Xavier Trias presenta les 80 primeres propostes que faran el canvi a Barcelona i demostraran que hi ha una altra manera de fer

L’alcalde Xavier Trias, acompanyat de Neus Munté i Jordi Martí, ha presentat les principals línies d’acció d’un programa electoral, extens, ben treballat i rigorós, amb 1.300 propostes que fugen del populisme i que marquen fites concretes, entre les quals destaquen recuperar el projecte del salari mínim de ciutat, nomenar un comissionat per la llengua, la creació d’una oficina per la gestió de grans projectes de ciutat o la recuperació d’interiors d’illa a l’Eixample

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim diumenge, ha presentat ‘80 propostes pel canvi en 80 en dies’ que garantiran el canvi a la ciutat de Barcelona. Trias ha assenyalat que queden molt pocs dies, “es vota un dia, però després segons el que votes, són 4 anys el que tens a sobre” i ha fet una apel·lació perquè la gent que vagi a votar, “conscients que cal un canvi a la ciutat”.

El candidat ha explicat que el programa de ‘Trias per Barcelona’ és un  programa extens, elaborat amb la gent i amb vocació de governar. “Si vols ser alcalde has de fer un programa que es pugui complir, rigorós, amb objectius factibles, assumibles”, ha explicat, remarcant que recull 1.300 propostes que fugen del populisme, és “un programa que pretén marcar fites concretes i que es puguin avaluar”. 

“Són 80 propostes per executar els 80 primers dies de govern i que marquen de forma clara la línia que adoptarà el govern. Són 80 propostes que volem que tinguin incidència en la gent i per capgirar la situació de pèrdua d’autoestima, orgull, i per veure que hi ha una altra manera de fer les coses. Se’ns gira feina”, ha dit.

Trias ha afegit que amb aquestes propostes “entrarem en una nova etapa d’una Barcelona que progressa i funciona, una Barcelona per tothom, una Barcelona capaç de planificar i gestionar amb rigor, per viure i per viure-la tots” i ha conclòs “volem acabar amb el sectarisme, que n’hi ha massa, i les improvisacions, i recuperar la feina ben feta i l’autoestima de la nostra ciutat”.

La candidata número dos, Neus Munté, ha destacat cinc mesures. La primera és la recuperació del projecte del salari mínim de ciutat, pactat el 2015 per Xavier Trias, “va acabar en un calaix després de ser consensuat amb els sectors socials. No volem una ciutat de baixos salaris, aquest és una eina imprescindible”. La segona proposta és el reforç dels treballs perquè Barcelona sigui la primera seu de capital europea del comerç de proximitat, “el comerç, més enllà de l’activitat econòmica, vertebra la ciutat”.

La creació de la Taula per la Justícia Social és la tercera proposta que ha destacat Munté, “hi ha d’haver un ampli consens polític i amb les entitats per decidir les prioritats de l’àmbit social” per reforçar els serveis socials, prioritzar l’atenció a la salut mental, infància, gent gran o discapacitat. La quarta és passar de la cultura de les subvencions a convenis i contractes programa pel que fa al suport al teixit associatiu de la ciutat. I finalment, i davant la preocupació per la davallada de l’ús del català, es proposa impulsar de forma transversal des de totes les àrees la promoció del català, es nomenarà un comissionat i es crearà una oficina de la llengua.

Jordi Martí, número tres de la candidatura i director de la campanya, ha destacat unes altres cinc mesures, centrades en els àmbits de neteja, seguretat, mobilitat i habitatge. “Totes són susceptibles d’aplicar-se de forma immediata”.  En l’àmbit de neteja ha assenyalat que es convocarà les empreses contractistes perquè “el canvi es vegi de forma immediata”. En seguretat, l’alcalde citarà i convocarà de forma urgent la Junta de Seguretat Local de Barcelona per implementar el pla de xoc de forma coordinada amb totes persones i institucions de la junta local de seguretat.

Quant a habitatge, ha destacat que es necessita un pacte polític i social i econòmic a 30 anys vista per tenir un objectiu comú i conjunt per tancar aquesta fase de crisi i emergència habitacional. “Hem de reunir a tothom que té a veure amb el sector i impulsar des de l’alcaldia el gran pacte de ciutat per l’habitatge”.

En urbanisme la proposta destacada és la creació immediata d’una oficina per la gestió de grans projectes de ciutat, “volem un urbanisme de transformació i de qualitat i necessitem una oficina especialitzada que faciliti i acompanyi els responsables de tirar endavant projectes de transformació urbanística”. També ha explicat que es posarà en marxa un pla de recuperació d’interiors d’illa. “Hem de fer una ciutat verda, saludable, amb un urbanisme transformador, que  passa per recuperar interiors d’illa de l’Eixample; i també per la cobertura de la Ronda de Dalt i baixar el verd a la ciutat”. 

A preguntes dels periodistes, Trias ha afirmat que la principal amenaça política és que continuï Colau. “El 80% de la gent vol un canvi a la ciutat de Barcelona, A Colau li preocupa molt que jo guanyi. El canvi no és només treure Ada Colau, és canviar el sistema de governança, han governat molt malament, volem posar-hi ordre”. Preguntat per com passarà la jornada de reflexió, Trias ha afirmat que al matí tots els candidats tenen compromisos amb diferents mitjans de comunicació, “però la tarda la passaré amb la família”.

 

 

 

Barcelona, 25 de maig de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt