Xavier Trias: “Volem que Barcelona sigui realment una ciutat igualitària, amb un Ajuntament que vetlli per la igualtat formal, de tracte, d’oportunitats i l’equitat de gènere”

L’alcalde Trias presenta les propostes per la Barcelona dels Feminismes de la seva candidatura, integrada per 25 dones que tindran un paper determinant en la gestió de la ciutat, “on dones i homes hem de viure i progressar en completa llibertat i igualtat”

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha protagonitzat un acte i fotografia amb les dones candidates de la llista de “Trias per Barcelona”, als Jardins de Can Xiringoi, a Nou Barris, en el que ha presentat les propostes per la Barcelona dels Feminismes. A més de Xavier Trias han intervingut Neus Munté i Victòria Alsina, números 3 i 4 respectivament de la candidatura ‘Trias per Barcelona’, una llista integrada per 25 dones.

 

Victòria Alsina ha afirmat que parlar dels drets de les dones és parlar dels Drets Humans i de la igualtat d’oportunitats. “Vivim en uns temps desconcertants, amb bones notícies com la conscienciació social sobre la igualtat i defensa dels drets de les dones, però també tenim males notícies, les dades ens demostren  que no estem on haurien d’estar, les agressions que pateixen les dones, i o  la bretxa salarial”. També ha alertat del ressorgiment de discursos negacionistes, vinculats a partits d’ultradreta, “estem tots d’acord que fer un pas enrere en la defensa de les dones és fer un pas enrere en la defensa dels Drets Humans i la justícia social”. ”Necessitem que Barcelona  sigui més que mai una ciutat compromesa amb els drets de les dones”, ha dit.  

 

A continuació ha intervingut la número dos, Neus Munté, que ha assenyalat que Barcelona ha estat seu de lluites socials i feministes, i ha destacat la tasca de “les dones que han lluitat i ens han garantit drets i avenços”. “Estem aquí per reivindicar avenços i refermar al nostre compromís i defensar la plena igualtat d’home si dones”. I ha exigit que dones, les joves i les més grans “puguem  viure amb llibertat, defensem una ciutat lliure de violències masclistes. Hem d’educar, fomentar el respecte la plena igualtat i no deixar cap escletxa”. “Volem una ciutat on les dones visquin amb seguretat, llibertat. Volem una ciutat segura per les nenes, les mares i les àvies. Progrés per tothom i si algú pot garantir aquesta llibertat, el progrés econòmics i social és Xavier Trias “, ha finalitzat la seva intervenció.

 

Xavier Trias ha pres la paraula per afirmar que “Barcelona és una ciutat de dones. Una ciutat on dones i homes hem de viure i progressar en completa llibertat i igualtat” I ha afegit que amb les dones que l’acompanyen, que tindran un paper determinant en la gestió de la ciutat que volem, “la Barcelona dels feminismes, la Barcelona on dones i homes gaudim de les mateixes oportunitats”.

 

“Barcelona ha de ser una ciutat compromesa  amb els drets de les dones. Una ciutat feminista, no només de discurs, sinó que ha de poder adaptar-se a les necessitats de les dones, de totes elles”.

 

Trias ha declarat que des de la seva candidatura “aspirem a fer que Barcelona sigui realment una ciutat igualitària. Igualitària de veritat, amb una igualtat que se sustenta en quatre pilars, que l’Ajuntament ha de vetllar i promoure: la igualtat formal, la igualtat de tracte, la igualtat d’oportunitats i l’equitat de gènere”.

 

“La Barcelona que volem, és la Barcelona de totes i tots. I això a partir del dia 29 és el que farem i lluitarem per això. Us convido a tots a fer-ho”

 

 

 

Barcelona, 14 de maig de  2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt