Impulsem la creació d’un centre memorial de les víctimes del terrorisme a Barcelona

Al plenari del Consell Municipal, l’executiu també accepta un altre prec de TriasxBCN i es compromet a executar un pla de millora de les zones de joc infantil de la ciutat, amb inici aquest estiu 2024

El grup municipal de Trias per Barcelona ha aconseguit avui que l’Ajuntament  impulsi la creació d’un centre memorial de les víctimes del terrorisme a Barcelona. Al plenari del Consell Municipal celebrat aquest matí, l’executiu del PSC també ha acceptat un altre prec de TriasxBCN i es compromet a executar un pla de millora de les zones de joc infantil de la ciutat, amb inici aquest estiu 2024.

El portaveu del Grup Municipal de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, ha adreçat un prec a l’alcalde Jaume Collboni, que ha acceptat, que reclama: “Que el govern municipal impulsi la creació d’un centre memorial de les víctimes del terrorisme a la ciutat de Barcelona que permeti:

  • Homenatjar a les víctimes d’atemptats terroristes que han estat perpetrats a la ciutat de Barcelona.
  • Difondre els valors democràtics que caracteritzen a la societat catalana i barcelonina.
  • Promoure la realització d’activitats educatives i de sensibilització adreçades al conjunt de la ciutadania.”

Martí ha exposat que “Barcelona, per desgràcia i com altres ciutats, ha patit en diverses ocasions atemptats terroristes”. “En aquest context de patiment i dolor, moltes entitats i associacions de víctimes fa anys que demanen, i continuen demanant, un memorial en homenatge a les víctimes de terrorisme i que promogui els valors de la pau i la consciència i sensibilització contra violència terrorista”.

El portaveu de TriasxBCN ha explicat que la ciutat de Vitòria compta amb un memorial d’aquestes característiques i que a Madrid està a punt d’obrir-ne un. “Creiem que a Barcelona també n’hi hauria d’haver un, aviat i amb diàleg amb entitats que dediquen esforços per acompanyar les famílies afectades”, ha reclamat Martí.

De la seva banda, la portaveu adjunta del Grup de Trias per Barcelona, Neus Munté, ha presentat un altre prec que reclama al govern municipal “que executi un pla de millora de les zones de joc infantil de la ciutat, amb inici aquest estiu 2024 amb les següents mesures urgents i prioritàries:

1) Cobrir almenys una àrea de joc infantil a cada barri per garantir que aquest proper estiu els infants de Barcelona podran jugar a l’aire lliure sense el risc de cremar-se degut a les altes temperatures, i ampliar-ho de manera progressiva.

2) Actualitzar, d’una vegada per totes, la pàgina web de les àrees de joc infantil, incorporant la informació de si són o no accessibles i inclusives i el grau en que ho són, tal i com es van novament comprometre a fer abans de finalitzar el mes de gener a la Comissió de Drets socials, cultura i esports.

3) Garantir que les estructures de joc infantil que es fan o reformen a la ciutat compleixen els criteris necessaris per ser realment inclusives, teixint una major relació amb la XAVI (Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent), especialment amb el Grup de treball d’oci inclusiu”.

“Reiterem peticions fetes anteriorment, en el mandat anterior i en aquest, referent a zones joc infantil de la ciutat per les que demanem un pla de millora perquè s’adaptin a context d’emergència climàtica i perquè tots els nens puguin jugar amb confortabilitat”, ha exposat la portaveu adjunta Munté.

La regidora ha explicat que es demana una àrea de joc infantil a cada barri per garantir que aquest estiu vinent els infants de Barcelona “podran jugar a l’aire lliure tot i les altes temperatures”; també l’actualització del web de parcs accessibles -“que no ens sembla una gran demanda”-; i garantir que les estructures de joc infantil que es fan o reformen a la ciutat compleixen els criteris necessaris per ser realment inclusives, “perquè no passi com en la recent inauguració de l’anunciat parc infantil inclusiu del Poblenou, i on les famílies van trobar a faltar elements que poguessin fer servir les seves criatures”. El govern ha acceptat el prec.

 

Barcelona, 22 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt