Xavier Trias: “Les eleccions del 28 de maig a Barcelona confronten dos models: el d’una ciutat que no funciona, i el que nosaltres proposem”

L’alcalde Trias, en la intervenció de l’esmorzar informatiu del ‘Foro Tribuna Catalunya’, organitzat per Nueva Economia Fòrum, avança una bateria de mesures d’urgència en els àmbits de la neteja, seguretat, mobilitat i la gestió municipal per fer que Barcelona torni a funcionar

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim mes de maig, ha estat el protagonista de l’esmorzar informatiu del ‘Foro Tribuna Catalunya’, organitzat per Nueva Economia Fòrum. Acompanyaven Trias desacatats membres de la candidatura de ‘Trias per Barcelona’, com Jordi Martí, Josep Rius, Joana Ortega, Joan Rodríguez, Titon Laïlla, Ramon Tremosa i Francina Vila, entre d’altres, en un acte que ha comptat amb la presència de la presidenta i el secretari general de Junts, Laura Borràs i Jordi Turull; Jordi Coronas, regidor del grup municipal d’ERC; el secretari general d’UGT-Catalunya, Camil Ros; diputats i diputades i  representants d’empreses i entitats de la capital catalana.

Xavier Trias ha estat presentat per Neus Munté, presidenta del grup de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, i número 2 de la candidatura de ‘Trias per Barcelona’, que ha expressat el seu orgull de parlar en nom de l’equip “de precedències i accents diferents i amb un projecte comú al servei de Barcelona”. Del candidat ha destacat la seva actitud i tarannà, “del seu i del que ens demana”, la seva “determinació i idees clares, que busca l’entesa i el consens, on no hi ha meus i teus; el sectarisme no hi té cabuda en la manera de fer de Xavier Trias”. “Trias és exponent de la bona política, que és aquella que conté les tres S: és solvent, és sana i té sentit comú. I potser una quarta, que és la d’estar al servei de les persones”, ha exposat Munté.

Xavier Trias ha agraït la presentació de Neus Munté: “me l’estimo, hem treballat molt junts, és una persona que lluita perquè la ciutat funcioni, i ho fa, des de sempre, apostant pel benestar de les persones, amb un component social molt important”.

“La Neus és una de les persones que m’acompanyen en aquestes eleccions, que forma part d’un gran equip per portar el canvi a Barcelona i, sobretot, per gestionar-la bé des del primer dia. Perquè avui Barcelona no va bé. Avui Barcelona no funciona”, ha dit Trias en l’inici de la seva intervenció, i on ha afegit que “després de 8 anys no s’ha resolt ni un dels problemes que ja teníem, com són l’habitatge o les infraestructures… I, en canvi, s’han generat problemes que abans no hi eren: la seguretat, la neteja i, fins i tot, la gestió política de l’ajuntament”. “I la responsabilitat és d’Ada Colau, del seu Govern municipal i dels grups que li donen suport”, ha exposat.

A parer de Trias “Barcelona no està bé, però tampoc està en decadència. Tingueu clar que Barcelona és massa forta, massa potent, per a caure en fallida o en decadència només per 8 anys de mal govern. Ara, no sé si aguantaríem quatre anys més…”.

Per l’exalcalde, “és cert que hem patit una certa degradació per aquest mal govern i per aquesta manera de fer; que hi ha desànim entre la ciutadania, que hi ha sensació que això no va, que no hi ha lideratge. I, sobretot, que hem perdut l’orgull i la il·lusió de ser Barcelona. Aquesta percepció que té molta gent no és compartida per l’alcaldessa i pel govern municipal, que fan un discurs molt triomfalista, que no lliga amb la realitat. I és que el model de ciutat de l’actual govern municipal és el d’una Barcelona irreal”.

“Però al costat d’aquesta Barcelona de dibuixos animats i propaganda que ens ven el govern municipal, hi ha una Barcelona real, una Barcelona real que vol construir el seu futur amb esforç, il·lusió i compromís”, ha dit. Trias ha explicat que es presenta perquè les eleccions del mes de maig “van justament d’això, de seguir com estem, o de portar el canvi a Barcelona; de triar entre un model o un altre; de triar cara, o de triar creu… Perquè soc l’únic que us assegura que mai, mai, governaré amb l’Ada Colau”.

Trias ha exposat que les ciutats es transformen i desenvolupen al voltant de tres grans conceptes, les ciutats intel·ligents, que apliquin la digitalització i la innovació en tots els àmbits; construir ciutats saludable, i construir ciutats sostenibles. “Aquests tres conceptes han de ser presents en totes les decisions que es prenguin a l’Ajuntament. I ens han d’ajudar a assolir un doble objectiu: el progrés econòmic i el progrés social”, ha reblat.

El candidat Trias ha explicat que “en aquests darrers anys 8 anys Barcelona ha tingut un govern municipal partidari del decreixement econòmic. A partir del mes de maig Barcelona tindrà un govern municipal que cregui i promogui un creixement intel·ligent i sostenible, utilitzant la innovació i la tecnologia per avançar i progressar, i que faci possible el progrés econòmic i el progrés social”. “Aquesta és la gran diferència entre com es governa Barcelona avui i com es governarà a partir del 28 de maig: una altra manera de fer, i unes altres coses a fer”, ha insistit.

“Ho hem de fer bé; amb tothom; per tothom i per Barcelona”, ha remarcat, tot afegint que “ho hem de fer bé perquè Barcelona ha de tornar a funcionar”. Trias ha exposat les primeres accions urgents en prendre possessió del càrrec. En neteja: “cridar els concessionaris del servei al despatx per veure com fem que el servei sigui millor. I sí, tornarem a instal·lar les 600 papereres que ha retirat el govern actual. Barcelona ha d’estar neta”. En Seguretat nomenarà un responsable de la Guàrdia Urbana, “que tindrà tot el meu suport com a alcalde, per reorganitzar i posar en pràctica totes les accions que portem al programa, i que van des d’ampliar el nombre d’efectius fins a crear una Unitat contra la ciberdelinqüència. Barcelona ha de tornar a ser una ciutat segura”. En l’àmbit de la mobilitat, “que avui és un absolut desastre, aprovar un nou pla de mobilitat treballat amb tothom, consensuat, ambiciós i realista, i tornarem la

 càrrega i descàrrega als xamfrans de l’Eixample”. Pel que fa a la gestió de l’ajuntament, Trias ha proposat “un pla de xoc per agilitzar la concessió de llicències i donar seguretat jurídica. Avui aquest és un forat negre que mai saps quan acaba, i que perjudica emprenedors, ciutadania i l’activitat econòmica”.

Xavier Trias ha ressaltat que té un gran equip i que “necessito que ho fem entre tots i totes, Barcelona avança quan es genera confiança entre públic i privat, Hem de recuperar la confiança. L’Ajuntament ha de ser un agent habilitador i facilitador”. I també ha dit que “ho hem de fer per tothom, perquè Barcelona ha de ser una ciutat per a tota la vida i per a totes les vides. Una ciutat de drets i deures. Una ciutat per a tothom”. En aquest punt, ha destacat la importància de quantificar i avaluar el retorn social dels diferents ajuts i prestacions municipals existents, “per millorar-les, perquè és tant important gastar molt, tenir el pressupost de polítiques socials que es necessiti, com gastar bé”, i ha proposat impulsar una Taula per la justícia social que aplegui a tots els sectors implicats: el propi Ajuntament, teixit associatiu, col·legis professionals, persones expertes.

En àmbit de l’habitatge, “malgrat el discurs triomfalista de l’actual alcaldessa, i de la seva promesa que acabaria amb el problema de l’habitatge, avui estem pitjor que fa 8 anys”. Trias proposa “un gran Acord de Ciutat per l’Habitatge, i comprometre’ns en un pla a 20 anys vista, a destinar cada any un tant per cent del pressupost d’inversions a fer habitatge de lloguer, per a emergència, però també lloguer assequible per les classes mitjanes”. També ha explicat que “crearà el ‘Districte Exterior’ com a punt de trobada i de generació de sinergies positives per a totes aquelles persones i empreses que han decidit instal·lar-se a Barcelona”.

I “ho hem de fer per Barcelona”. L’alcalde Trias ha explicat que va decidir tornar-se a presentar pel seu “compromís amb Barcelona, la ciutat que m’estimo, i la seva gent. I em presento pel futur. Soc avi d’11 nets. I per ells vull la millor ciutat del món. La millor Barcelona. Per tot això vull guanyar i governar. I retornar l’orgull que sentim per la nostra ciutat”.

“Les eleccions del proper 28 de maig confronten dos models. L’actual, el d’una ciutat que no funciona. I el que nosaltres proposem. Només hi ha aquestes dues opcions. Continuar amb el govern municipal actual, o fer el canvi que necessita la ciutat”, ha resumit Xavier Trias; que ha conclòs assegurant que “no és només una qüestió de programa, és també una qüestió de tarannà i de manera de governar”, donant pas a les preguntes dels assistents.

Barcelona, 21 d’abril de 2023

 

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt