pressupostos”.

“Hi ha un govern de 10 regidors de 41 que ha perdut la confiança i amb un bloqueig que no li permet tirar endavant projectes de ciutat”, ha assenyalat Martí, que ha detallat els quatre punts de la proposició:

“1- Constatar la solitud i manca de suports del govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

2- Evidenciar la manca de diàleg i de capacitat de l’alcalde Jaume Collboni i el seu equip de govern per arribar a acords que permetin donar resposta els reptes que tenen la ciutat de Barcelona i la seva ciutadania.

3- Instar a l’alcalde Jaume Collboni i a tot el govern municipal a replantejar el seu funcionament i manera d’actuar vers la majoria representada pels grups municipals de l’oposició per tal que obri un nou escenari de diàleg, negociació i acord amb la finalitat d’evitar la paràlisi política en la qual es troba l’Ajuntament de Barcelona en els darrers mesos.

4- Instar al govern municipal a negociar amb el govern de l’Estat l’execució del 100% de les inversions previstes al pressupost prorrogat de 2024 i amb el govern de la Generalitat de Catalunya que surti de les urnes el 12 de maig, la totalitat de les inversions i transferències previstes al pressupost prorrogat de 2024.”

“No podem continuar com fins ara”, ha afirmat Martí.

Pel que fa als Precs, que el grup porta al Ple d’abril, en el primer, que defensarà el mateix portaveu Martí Galbis, tracta de la seguretat, “una de les nostres prioritats polítiques; és una constant la nostra perseverança per millorar les condicions de seguretat la de ciutadania. I és que estem molt malament segons totes les dades en delinqüència”.

En el Consell Plenari del mes de desembre passat el govern municipal va aprovar una proposició sobre seguretat de Junts per Catalunya–Trias per Barcelona, que en un dels seus punts acordava: “4. Presentar davant la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior del mes de març un informe que detalli els requisits per tal d’ampliar els mitjans materials dels agents de la Guàrdia Urbana amb els elements del tot necessaris per a les unitats especialitzades com la UREP. La Prefectura de la Guàrdia Urbana haurà d’elaborar aquest informe”.

“Estem a finals mes d’abril i aquest informe encara no s’ha presentat”, ha dit Martí. I és per tot plegat que en el Prec es demanarà: “Que en la Comissió de Presidència del mes de juny es presenti l’informe promès que detalli els requisits per tal d’ampliar els mitjans materials dels agents de la Guàrdia Urbana amb els elements del tot necessaris per a les unitats especialitzades com la UREP i que ha de redactar la prefectura de la Guàrdia Urbana”.

“Necessitem que la Guàrdia Urbana disposi de material necessari per fer la seva feina. És una reivindicació del cos, dels sindicats i que hem recolzat des de fa molt de temps”, ha remarcat el regidor, també responsable de l’àmbit de Seguretat del grup de TriasxBCN.

De la seva banda, la portaveu adjunta Neus Munté ha explicat que el segon prec, que presentarà el regidor Joan Rodríguez, tractarà de la situació de l’ús del català a la ciutat i a l’Ajuntament, “clarament en retrocés per desídia del govern municipal”.  Munté ha recordat que segons la Carta Municipal, Barcelona és la capital de Catalunya i el català la seva llengua pròpia i la d’ús de l’Ajuntament, com també recull el Reglament d’Ús de Llengua Catalana de l’Ajuntament de Barcelona.

“Però en el dia a dia veiem moltes coses que no funcionen”, ha afirmat Munté,  posant com a exemple el procés per escollir el nou director/a del MUHBA sense que consti en les bases i en la convocatòria del procés selectiu el requisit d’acreditar un nivell de coneixement de la llengua catalana reconegut oficialment; o en els cartells de l’Ajuntament de la Diada de Sant Jordi, dels que s’ha esborrat tota referència a la catalanitat; o també que en el web del Festival Grec s’anunciava en un primer moment, després es va rectificar, de manera preeminent els espectacles que no requerien entendre la llengua catalana per ser gaudits”.

“La conservació i difusió del patrimoni i la memòria històrica no ha estat els darrers anys una prioritat del govern municipal, i veiem amb preocupació com amb l’alcalde Collboni va a més. Estem preocupats, la situació del català és d’emergència. Aquestes accions o inaccions la posen encara en més risc”, ha exposat. 

Amb el prec, ha explicat, s’exigirà al govern municipal que “actuï en l’exercici de les seves competències d’acord amb allò que estableix la Carta Municipal de Barcelona i vetlli no només per mantenir viva la llengua catalana sinó per donar visibilitat als símbols, la història i el patrimoni que identifiquen la ciutat de Barcelona com a capital de la catalanitat.”

Finalment, un seguiment per denunciar incompliments del govern, en aquest  cas sobre un Prec que TriasxBCN vam defensar i aprovar en el Ple del passat mes de gener, i que comprometia el Govern a presentar, en el termini d’un mes, una avaluació sobre el funcionament del SAD, el Servei d’Assistència Domiciliària.

“No hem tingut resposta, han passat més de tres mesos, insistirem en la necessitat en que se’ns lliuri aquest informe sobre el SAD”, ha conclòs Munté.

 

Barcelona,  24 d’abril de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt