Xavier Trias reclama lideratge per exercir de capital de Catalunya per estar al món i competir al món

L’alcalde Trias ha presentat les propostes de la candidatura en àmbit internacional,  acompanyat de Victòria Alsina, número 4 de la llista, el doctor Antoni Trilla i el conseller Jaume Giró

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha participat en l’acte per presentar les propostes de la candidatura en àmbit internacional. Han acompanyat Trias, Victòria Alsina, candidata número 4 de la llista, el doctor Antoni Trilla i el conseller Jaume Giró.

 

El doctor Antoni Trilla ha assenyalat que “Barcelona és una ciutat oberta, capdavantera al món, podem atraure talent, amb polítiques adreçades a l’educació, recerca i desenvolupament, és el futur. Tenim centres de recerca punters, universitats i escoles de negocis ben posicionades, infraestructures punteres, una bona xarxa sanitària pública i privada”. I ha demanat que qui governi entengui aquesta realitat perquè Barcelona sigui referent mundial en la recerca innovació i desenvolupament sobretot en medicina i tecnologia. “Hem d’apostar per la recerca i l’educació, són grans inversions de futur, amb un alt rendiment de qualitat i prestigi. Podem ser un bon exemple pel món, cal voluntat, lideratge, treball en equip”. 

 

El conseller Jaume Giró ha explicat que “Barcelona és molt més que una marca”, i té una forta capacitat de resistència i resiliència malgrat aquests anys de govern d’Ada Colau i Jaume Collboni i malgrat el dèficit d’inversions per part dels governs de l’estat. Giró ha explicat que “quan pensem en Barcelona hauríem de pensar en una ciutat atractiva per viure-hi, amb un ecosistema de recerca, universitat i talent que porta molta gent a treballar,  i innovadora amb solucions urbanístiques i arquitectòniques”. “Ha de tornar a ser la capital econòmica de la Mediterrània, que lideri les noves oportunitats, sense complexos ni prejudicis. Una ciutat que doni la benvinguda al talent que vingui a invertir”.

 

Després ha intervingut Victòria Alsina, que ha exposat tres principis que defineixen el projecte internacional de la candidatura: Barcelona ha d’estar a tots els tops 3 de les millors ciutats del món, hem de construir aquesta acció exterior amb la societat civil, de forma combinada entre institucions i societat, i fer-ho al servei de Catalunya, demostrar que la capitalitat de Catalunya reverteix en el  país, repartint talent, recursos, som un país en xarxa.

 

 

I ha apuntat algunes de les mesures que s’impulsaran des del primer dia, com la creació del consorci Barcelona International, per promocionar la marca al món; potenciar el Hub Consular de BCN, perquè més països obrin el consolat; farem més Barcelona a Europa; en clau mediterrània hem de reproduir el model d’èxit dels Quatre motors per a Europa; creació  del Districte Exterior. “Tenim feina, el món espera que Barcelona torni al món”, ha conclòs, donant la paraula a Xavier Trias.

 

Trias ha destacat la potencialitat extraordinària de Barcelona, “nosaltres ens ho creiem”, i també la vocació mediterrània i d’estar al món, “per competir al món” i d’exercir capital de Catalunya, de la catalanitat, explicant  que Barcelona  no està per aprofitar-se sinó per servir a tots altres.

“Si bé és cert que tenim problemes, hi ha coses que van molt malament que afecten la moral col·lectiva com la neteja o la seguretat; i tenim una manca de reconeixement, també tenim situació extraordinària, la ciutat és la gent, i  ho hem de  posar en valor ciutat, i anar pel mon a explicar-ho i influir, i ser atractius i portar i exportar talent”, ha afirmat Trias, que ha afegit “això requw lideratge, en aquesta ciutat s’ha perdut lideratge, necessitem un canvi, el govern és un desastre, hem de generar una nova il·lusió a la ciutat, amb les idees clares, sabent què farem i com van les coses i canviant les mentalitats”. Barcelona és una ciutat d’indústria, comerç, turisme de qualitat, és una ciutat de serveis, educació, sanitat, de la cultura; i tot això no és despesa, és una aposta que ens posarà a primera fila al futur, com una ciutat del mon que lluita amb les principals ciutats europees.

 

 

Barcelona, 16 de maig de  2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt