Demanem al Govern que reverteixi el “nyap” de les escales amb un pendent impossible al c/ Castillejos que han provocat les obres del Tramvia a la Diagonal

El regidor i president del districte de l’Eixample, Joan Rodríguez, reclama a l’executiu del PSC rectificar, ara que encara hi ha temps, per facilitar la mobilitat de tothom i impedir que el pas del tramvia esdevingui un mur al seu pas pel barri del Fort Pienc

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha demanat al Govern de Jaume Collboni que reverteixi el “nyap” de les escales amb un pendent impossible al carrer  Castillejos que han provocat les obres del Tramvia a la Diagonal. El regidor de TriasxBCN i president del districte de l’Eixample, Joan Rodríguez, ha reclamat a l’executiu rectificar, ara que encara hi ha temps, per facilitar la mobilitat de tothom i impedir que el tramvia esdevingui un mur en el barri del Fort Pienc.

Els veïns i comerciants dels entorns de la confluència del carrer Castillejos amb Diagonal, al barri del Fort Pienc, han denunciat el disseny de les escales que s’estan construint per travessar les vies del tramvia, a l’alçada d’aquesta cruïlla. Com han explicat els veïns, i va poder comprovar el regidor de Trias per Barcelona Joan Rodríguez aquesta setmana, tenen un pendent massa pronunciat i podrien ser poc accessibles a persones grans, amb mobilitat reduïda o aquelles que hagin de portar cotxets d’infants. Els veïns han traslladat les seves queixes a l’Ajuntament, que no ha satisfet les seves demandes.

El regidor de TriasxBCN adscrit a l’Eixample i president del districte, Joan Rodríguez, després de la visita a les obres acompanyat també de veïns i altres membres de Junts al districte, ha qualificat l’actuació de “desastre i nyap”. “Hi ha un desnivell excessiu, s’hauria pogut fer d’una altra manera, segurament amb una rampa amb dos trams, com estan demanant els veïns del barri”, ha insistit el regidor Rodríguez, que ha recordat que “tot això passa després de 10 anys d’estudis pel tramvia i de gastar-se 52 milions d’euros en obres”.

Aquests obres havien de servir per millorar la mobilitat, per pacificar el barri, per fer la vida més fàcil a la ciutadania; “però el que han aconseguit és que hi hagi un mur de tres metres amb unes escales en construcció que ningú amb una mica de mobilitat reduïda podrà superar”, ha lamentat el regidor. Rodríguez ha atribuït aquest resultat a la mala planificació, “des de l’inici de les obres s’ha hagut de refer dos cops perquè la solució tècnica per superar el desnivell no era bona”. I ha afegit que “aquest barri, els seus veïns, els seus comerços, han estat molt castigats en aquests darrers anys per les obres; ara que finalitzen no els podem deixar amb aquests nous problemes i entrebancs”.

“No podem deixar que el tramvia sigui literalment un mur en el barri del Fort Pienc. Exigim una solució tècnica per salvar aquest desnivell, que es faciliti la mobilitat, per a tothom, i que rectifiquin aquest error ara que hi són a temps.  “Des del nostre grup municipal treballarem perquè l’Ajuntament reverteixi aquesta actuació o, si més no, la millori i la faci més favorable a la vida dels veïns del Fort Pienc. És hora de rectificar”, ha dit Rodríguez.

 

Barcelona, 22 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt