Xavier Trias: “Barcelona necessita un canvi per aconseguir una ciutat que funcioni, segura, cívica, neta, ordenada i verda”

L’alcalde Trias, en el debat d’alcaldables organitzat per RTVE Catalunya, afirma que “Barcelona era un ascensor social, ara s’ha convertit en una ciutat incòmoda que ha perdut l’autoestima. I ho hem de canviar”

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha participat en el debat organitzat per RTVE Catalunya, que ha estat moderat per Gemma Nierga i Quim Barnola, i ha comptat amb els caps de llista dels partits amb representació al consistori. El debat, celebrat a un dia de l’inici de la campanya, s’ha dividit en tres blocs: balanç de mandat, presentació de propostes i model de ciutat, i un darrer bloc sobre possibles pactes postelectorals.

 

Trias ha estat el primer intervenir i preguntat si sobre Barcelona està ara millor que fa quatre anys, ha respost “estem molt pitjor, el mateix Baròmetre Municipal diu que el 30% dels ciutadans a Barcelona voldrien marxar de la ciutat, això és greu. Barcelona era un ascensor social, qui volia prosperar venia a Barcelona, ara no és així, s’ha convertit en una ciutat incòmoda i hem perdut l’autoestima. I ho hem de canviar”.

 

Xavier Trias ha reclamat lideratge en els diversos àmbits del govern, “Barcelona té molts problemes, seguretat, neteja, mobilitat, però el més greu és que falta de lideratge, i la manca de diàleg i consens”. “En el meu mandat, el preu de l’habitatge va baixar un 8%, amb els mandats d’Ada Colau ha pujat un 50%. Hi ha una falta lideratge del Govern Municipal”, ha exposat. “Barcelona necessita nou lideratge, un equip que doni resposta als problemes de la gent, com la neteja, la seguretat, l’habitatge. Si soc alcalde, treballaré des de la col·laboració, amb propostes pactades i amb diàleg”, ha proposat Trias.

 

Trias, davant la proposta de cobrir la ronda de Dalt, ha recordat que aquest acord es va prendre al final del seu mandat, però després no s’ha fet res, “en lloc de fer per vianants Consell de Cent, és més lògic fer la cobertura de la ronda de Dalt”. I ha afegit “la mobilitat és un servei, no pot convertir-se en un problema, i tenim un problema, van contra els cotxes”.

 

“Un alcalde de Barcelona ha de saber què vol la ciutat, i tenim una característica que és que som la capital de Catalunya, de la catalanitat i hem de fer una aposta forta per la Barcelona de la cultura, posar-la en valora, també és economia, creació de llocs de treball i és la nostra obligació i és la feina que hem de fer”, ha exposat Trias.

En el bloc sobre possibles pactes postelectorals, Xavier Trias ha recalcat que es presenta per ser alcalde i ha afegit que “és evident que no governaré amb Ada Colau, puc governar amb el PSC i ERC. He pactat amb gent molt diferent”. “A mi em farà alcalde la ciutadania, les enquestes em donen guanyador, guanyaré bé, i el problema el tenen els altres, que hauran de decidir si respectaran el resultat” i ha afegit que tindrà llibertat absoluta per fer pactes.

En la darrera intervenció, Xavier Trias ha assegurat que Barcelona necessita un canvi, “és un clam per la majoria dels barcelonins, un canvi per aconseguir una ciutat que funcioni, segura, cívica, neta, ordenada, verda que se senti orgullosa de si mateixa, que es projecti al món com a capital de Catalunya. Una Barcelona que generi activitat econòmica sostenible i llocs de treball de qualitat, això serà garantia d’una ciutat socialment justa. El 28 de maig comença una nova etapa, d’orgull, d’il·lusió i benestar”.

 

 

 

 

Barcelona, 10 de maig de  2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt