Xavier Trias: “Tot el que fem ho hem de fer pel benestar de la gent. Lluitar contra la pobresa és crear activitat econòmica perquè el decreixement porta pobresa”

 

L’alcalde Trias, des de Sant Martí, districte que va fer una gran transformació urbanística però pateix de dèficit d’habitatge, reclama un gran pacte per definir les polítiques públiques d’habitatge pels propers 20-30 anys

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha participat en l’acte territorial de Sant Martí, que ha tingut lloc a l’Orfeó Martinenc. A més de Xavier Trias, han intervingut altres membres de la candidatura. Fernando Gómez que ha donat la benvinguda a l’acte i ha agraït a Xavier Trias el seu compromís per recuperar la transformació que Barcelona, i el districte de Sant Martí, necessita i que farem amb diàleg i consens amb els veïns.

 

Maria Arenillas ha agraït també el compromís de Trias i ha afirmat “l’única raó de la política són les persones, però els últims anys hem vist com no es resolien els problemes” i ha citat alguns dels dèficits i mancances del districte. “Ajudeu-nos a guanyar a Sant Martí per guanyar amb Xavier Trias a Barcelona, des de la col·laboració farem un districte i ciutat millors per a tots”.

 

Jordi Martí ha assegurat que totes les propostes del programa de la candidatura, són per complir, també en seguretat, “les hem treballat durant 4 anys al costat de la gent que han patit problemes d’inseguretat. Des de l’oposició hem fet coses, imagineu què podríem fer des del govern? Ho farem amb bon to, experiència i diàleg i col·laboració amb la gent”.

 

“En convivència i seguretat, a Sant Martí, el govern no se n’ha sortit, els problemes s’han enquistat i cronificat, tenim uns regidors que són hologrames”, i ha afegit que en 4 anys no han solucionat els problemes dels veïns, soroll, baralles, drogues, botellots, ocupacions delictives, assentaments irregulars, “L’únic que ha fet el govern és cronificar aquestes problemàtiques”, ha dit Martí que ha declarat “necessitem que Trias sigui alcalde per porta el canvi a Barcelona, un canvi que reclama el 75% dels barcelonins per deixar enrere l’etapa de fracàs de Colau i Collboni, corresponsables de tot el que passa en aquesta ciutat”.

 

Damià Calvet ha afirmat que Sant Martí “és un districte dinàmic, vector transformador de la ciutat, però tenim un cúmul de despropòsits, com la superilla”. Calvet ha explicat que al districte hi ha una ferida oberta, les vies de cel obert d’Adif de Glòries a l’Estació de França, “ens comprometem a parlar amb l’estat i exigir solucions i inversions en rodalies, no com Colau o Collboni, que és el responsable de la seguretat i la mobilitat”. Calvet ha reclamat, per Sant Martí, més habitatge i equipaments. Hem de treballar per tenir un districte més inclusiu. Necessitem un districte connectat amb Ciutat Vella”. “Hi ha una majoria de gent que vol un canvi, Colau i Collboni suspenen, la majoria de barcelonins i barcelonines volen un canvi i que Colau no sigui alcaldessa 4 anys més. Si es vol un canvi, l’únic vot útil per és Xavier Trias.

 

Joan Rodríguez ha assenyalat que és un districte amb moltes potencialitats, que aposta pel coneixement, recerca i innovació, el 22@, veurà un canvi a les Tres Xemeneies, quan s’acabin les obres de La Sagrera estarà més ben connectats amb el país i el món, “però de què serveix  apostar per la ciència, la recerca o la innovació si tenim una alcaldessa que no hi creu?”, ha dit referint-se al fet que l’alcaldessa no va a la  presentació d’un nou cotxe elèctric de SEAT.  També és un districte amb cultura, cultura popular, patrimoni, entitats “que estan a l’ADN de Barcelona i Catalunya, una societat civil forta, organitzada al servei de llengua i cultura. Nosaltres ens ho creiem, no som cocapitals” i ha recordat que l’estat aporta 42MEUR al reina Sofia, i al l MACBA i el MNAC  3,5MEUR.

 

Rodríguez també ha reclamat un canvi per un altre motiu,” el districte de Sant Martí lidera l’increment dels atacs LGTBIfòbics, agressions a la via pública, i en això hi té responsabilitat el PSC, és seva la gestió directa de les forces de seguretat” i ha reclamat  a l’alcaldessa que treballi pels drets del col·lectiu, “perquè no ens matin ni apallissin i puguem anar agafats de la ma. Menys postureig, menys lliçons i més feina”

 

Neus Munté  ha assenyalat que “ens trobem en un districte molt transformador en el que necessitem més recursos per les persones en risc d’exclusió social, per les entitats, que  lluiten en favor de les persones amb discapacitats, com les persones que necessiten el servei de bany assistit, però el govern ha fallat”. Munté ha reclamat que Barcelona sigui una ciutat inclusiva, amable, i respectuosa amb els drets de totes les persones” i ha afirmat “necessitem un canvi a millor, el vot útil és aquell que va destinat a fer possible aquest objectiu, és el vot que ens ajudarà a fer possible el canvi per la ciutat, per Barcelona, i té nom i cognom: Xavier Trias”.

 

Finalment, ha intervingut Xavier Trias, que ha tingut un record per l’històric líder veïnal de Sant Martí, Manuel Martínez, i ha afirmat que a Sant Martí s’han fet transformacions espectaculars, amb l’excusa dels JJOO es van recuperar les platges de Sant Marti, i van canviar la vida de la nostra ciutat, “però falten moltes coses. Una ciutat no s’acaba mai, i Sant Martí no s’acaba mai”.

 

Al districte, ha exposat hi ha un gran problema de manca d’habitatge, “es va transformar tot el front litoral, però quants habitatges públics de lloguer a preu assequible s’han fet?” i ha apostat per fer un gran pacte entre tots els partits

 

per pactar les polítiques d’habitatge pels propers 15-30 anys. “Hem de tirar aquesta ciutat endavant. Governar és complicat, has d’agafar responsabilitats”.

 

“Tot el que fem ho hem de fer pel benestar de la gent. Lluitar contra la pobresa és crear activitat econòmica. El decreixement porta pobresa”, ha afirmat Trias, afegint “hem de fer les coses diferent, hem de solucionar els problemes de la gent, la neteja, la seguretat, i hem de donar serveis socials”. “Volem fer el canvi, escoltant tothom. Farem el canvi, per molt que els hi pesi a Colau i Collboni, que són el mateix”, ha conclòs.

 

 

 

Barcelona,  22 de maig de 2

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt