Xavier Trias: “Volem que Barcelona torni a funcionar, que es projecti al món com una de les millors ciutats per treballar i viure. El 28 de maig comença una nova etapa”

L’alcalde Trias, en el debat d’alcaldables organitzat per la Cadena SER/El País assegura que la “la ciutadania vol un canvi i el canvi soc jo”, i que caldrà buscar acords perquè la ciutat tingui un govern estable

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha participat en el debat d’alcaldables organitzat per la Cadena SER/El País, que ha tingut lloc des de l’estudi Toresky de Ràdio Barcelona. Els periodistes Pablo Tallón i Ana Pantaleoni han moderat el debat que s’ha centrat en Mobilitat i urbanisme; Habitatge i desigualtats; Barcelona al món, promoció econòmica, turisme i seguretat; i pactes.

 

En el debat de primer dels àmbits, Xavier Trias ha afirmat que “per fer urbanisme i mobilitat has de tenir un model de ciutat, però el govern no en té” i ha retret que la mobilitat del govern municipal es basa en el “col·lapse programat”. “No fan eixos verds, fan zones de vianants, estem a favor de pacificar el trànsit, però els plans de mobilitat s’han de fer buscant acords”.

 

Xavier Trias ha explicat que “la mobilitat és un servei que hem d’oferir a la ciutadania” i que quan el govern municipal pren la decisió de transformar el carrer Consell de Cent “genera un carrer de primera i altres de segona”. “Un urbanisme transformador de debò és la cobertura de la Ronda de Dalt, la connexió entre la Marina del Prat Vermell i el Paral·lel o millorar la Gran Via. “Hi ha un conjunt d’accions que es poden fer per transformar, però no impedint la mobilitat. La gent s’ha de poder moure dins la ciutat i fora”, ha dit.

 

Sobre la problemàtica de l’accés a l‘habitatge, Trias ha insistit en la necessitat de deixar de banda les baralles, “com a alcalde proposaré un pacte de ciutat, a 15-30 anys, per marcar què farem amb l’habitatge perquè hi hagi un parc d’habitatge públic de lloguer a preu assequible”. També ha demanat aprendre de les coses que no funcionen, i ha posat com a exemple la reserva del 30% per a habitatge públic, “la idea és bona, però no ha funcionat i ha paralitzat la construcció. Quan les coses no funcionen, cal lideratge per canviar-les”

 

En l’àmbit de Barcelona al món, promoció econòmica, turisme i seguretat, Xavier Trias ha assegurat “volem que la nostra ciutat sigui referent de benestar, però per crear benestar cal crear activitat econòmica, amb el decreixement no es crea benestar, es crea pobresa. Aquest model és el que contraposo a Ada Colau”.

 

Barcelona, ha explicat Trias, és una ciutat amb indústria, comerç, turisme, serveis, “ho hem de posar en valor, s’ha de liderar i gestionar bé. Ara hi ha un 30% de barcelonins que volen marxar de la ciutat, perquè està desil·lusionada, perquè la ciutat està mal gestionada, i es pregunten el futur dels seus fills.  Hem de ser capaços d’explicar que hi ha futur, que es poden fer moltes coses, que no podem tenir una ciutat a baix cost amb salaris baixos, sinó que hem d’apostar per formació, universitat, recerca noves tecnologies”.

 

Parlant de turisme, Xavier Trias ha expressat la seva “sorpresa perquè després dos anys sense turisme, l’ideal Colau”. “Avui la ciutat torna a estar a vessar de turistes. Senyora Colau té el turisme descontrolat, i no només el turisme, la ciutat està bruta i no la tenim segura”.

En el darrer bloc, sobre possibles pactes postelectorals, l’alcalde Trias ha assegurat que “la ciutadania vol un canvi i el canvi soc jo, els altres estan disposats a pactar amb Ada Colau, jo no donaré suport a Colau i no governaré amb ella perquè ens separen massa coses. Amb els altres grups, encantat de seure, i quan tinguem les eleccions, i jo crec que guanyarem, els oferiré pactes”.

“La nit del 28 de maig ens trobarem que la majoria de gent que anirà a votar vol un canvi, ho diuen les enquestes, l’hem de fer; i haurem de buscar acords perquè la ciutat tingui un govern estable”, ha insistit el candidat de Trias per Barcelona.

 

En la darrera intervenció, Trias ha recalcat que “Barcelona necessita un canvi,  el farem possible per aconseguir que la ciutat funcioni, que sigui neta, cívica ordenada i verda; una Barcelona que se senti orgullosa de si mateixa, que guanyi l’autoestima que ha perdut. Hem de fer que la ciutat es projecti al món com una ciutat per treballar i viure, que generi llocs de treball de qualitat, això és garantia de ciutat justa. El 28 de maig comença una nova etapa d’orgull de la ciutat, que anirà endavant i tornarà a ser estimada per tothom”.

 

 

Barcelona, 9 de maig de  2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt