Xavier Trias: “Tenim un problema greu amb la seguretat i els responsables són Collboni i el PSC. Han fracassat en les polítiques de seguretat”

L’alcalde Trias, en la presentació de les mesures per una Barcelona Cívica i Segura, assegura que recuperarà l’autoritat en la seguretat i que  incrementarà el cos d’agents de la Guàrdia Urbana fins a 4.000 agents

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha presentat les propostes de la candidatura per una Barcelona Cívica i Segura, acompanyat de Jordi Martí i Joaquim Forn, que va ser el seu tinent d’alcalde de seguretat i conseller d’Interior. Trias ha afirmat que a “Barcelona hi ha un problema gravíssim amb la seguretat i la mobilitat, dos temes centrals que no funcionen bé, i els seus responsables són regidors del PSC. Collboni intenta treure’s les puces, però són ells que han governat aquests àmbits”.

 

La seguretat és la primera preocupació dels barcelonins, per 24%, “aquestes xifres són inadmissibles i és responsabilitat directa del PSC, que és qui ha tingut les responsabilitats aquests quatre anys i no han solucionat el problema. El PSC ha fracassat en les polítiques de seguretat”.

 

Trias ha recordat que sota el seu mandat la inseguretat va baixar del 18% al 3%, “ara estem al 24%. Ens afecta com a moral col·lectiva, i això fa perdre orgull de ciutat, i al final s’encomana”. “Hem de fer canvis importants, són fracassos de Colau i Collboni”, i ha afirmat que perquè a una ciutat funcioni la seguretat “l’alcalde ha de ser conscient que és el màxim responsable de seguretat, l’ha de liderar”, i ha assegurat, com a alcalde, assumirà la màxima responsabilitat de seguretat i nomenarà Jordi Martí regidor de Seguretat, “ell en sap, sap com funciona”.

 

També ha remarcat que com a alcalde donarà suport a la GU, “és el nostre cos de seguretat, i hem de reconèixer la seva autoritat”, que ampliarà la plantilla fins a arribar als 4.000 agents, “i hem de fer que la gent veig urbana uniformada pel carrer”. La lluita contra els narcopisos i els clubs de cànnabis també serà una prioritat del govern Trias.

 

Ha recordat que en el mandat 2011-15 la prevenció en les polítiques de seguretat, impulsades per en Quim Forn com a responsable de seguretat, van ser molt importants, “encara es recorda l’època de Quim Forn, ho va fer tant bé que el govern de la Generalitat per a fer de conseller d’Interior. Va aconseguir ser estimat i respectat pel cos”.

 

 

Quim Forn ha assegurat que es va fer el què es va fer “gràcies a la confiança de l’alcalde i el govern, que en moments difícils i complicats, no van posar en dubte les decisions que es prenien”. “Si es volen desenvolupar correctament les polítiques de seguretat, hi ha d’haver un suport polític i unes directrius clares en matèria de seguretat”. Forn ha recordat alguna de les mesures exitoses en seguretat, com fer baixar al metro patrulles mixtes de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, “va ser una manera eficaç de disminuir els furts”.

 

Jordi Martí, que va assumir la responsabilitat de l’àmbit de seguretat en el grup municipal quan Quim Forn va ser nomenat conseller, ha assegurat que “som davant una situació difícil, la inseguretat s’ha enquistat i cronificat com a principal preocupació a Barcelona, i no només dels barcelonins, també els turistes que són víctimes de delictes i furts i això projecta una imatge molt negativa de Barcelona al món”.

 

“Hem de revertir aquesta situació i  recuperar l’autoritat de la GU”, ha dit Martí que ha tornat ha reclamar al govern municipal que faci públiques les dades actualitzades de fets delictius del primer trimestre del 2023, “ens temem que poden arribar fins al 30% respecte de les dades delinqüencials del 2022. I ens acosta l’any 2019”.

 

Jordi Martí ha fixat com a compromís del govern Trias que la inseguretat deixi de ser la primera preocupació dels barcelonins, “aquesta és la proposta i el compromís públic número 1”, i ha enumerat algunes de les propostes de la candidatura en matèria de seguretat: negociar amb el govern de la Generalitat l’increment de fins a 500 agents dels mossos a Barcelona; completar les unitats nocturnes, “encara hi ha alguns districtes que no en tenen”; potenciar la figura del policia de barri, de proximitat, “el desplegament ha estat mínim”; millorar els equipaments policials; incrementar el nombre de Bombers de Barcelona fins a 750.

 

Martí ha destacat dues propostes més: un nou pla per una nova governança de la nit a Barcelona, “una nova manera de gestionar la nit de Barcelona, amb col·laboració de tots els operadors, públics i privats, que donen vida a la nit” . I l’impuls d’una unitat de ciberseguretat. Jordi Martí ha finalitzat la seva intervenció afirmant que “o recuperem l’autoritat dels cossos policials o la ciutat no anirà com ha d’anar”.

 

 

 

Barcelona, 18 de maig de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt