Denunciem que Collboni sacrifica Barcelona als interessos i necessitats del PSOE i del seu candidat Illa

El portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, afirma que “si l’Ajuntament té des d’avui un Pressupost aprovat és només perquè ni Xavier Trias és Collboni, ni Junts per Catalunya el PSC, que estan disposats a fer el que sigui per garantir-se la poltrona”

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha denunciat avui que l’alcalde Jaume Collboni sacrifica els interessos de la capital catalana als interessos i necessitats del PSOE i del seu candidat Salvador Illa. El portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha afirmat que “si l’Ajuntament té des d’avui un Pressupost aprovat és només perquè ni Xavier Trias és Collboni, ni Junts per Catalunya el PSC, que estan disposats a fer el que sigui per garantir-se la poltrona”.

El portaveu del Grup de ‘Trias per Barcelona’, Jordi Martí Galbis, amb el regidor responsable de l’àmbit econòmic, Ramon Tremosa, han valorat aquest matí l’aprovació definitiva del Pressupost municipal de la capital catalana per l’exercici de 2024 avui 2 de maig, i que arriba bàsicament gràcies a la llei estatal que promou i protegeix l’estabilitat en una administració, la municipal que no pot repetir eleccions durant els 4 anys de mandat, en complir-se els 30 dies que han tingut els grups de l‘oposició per cercar la majoria absoluta que forçaria el canvi a l’alcaldia.

Jordi Martí ha afirmat que “avui Barcelona té pressupost perquè Xavier Trias no és Jaume Collboni, ni el grup de TriasxBCN–Junts per Catalunya és el PSC, que estan disposats a fer el que sigui, a sumar amb qui sigui, per tal d’aconseguir la poltrona. Nosaltres això no ho hem fet, ni ho farem”.

A parer de Jordi Martí Galbis, “tot i tenir pressupost, es manté un govern feble, que treballa a precari, de només 10 regidors de 41. Un govern que tira endavant uns pressupostos que són de continuïtat respecte a les polítiques públiques fetes els últims 8 anys amb Ada Colau al capdavant, i sempre acordats amb ERC”. “Barcelona, en aquests moments, i tot i tenir pressupostos, continua tenint els mateixos problemes: la inseguretat, l’accés a l’habitatge, la manca de neteja, i els problemes de mobilitat” ha dit el portaveu del grup de TriasxBCN.

“Però el que és més important”, ha constatat Martí, “és que Jaume Collboni està sacrificant els interessos de Barcelona i els està posant a disposició, o prioritzant, els interessos de Salvador Illa i de Pedro Sánchez i el PSOE”. “Barcelona no pot anar a remolc de segons quines circumstàncies; podem tenir un pressupost molt expansiu, però un govern sense nord, sense tenir clar cap a on vol portar Barcelona. Tenim un govern que està esperant que passin les eleccions del 12 de maig per decidir cap on porta aquesta ciutat  tan important, que no és altra que la capital de Catalunya”.

De la seva banda, el regidor Ramon Tremosa, responsable de l’`mabit pressupostari al grup de TriasxBCN, ha assegurat que “Collboni ha renunciat a un govern de coalició amb majoria absoluta i, per tant, a implementar un mandat de canvi, que és el que la ciutadania de Barcelona va votar a les eleccions de fa un any”. El regidor Tremosa ha recordat que el PSC i Collboni tenien tres alternatives possibles per a obtenir una majoria al plenari municipals; però no ha estat capaç d’escollir-ne cap; “i no ho fa perquè  està esperant què passa a les eleccions catalanes, i potser també a les europees, per tal de decidir amb qui amplia el seu govern”.

“El cost d’aquesta indecisió per càlculs estrictament de partit són creixents i afecten greument Barcelona i la seva gent, que va empitjorant en àmbit tan decisius com ara l’habitatge, la seguretat i la neteja”, ha opinat Tremosa. El regidor de TriasxBCN ha incidit en el cas de l’habitatge: “Collboni no és capaç d’explicar quines són les inversions més destacades del nou pressupost en el tema de l’habitatge i, com ja feia Ada Colau, només demana a la Generalitat i al govern espanyol que facin habitatge públic a Barcelona”. “No hi ha cap concreció, i tot i reconèixer, per exemple, que la mesura de Colau, amb Collboni, de reservar el 30% de totes les promocions noves d’habitatge i projectes de gran rehabilitació a habitatge públic ha espantat i aturat la inversió privada en habitatge a Barcelona, ha estat incapaç en 10 mesos de govern en minoria de proposar i aprovar una reforma que retorni la inversió en habitatge a Barcelona”, ha conclòs Ramon Tremosa.

 

Barcelona, 2 de maig de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt