Reclamem a l’alcalde Collboni que exerceixi el seu lideratge en defensa de Barcelona com a capital de Catalunya

El grup TriasxBCN demanarà també al Consell Plenari de divendres la creació d’un centre memorial de les víctimes del terrorisme a Barcelona i l’execució d’un pla de millora de les zones de joc infantil de la ciutat

El Grup Municipal de Trias per Barcelona vol que l’alcalde Jaume Collboni exerceixi el lideratge que correspon en defensa de Barcelona com a capital de Catalunya. El grup de TriasxBCN demanarà també al Consell Plenari de l’Ajuntament de divendres que ve la creació d’un centre memorial de les víctimes del terrorisme a Barcelona i l’execució d’un pla de millora de les zones de joc infantil de la ciutat.

El portaveu del Grup de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, i la portaveu adjunta, Neus Munté, han presentat aquesta matí en roda de premsa les iniciatives que el grup municipal de TriasxBCN defensarà al plenari del Consell Municipal que se celebrarà divendres. Abans d’entrar a detallar en contingut de les iniciatives, Jordi Martí s’ha referit al pressupost municipal per aquest 2024, que s’ha de sotmetre a votació al plenari de divendres. “Observem amb incredulitat les manifestacions, tant del govern socialista com d’Ada Colau…, els retrets continus entre dos socis potencials i que han estat governant els darrers 6 anys. És un sainet, un vodevil, poc edificant tenint en compte la importància que té un pressupost per a la ciutat”, ha lamentat.

Martí ha explicat que el grup de Trias per Barcelona està molt allunyat del model de govern de Jaume Collboni: “vam presentar 375 al·legacions al projecte de Pressupost que haurien d’estar contestades dins expedient que s’ha de portar a votació, però no hem rebut resposta formal”. I ha afegit, “és un pressupost d’un govern Colau sense Colau. Tenim un alcalde en solitari, amb el suport extern de moment només d’ERC. Aquest escenari, de manca d’iniciativa i d’aïllament, no va bé a la ciutat, ni al país”.

Sobre la proposició de TriasxBCN a debatre divendres que ve, Martí ha assegurat que “és molt política i es refereix al dèficit crònic que patim de lideratge polític”. “Tenim un alcalde que no ha tingut el coratge polític per dirigir-se govern de l’Estat per exigir el que no ha rebut i havia d’haver rebut la ciutat. I té una traducció en dèficit inversions i menys recursos per la ciutat”, ha exposat el portaveu de TriasxBCN, que ha continuat recordant que un conjunt d’entitats de la societat catalana van fer pública una nota on es lamentaven del sistema de finançament català i del grau de compliment de les inversions estatals a Catalunya. “Ens sumem a aquesta reivindicació i advertim que estem a punt de perdre primer any de mandat, estem com el primer dia”, ha advertit Martí, que ha exposat el contingut de la proposició, que acorda:

“El Consell Plenari acorda que l’Ajuntament de Barcelona exerceixi el seu lideratge com a capital de Catalunya amb les següents mesures:

  1. L’elaboració d’un informe, en col·laboració amb la societat civil per saber com afecta a la ciutat el dèficit de les balances fiscals i l’incompliment d’inversió en infraestructures.
  2. L’elaboració d’un informe sobre el dèficit d’inversió que han sofert els equipaments culturals de la ciutat en els darrers 20 anys per part de l’Estat.
  3. La defensa del model lingüístic propi de convivència català així com de la immersió lingüística.
  4. La defensa dels drets civils i les llibertats democràtiques de tots els ciutadans de Catalunya.”

La següent iniciativa és un prec adreçat a l’alcalde que formularà el mateix Jordi Martí, i que reclama: “Que el govern municipal impulsi la creació d’un centre memorial de les víctimes del terrorisme a la ciutat de Barcelona que permeti:

  • Homenatjar a les víctimes d’atemptats terroristes que han estat perpetrats a la ciutat de Barcelona.
  • Difondre els valors democràtics que caracteritzen a la societat catalana i barcelonina.
  • Promoure la realització d’activitats educatives i de sensibilització adreçades al conjunt de la ciutadania.”

“Hem de reconèixer les víctimes d’atemptats terroristes; Barcelona ha estat escenari de múltiples atacs terroristes, de diferent naturalesa. Les entitats vinculades a les víctimes i els seus familiars ho reclamen fa anys i els ho hem de donar suport”, ha reclamat Martí.

La portaveu adjunta, Neus Munté, ha explicat el contingut d’un segon prec que ella mateixa presentarà i que reclama al govern municipal “que executi un pla de millora de les zones de joc infantil de la ciutat, amb inici aquest estiu 2024 amb les següents mesures urgents i prioritàries:

1) Cobrir almenys una àrea de joc infantil a cada barri per garantir que aquest proper estiu els infants de Barcelona podran jugar a l’aire lliure sense el risc de cremar-se degut a les altes temperatures, i ampliar-ho de manera progressiva.

2) Actualitzar, d’una vegada per totes, la pàgina web de les àrees de joc infantil, incorporant la informació de si són o no accessibles i inclusives i el grau en que ho són, tal i com es van novament comprometre a fer abans de finalitzar el mes de gener a la Comissió de Drets socials, cultura i esports.

3) Garantir que les estructures de joc infantil que es fan o reformen a la ciutat compleixen els criteris necessaris per ser realment inclusives, teixint una major relació amb la XAVI (Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent), especialment amb el Grup de treball d’oci inclusiu”.

“No és una petició nova, ho hem presentat diverses vegades, ja en el passat mandat, amb iniciatives aprovades, algunes per unanimitat, però que no s’han complert”, ha exposat la regidora que ha afegit que “necessitem que els parcs infantils de la ciutat siguin utilitzables a l’estiu, amb la calor i les altes temperatures, per tots els nens, també els infants amb discapacitat”. “Ho hem demanat de manera reiterada, el govern s’hi ha compromès, però el més calent és a l’aigüera”, ha denunciat Munté.

Finalment, Martí ha explicat que també s’ha registrat un seguiment de proposició per conèixer els avenços realitzats respecte d’una iniciativa de TriasxBCN aprovada el mes de desembre passat, i que establia un nou full de ruta en polítiques de seguretat per reverir  el fracàs en aquest àmbit. “Segons dades oficials la inseguretat és el primer problema de la ciutadania. El govern va assumir i transaccionar la proposició, però no avancem com ho hauríem de fer i en volem fer seguiment”, ha exposat Martí.

 

Barcelona, 20 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt