Denunciem que el govern municipal que ara pretén rellançar el Born és el mateix govern que l’ha ensorrat

El regidor de TriasxBCN en l’àmbit de Cultura, Joan Rodríguez, destaca que l’únic consens que existeix entre els grups polítics avui és que en els últims 8 anys se l’han carregat, i assegura que treballaran perquè el nou Born sigui el mateix que quan va néixer i mantingui l’essència que l’uneix amb la idea de nació catalana  

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha denunciat que el govern municipal que ara pretén rellançar el Born és el mateix govern que l’ha ensorrat. El regidor de TriasxBCN en l’àmbit de la Cultura, Joan Rodríguez Portell, ha destacat que l’únic consens que existeix entre els grups polítics avui és que en els últims 8 anys se l’han carregat i assegura que treballaran perquè el nou Born sigui el mateix que quan va néixer i mantingui l’essència que l’uneix amb la idea de nació catalana.

El govern municipal va presentar ahir un nou projecte pel Born, que passarà a integrar-se la xarxa d’equipaments del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) per explicar la història Moderna i Contemporània de la ciutat.

El regidor Joan Rodríguez, responsable de l’àmbit de Cultura del grup de Trias per Barcelona, ha expressat les reticències del seu grup respecte a aquest projecte de futur pel Born, perquè, com ha afirmat, “aquest govern municipal que pretén rellançar l’equipament és el mateix govern municipal que l’ha deixat decaure, que l’ha tingut pràcticament tancat i que l’ha portat a la situació crítica en què està avui dia”.

Rodríguez ha afegit “volem que el Born sigui el que ha estat sempre, el que era quan va néixer, el nostre fil vermell amb la història de Catalunya, l’essència de la capitalitat de Catalunya que la uneix amb la idea de nació catalana i que compartim amb molts ciutadans d’aquesta a ciutat”. Des de l’inici de l’actual mandat municipal, el grup de Trias per Barcelona i el regidor Joan Rodríguez Portell ve denunciant l’estat de franca decadència i abandó del recinte del Born, equipament cultural inaugurat fa només deu anys. A parer de Trias per Barcelona, el govern Collboni diu que vol recuperar i donar-li una nova vida, però comença amb la pitjor de les decisions, que es rebaixar-lo, diluir la seva essència, en integrar-lo al Museu d’Història de Barcelona. “Nosaltres volem que el Born es posi en valor, no perdi la seva essència i que serveix per explicar la història de Barcelona i dels catalans de fa 300 anys, i l’inici dels mals que encara avui patim com a nació”, ha dit Rodríguez.

El regidor de TriasxBCN ha respost també a les manifestacions del regidor de Cultura, Xavier Marcè, en el sentit que assegurava que hi havia consens entre els grups polítics del consistori respecte el nou projecte per l’equipament; “l’únic consens que existeix és que efectivament, en els darrers 8 anys s’han carregat el Born”. Rodríguez ha explicat també que “des del govern municipal se’ns demana confiança en el futur del Born, i la tenim perquè hi ha professionals i tècnics bons rere el projecte, però no ens la poden demanar respecte del govern, perquè aquest govern que ara pretén salvar el Born és el mateix que l’ha ensorrat”.

“Estarem atents, vetllarem, perquè el que passi a partir d’ara al Born sigui conseqüent amb el que va propiciar el seu naixement, aquest és el nostre compromís amb el Born i amb la història de la ciutat i del país”, ha conclòs Rodríguez.

 

Barcelona, 28 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt