Xavier Trias “Vull tornar la il·lusió als barcelonins i barcelonines. Defensem una Barcelona que aposti pel benestar social de la gent”

L’alcalde Trias, en el debat d’alcaldables organitzat per TV3 i Catalunya Ràdio, afirma que “el matrimoni Colau Collboni no funciona” i  que la seva candidatura farà el canvi per recuperar la millor gestió per la ciutat

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim 28 de maig, ha participat en el darrer debat d’alcaldables abans de les eleccions, organitzat  per TV3 i Catalunya Ràdio, i que han moderat Laura Rosel i Ariadna Oltra. Al llarg de debat, de dues hores de durada, s’han introduït temes d’actualitat i de la campanya electoral.

 

Tots els candidats han disposat d’una primera intervenció, en la que Trias ha exposat que “estem a pocs de fer un canvi històric. El matrimoni Colau Collboni no funciona. Necessitem un canvi per recuperar l’orgull, la millor gestió fer una ciutat neta, segura, ordenada, verda, capital de Catalunya, que generi il·lusió i progrés, entre tots i contra ningú. Soc l’única garantia per aquest canvi”. 

 

El primer bloc de debat s’ha centrat en mobilitat i sostenibilitat, Trias ha afirmat que tothom coincideix en el fet que s’ha de lluitar contra l’emergència climàtica i que s’ha de pacificar el trànsit, “però s’ha de fer buscant consens, però no ho han fet i Colau i Collboni, el seu escolanet, han convertit la mobilitat en un problema”. “La mobilitat no funciona, és un desastre, no s’ha disminuït el tràfic i hi ha més embussos; això no ajuda al canvi climàtic”, ha assenyalat Trias, recordant que sota el seu mandat es va fer una important aposta pel transport públic, amb l’impuls de la xarxa ortogonal d’autobús.

 

La seguretat i la neteja han centrat el segon bloc. Trias ha exposat, amb ironia, “hem millorat tant que la primera preocupació dels ciutadans de BCN és la inseguretat” i ha recordat que quan va arribar a l’alcaldia la seguretat era la primera preocupació pel 17% dels barcelonins i el 3% quan va marxar el 3%, “ara és el 24%. És un desastre, pels ciutadans i per la imatge internacional”. Trias ha criticat que Collboni afirmi que s’ha incrementat en 1.000 agents el cos de la Guàrdia Urbana, “no és cert” i ha reclamat a Ada Colau que faci públiques les dades actualitzades dels fets delictius del primer trimestre de l’any.

 

Sobre la neteja ha assegurat que la ciutat està bruta, “és una obvietat”, i ha lamentat que “no hi hagi ningú que obligui que es netegi bé”. “Necessitem lideratge a la ciutat perquè estigui neta i ordenada. No podem donar la culpa a la gent, les coses es fan malament”.


El tercer bloc s’ha dedicat a l’economia i el turisme. Trias ha afirmat que “no s’esperava que s’atrevissin a treure el tema de la fuga d’empreses durant el procés. Van patir una pressió altíssima” i ha retret a Daniel SIrera que “gent del seu partit es va inventar que jo tenia 12 milions d’euros a Suïssa amb voluntat destructiva”. En turisme, ha lamentat que el govern Colau Collboni prohibís construir un hotel a la Diagonal i es permetés fer apartaments de superluxe, “això és especulació” i ha denunciat que el govern no ha sabut aturar els apartaments turístics, “el turisme s’ha de liderar”.

 

El darrer bloc ha abordat l’habitatge i els drets socials. “Colau ha fracassat absolutament amb l’habitatge”, ha assegurat Xavier Trias, recordant que quan va ser alcalde el preu de l’habitatge va baixar un 8%, amb Colau ha pujat un 50%, també a llocs com el Raval, “un fet insòlit”, i ha proposat un acord per fer un pacte d’habitatge pels propers 15-30 anys.

 

Per tancar el debat, els candidats han disposat d’un minut final per demanar el vot. Trias ha exposat, “ja em coneixeu. Sabeu com soc. He dedicat la meva vida a Catalunya i a Barcelona. Ara hi torno. M’estimo aquesta ciutat i m’estimo la seva ciutadania. La ciutat ha de recuperar l’autoestima i requereix entesa entre tots, no és fàcil i ho farem possible. Defensarem una Barcelona capital de Catalunya, que cregui en l’activitat econòmica i aposti indefugiblement envers el benestar. Perquè aquesta ciutat es transformi, el canvi és Xavier Trias”

 

 

 

 

 

 

23 de maig de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt