Xavier Trias: “Farem una bona gestió pública i una bona despesa social per donar resposta a les necessitats de la gent. Els serveis socials seran una prioritat per nosaltres”

L’alcalde Trias, en una roda de premsa per explicar les propostes en els àmbits de benestar social i salut, aposta per establir una estratègia contra la pobresa i per la justícia social en col·laboració amb el Tercer Sector

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha presentat les propostes de la candidatura en matèria de Drets socials i Salut, acompanyat de Neus Munté i de Titon Lailla. Trias ha iniciat la seva intervenció recordant que avui és el dia internacional contra la LGTBIfòbia, “des de la nostra candidatura volem proclamar el nostre compromís en la lluita contra aquesta xacra, que està avançant, i per una ciutat lliure de violències contra aquest col·lectiu”.

 

Xavier Trias ha exposat que les propostes que avui es presenten tenen un objectiu principal, teixir una estratègia de lluita contra la pobresa i per la justícia social, per evitar la cronificació de les situacions de vulnerabilitat ja existents; i evitar que més persones caiguin en situacions de vulnerabilitat. I ha explicat que es farà, a diferència de Colau, amb el Tercer Sector, “un sector molt fort, potent que s’ha de professionalitzar i que necessita el nostre suport i ens ajuda a fer les coses millor” i ha afegit que en “la gestió pública no només és necessari invertir diners, és necessari fer-ho bé, tenint capacitat d’innovar per ajudar i arribar a la gent més necessitada. És important fer una bona gestió pública i una bona despesa social que doni resposta a l’interès de la gent. Els serveis socials seran una prioritat per nosaltres.”

 

Neus Munté, que ha presentat les propostes en l’àmbit de Drets Socials s’han treballat en contacte amb moltes entitats, “que ens han ajudat a identificar les necessitats”. Munté ha criticat l’especial insistència de Colau i el govern en dir que s’ha fet la inversió més gran social de la història, “només faltaria amb la situació crítica”. “Un altre mantra que s’ha repetit, reformar els serveis socials, no s’ha fet, ha quedat en un calaix, i l’excusa no pot ser la pandèmia. Nosaltres creiem que els serveis socials s’han de reformar, de la mà dels professionals, més eines i recursos,

 

Munté ha explicat que hi ha serveis, com el CUESB que està col·lapsat, o el SARA o SAIER, amb llistes d’espera molt llargues, “Hem de treballar en la prevenció, moltes persones es troben en situació de risc gran de caure en la vulnerabilitat”. La candidata també ha reclamat un canvi en l’atenció a les persones sense llar, des del govern de Colau i Collboni no s’ha escoltat les entitats, Arrels n’és un cas molt clar; ha explicat que s’ha d’apostar per la

 

infància, “entitats expertes ens destaquen la importància de la infància i família, no han tingut una àrea de famílies”; per famílies monoparentals; per la gent gran, “per nosaltres és prioritat que Barcelona sigui una ciutat amigable amb la gent gran, amb polítiques de millora d’atenció domiciliària, assistència, mobilitat, que puguin participar de la vida de la ciutat amb igualtat de condicions, i amb habitatges dotacionals”; i ha denunciat que les persones amb discapacitat, han estat “el col·lectiu oblidat per les polítiques de Colau, comuns i socialistes”, posant com a exemple que el bany assistit a les platges de la ciutat de BCN que no serà possible fins d’aquí a unes setmanes.

 

Titon Lailla ha introduït les propostes de matèria Sanitària. “Hem d’integrar l’atenció social i sanitària a Barcelona. La pandèmia ens va mostrar les problemàtiques del sistema de salut, també la seva resiliència, però és obvi que el sistema té mancances”, ha assenyalat. La candidatura ha explicat a aposta per facilitar la interconnexió entre dispositius a Barcelona que ofereixen atenció sanitària i sociosanitària, potenciar els programes de salut pública, acurats i centrats als districtes i barris.

 

Lailla ha afirmat que “Barcelona és capital de Catalunya i en el món de la salut més, és referent i no volem renunciar a aquesta situació”, i ha apostat perquè la ciutat acompanyi les persones al llarg de la vida i en les seves necessitats i també per “fer front a l’estigma i el refús envers les persones amb problemes de salut mental. Hem d’esdevenir una ciutat cuidadora i treballar per acompanyar-les. Hem de fer un bon pla de prevenció per abordar aquesta problemàtica”. “Barcelona ha de ser una ciutat cuidadora que vetlli per les persones en cadascuna de les seves situacions vitals·, ha finalitzat la candidata.

 

 

 

 

 

Barcelona, 17 de maig de  2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt