Xavier Trias es compromet a fer de nou de Barcelona una capital mundial de l’esport i fer-ho amb el teixit esportiu de la ciutat

L’alcalde Trias ha presentat les propostes de la seva candidatura per l’àmbit de l’esport, entre les quals destaca la creació d’una oficina especialitzada que col·labori amb el sector de l’esport per captar competicions internacionals

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha participat en l’acte de presentació de les propostes de la candidatura per a l’àmbit de l’esport, al Complex Esportiu Municipal La Mar Bella, en que també han intervingut altres membres de la candidatura. A l’acte hi han assistit una setantena de representats de diferents entitats, associacions, federacions i clubs esportius de la ciutat.

 

Maria Arenillas, que ha donat la benvinguda a l’acte, ha afirmat que “l’esport és activitat física i pacificació mental” i ha agraït a Xavier Trias el seu compromís per Barcelona, i també el seu compromís per l’esport.

 

Joana Ortega ha parlat de l’esport com a element educador, cohesionador social i generador d’oportunitats, i ha destacat la força del teixit associatiu esportiu, el sector que més associats té, “qualsevol política esportiva s’ha de fer de la mà clubs, federacions, consells. Ortega ha explicat que una de les propostes de Trias serà redactar un nou Pla Estratègic de l’Esport a Barcelona que ha de ser la guia pels anys vinents i també ha remarcat “el català ens uneix en la nostra diversitat, però no és tan present en l’esport, i per això volem donar suport a la campanya L’Esport Treu la llengua, promoure el català en l’esport”. “L’esport és vital per la nostra ciutat i el volem impulsar”.

 

Francina Vila ha afirmat que hi ha una manca de lideratge del govern municipal, “uns per ser negligents i altres per ser incapaços”, en molts aspectes, “també en les polítiques esportives; el projecte que representa Trias, és sòlid, ambiciós, còmplice amb la societat civil, el teixit associatiu, i és el projecte que vol posar de nou en l’agenda política de la ciutat, l’esport i l’activitat física”.

 

“Volem tornar a situar Barcelona al món, i a través de l’esport, Barcelona es pot tornar a situar al món. Volem ser referents esportius al món, ho hem de fer junts i hem d’aconseguir esdeveniments internacionals en aquesta ciutat”, i ha explicat que es crearà una oficina, de la mà del sector esportiu, per captar aquestes competicions. “Posarem l’esport a la centralitat de l’agenda política, això només ho pot garantir Xavier Trias”, ha finalitzat.

 

Xavier Trias ha declarat que Barcelona ha de tornar a ser una capital mundial de l’esport i ho serà gràcies al ric teixit esportiu de la ciutat, “ens hem de creure que volem ser una capital de l’esport, i que això comença a les escoles. Tenim una sort i és que tenim un conjunt de clubs, federacions i entitats amb gran força, i no pot ser que l’administració jugui a fer la competència a les entitats,

 

Trias ha afirmat que l’esport, com la sanitat, “no és despesa, genera riquesa i activitat econòmica, llocs de treball i l’Ajuntament té l’obligació de jugar aquest joc” i ha destacat la importància d’anar a captar competicions internacionals, per això es proposa la creació d’una oficina especialitzada que col·labori amb el sector de l’esport per captar competicions internacionals.

 

Xavier Trias ha afirmat que una ciutat com Barcelona ha de tenir bons equipaments a la ciutat per la pràctica de l’esport, “és bàsic, hem de tenir equipaments en perfecte estat, això requereix, a més d’inversió, manteniment”. “Tenim un equip de gent per gestionar la ciutat, també per gestionar l’esport, ens n’ocupem tots, i ha de ser el nostre lema, ens n’ocupem tots, i amb això canviarem les coses i farem que funcionin”, ha conclòs.

 

 

 

Barcelona, 18 de maig de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt