Xavier Trias proposa un gran acord per fer habitatge de lloguer públic en col·laboració del sector públic i privat, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona

L’exalcalde afirma que es presenta a les eleccions “per guanyar, no per ser regidor, i per ser alcalde”, que és l’únic candidat que deixa clar que no farà un pacte amb Ada Colau, i que a Barcelona li aniria molt malament seguir amb la mateixa línia política dels darrers 8 anys

 

L’alcalde Xavier Trias ha proposat aquest matí un gran acord per fer habitatge públic de lloguer amb la col·laboració del sector públic i privat, i l’Ara Metropolitana, “perquè no estem sols, som conurbació urbana molt gran”. Xavier Trias ha afirmat que es presenta a les eleccions “per guanyar, no per ser regidor, i per ser alcalde”, que és l’únic candidat que deixa clar que no farà un pacte amb Ada Colau, i a Barcelona li aniria molt malament seguir amb la mateixa línia política dels darrers 8 anys.

 

Xavier Trias ha participat en el cicle ‘22@ Futur’, els esmorzars que organitza 22@NetworkBCN al barri tecnològic de la capital catalana, on ha parlat de ‘La Barcelona que funciona’. El candidat Trias ha mantingut un diàleg amb Miguel Trias, soci de Cuatrecasas i Vicepresident 22@Network BCN. La presentació i moderació del posterior debat ha anat a càrrec d‘Enric Urreta, president de l’associació 22@Network BCN.

 

Trias ha agraït la invitació i ha afirmat que “em presento per guanyar, no per ser regidor, i per ser alcalde”, i ha afegit que ho fa perquè molta gent li ha demanat i perquè Barcelona no pot seguir amb la situació en que es troba: “la gent de fora parla de Barcelona bé, els que en parlem malament som els seus habitants. Hi ha desafecció, la gent de Barcelona estava orgullosa, ara ens trobem amb una ciutat on la gent està disgustada, i molts volen marxar a viure a fora. Això ho hem de revertir, perquè BCN no està tan malament com es diu, és injust”.

 

A parer de Xavier Trias, s’han de tenir les idees clares de què volem que sigui Barcelona, “si no es tenen les idees clares, la ciutat trontolla”. I ha afirmat que  “volem una Barcelona de futur, intel·ligent, sostenible, saludable, una ciutat que procuri el benestar econòmic i social de la seva gent i que tingui clar que per progressar cal activitat econòmica; això és bàsic”.

 

Trias s’ha referit al turisme: “l’alcaldessa deia que era un desastre. Hem estat sense turisme per la pandèmia, ara torna a haver-hi una explosió de turisme, i ara diu que no es pot controlar…”; i ha apostat per atreure “un turisme de qualitat, de congressos, cultural i de famílies”.

 

Sobre el futur del 22@, el districte tecnològic de la ciutat, ha afirmat que “va ser una magnífica idea, vaig ser crític amb el seu desenvolupament perquè pot convertir-se a les nits en un espai desèrtic. No volem fer un pol tecnològic i que l’habitatge estigui a l’altra punta de la ciutat”, però ha insistit en que “el 22@ és un èxit de tots, que hem de consolidar. Aquest plantejament l’ha d’entendre Ada Colau i l’Ajuntament, és una qüestió de tots, públic i privat que han de col·laborar estretament, no és una qüestió de bons i dolents. L’ajuntament crea aquesta situació de contraposició d’uns contra els altres que ens fa mal. Hem de ser capaços de fer polítiques acordades entre tots…, els alcaldes passen”.

 

També ha reclamat Trias que “ens hem de creure que som una ciutat atractiva i que l’Ajuntament de Barcelona entengui que està al servei de la ciutat i de la gent que crea activitat econòmica; hem d’anar pel món explicant què tenim a Barcelona i vendre-ho a fora i anar a fora perquè la gent inverteixi aquí. Si ets l’alcalde ets un ambaixador de la ciutat”.

 

Durant el diàleg també s’ha parlat de l’aeroport. Trias ha reclamat a AENA tenir les coses clares i que hi hagi diàleg amb l’alcalde del Prat, el de Barcelona i del president de l’AMB. “Hi ha un problema de governança, no és senzill, però hi ha solucions, i les hem de prendre nosaltres. El futur de l’aeroport s’ha de decidir des de Catalunya, necessitem que l’aeroport estigui a primera fila, i demanaria a tothom de posar-hi sentit comú”.

 

En el transcurs de la conversa també han sorgit temes com la seguretat i la neteja, unes de les principals preocupacions dels barcelonins. “La ciutat està bruta, gastem molts diners en neteja, però no es pot resoldre si creus que està neta, com diu l’alcaldessa Colau”, ha dit, tot afegint que amb la seguretat passa el mateix: “hi ha inseguretat a la ciutat, el barceloní té la percepció que és insegura, si ets alcalde ets la màxima autoritat i has de procurar que aquesta ciutat sigui la més segura possible, has d’estar al costat de la Guàrdia Urbana i els Mossos, però si creus que són forces de repressió, t’equivoques”. Sobre les superilles ha assenyalat que “no han de servir per dificultar la vida de la gent, sinó per millorar-la”.

 

L’alcalde Trias ha exposat que el que cal fer amb l’habitatge, a Barcelona i al 22@: “necessitem un gran acord i una política d’habitatge de lloguer públic a 20 anys vista, i que no hem de fer sols, sinó amb la col·laboració del sector públic i el privat, i amb l’AMB; no estem sols, som una conurbació urbana molt gran i tenim vocació de capital de Catalunya”.

 

Després del debat, s’ha donat pas a les preguntes dels assistents a l’esmorzar. Sobre la possibilitat de revertir algunes actuacions urbanístiques del govern d’Ada Colau, Trias ha afirmat que hi ha coses que no podrà revertir, com la peatonalització del carrer Consell de Cent, i ha reclamat fer un urbanisme rigorós, amable, que no sigui contra ningú. Referent al Tercer Sector ha destacat la seva importància, “és un sector molt potent i l’hem d’ajudar que es professionalitzi de debò”.

 

Sobre un possible projecte de millora del Passeig Marítim, Trias ha afirmat que el gran repte ha de ser que el passeig a la vora del mar, que acaba a Colom s’allargui fins a la Zona Franca, on s’està fent habitatge, s’hi han traslladat oficines i serà una zona important, “cal baixar la ronda, cobrir-la, i que uneixi la Zona Franca amb el Paral·lel, aquest és un plantejament de futur”.

 

També ha proposat eixamplar les voreres de la Gran Via per fer-la més “amable” per als vianants, amb un model semblant al tram que es va reformar de la Diagonal quan era alcalde. Sobre la unió del tramvia per la Diagonal, s’ha mostrat categòric: “és un disbarat, desgraciadament fins a Verdaguer no ho podrem aturar, però no ho penso continuar”. 

 

Finalment, preguntat per com convèncer un votant de cara a les eleccions, Trias ha explicat “és relativament fàcil: vols que segueixi Ada Colau? La resta de candidats poden fer que continuï. Soc l’únic que deixa clar que no farà un pacte amb Ada Colau. Pretenc guanyar les eleccions i governar, no és fàcil. Hem d’explicar les coses clares, i crec que tots estem convençuts que Colau està equivocada. A Barcelona li aniria molt malament seguir amb aquesta línia política”.

 

 

 

Barcelona, 15 de març de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt