Xavier Trias: “El 28 de maig va de seguir com fins ara, o triar el canvi de veritat que només jo garanteixo”

L’alcalde Trias, en el debat d’alcaldables celebrat aquesta nit a Betevé, reclama acabar amb la improvisació en les polítiques de mobilitat, recuperar l’urbanisme transformador i insisteix que sense activitat econòmica no hi ha progrés social

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha participat en el debat d’alcaldables organitzat per Betevé i moderat per la cap d’informatius de la cadena, Eva Arderius. El debat s’ha organitzat en sis blocs: mobilitat i emergència climàtica, economia i turisme, habitatge, seguretat i neteja, cultura, i pactes postelectorals. Al darrer tram del debat tots els candidats han disposat d’un minut final.

 

En el primer bloc, dedicat a la mobilitat i emergència climàtica, Trias ha afirmat que “tots estem d’acord en la lluita contra l’emergència climàtica, el problema és com ho fem i no s’està fent bé” i ha criticat que l’alcaldessa parli de superilles, “no ho són, són eixos per vianants”. “No estem bé, les coses no es fan bé, com amb la mobilitat, estan generant un col·lapse programat. Prou col·lapse programat i més sentit comú, prou improvisació en les polítiques de mobilitat. Prou deixar que vinguin ministres en període electoral a Barcelona i prometin unes inversions que no s’acaben fent”, ha exposat i ha reclamat oblidar l’urbanisme tàctic del govern Colau i Colboni i recuperar l’urbanisme transformador, com la cobertura de la ronda de Dalt, la unió de la Zona Franca amb Colón i el Paral·lel, la Sagrera; “això exigeix lideratge”.  

 

En l’àmbit de l’economia i turisme, Trias ha insistit que sense activitat econòmica no hi ha progrés social, “tenim indústria, comerç, turisme, serveis, cultura i esports; hem de fer una aposta clara en aquestes àrees, buscar l’excel·lència, la innovació, i això requereix explicar-nos al món Barcelona. I Barcelona ha de fer de capital de Catalunya. Aquest és el lideratge que s’exigeix a la ciutat de Barcelona, però vostès porten 8 anys despistats”.

 

Entrant en el tercer àmbit del debat, Xavier Trias ha afirmat “tenim un seriós problema d’habitatge”, i ha recordat que quan era alcalde el preu del lloguer va baixar un 8%, “amb els 8 anys d’alcaldessa ha pujat el 49%. No fan les coses ben fetes”, i ha posat com a exemple de política equivocada la mesura de la reserva del 30% per habitatge públic, “s’equivoca, no aconsegueix el que vol”.

“La ciutat ha tingut una transformació urbanística espectacular, però no s’ha fet habitatge propietat de l’ajuntament”, ha criticat.

 

En el quart bloc, i preguntat per si ampliarà nombre d’agents de la Guàrdia  Urbana i si endurirà l’ordenança de civisme, ha respost afirmativament les dues qüestions, i ha remarcat que “la ciutat és insegura i la ciutat està bruta, i negar-ho és un problema”. Trias ha recordat que quan va arribar al govern, la seguretat era el primer problema 17% i quan va acabar el seu mandat era el 3%,  ara és el 24%. “És el fracàs absolut de gestió de la seguretat i neteja, dos aspectes bàsics a la ciutat gestionats per Colau i Collboni, no ho han sabut gestionar. El 2011 em vaig trobar la mateixa situació, amb inseguretat i brutícia, i vaig acabar mandat sense brutícia i seguretat. Ho tornaré a fer”. “Es pot dir com es vulgui, la gestió de la seguretat i la neteja és un desastre i s’ha de fer un esforç per corregir-ho” i ha apostat per la prevenció, “que en seguretat és presència, tenir Guàrdia Urbana al carrer, col·laborant amb els Mossos d’Esquadra”, ha dit tancant aquest bloc.

 

En l’apartat de cultura, Trias ha recalcat que s’ha d’estar convençut que Barcelona és la capital Catalunya, de la catalanitat, que ha d’ajudar tots els pobles i ciutat, “perquè ajudar-los també és cultura”. La cultura, ha dit, és creativitat, coneixement, innovació, història, patrimoni i també activitat econòmica, “hem de veure la cultura com una font de creació llocs de treball, aquest ha de ser el convenciment de qui mana”.

 

En el darrer bloc, dedicat als possibles pactes electorals, Trias ha remarcat que es presenta per guanyar perquè “vull que es produeixi un canvi, crec que anem malament” i insistit que no la farà alcaldessa Ada Colau, “la meva aposta és fer un canvi a la ciutat i l’única garantia de canvi es diu Trias per Barcelona”. “El meu pacte és amb la ciutat. Crec que guanyaré i pactaré amb qui vulgui fer pacte per l’habitatge, la seguretat, l’activitat  econòmica, per la cultura”, ha afirmat.

 

En el minut final, Trias ha declarat: “La majoria dels barcelonins i les barcelonines voleu un canvi. Jo vinc a fer aquest canvi per fer que Barcelona torni a funcionar: una ciutat segura, neta i endreçada, on la mobilitat sigui un servei. Que recuperi l’urbanisme transformador que construeix ciutat i crea benestar, en comptes de l’urbanisme tàctic. També és un canvi per transformar el model econòmic: indústria, comerç, turisme de qualitat, serveis, coneixement, cultura, esports… Gestionarem des del diàleg, la col·laboració, el consens i el rigor. I és un canvi per tornar a viure en la millor ciutat del món. Recuperar l’orgull de ser Barcelona. El 28 de maig va d’això. De seguir com fins ara, o triar el canvi de veritat que només jo garanteixo.”

 

 

 

 

 

Barcelona, 15 de maig de  2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt