Xavier Trias: “Barcelona ha d’exercir de capital de Catalunya i estar al costat de tots els pobles i ciutats del país”

L’alcalde Xavier Trias, durant una conversa amb la candidata de Girona, Gemma Geis, en el marc de la convenció municipalista de Junts per Catalunya, després de les darreres enquestes que el donen per guanyador, destaca que “no ens podem refiar, en sortiran d’altres que seran més dolentes, però la tendència és bona i s’ha aprofitar. Guanyarem!”

Xavier Trias ha assegurat avui que “Barcelona ha d’exercir de capital de Catalunya i estar al costat de tots els pobles i ciutats del país”. L’alcalde Trias, durant una conversa amb la candidata de Girona, Gemma Geis, i en el marc de la convenció municipalista de Junts per Catalunya, després de les darreres enquestes que el donen per guanyador, ha destacat que “no ens podem refiar, en sortiran d’altres que seran més dolentes, però la tendència és bona i s’ha aprofitar. Guanyarem!”.

En el marc de la convenció municipalista, que Junts per Catalunya ha celebrat avui dissabte a Girona, Xavier Trias, candidat a l’alcaldia a Barcelona, i Gemma Geis, candidata a Girona, han mantingut una conversa sobre el lideratge transformador de les ciutats i el paper de les capitalitats, moderada per la periodista Núria Riquelme. La convenció municipalista de Junts per Catalunya ha reunit més de 500 persones i ha comptat amb la participació, entre altres, de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, la presidenta del partit, Laura Borràs, i del secretari general, Jordi Turull, i uns 300 alcaldes i alcaldesses, alcaldables i membres de les llistes municipals que es presentaran a les pròximes eleccions del 28 de maig.

Xavier Trias ha destacat la importància de la col·laboració entre ciutats i ha recordat quan ell era alcalde de Barcelona i l’alcalde de Girona era el president Carles Puigdemont, “vam apropar les ciutats”, i ha ressaltat també que “Barcelona ha d’exercir de capital de Catalunya i estar al costat de tots els pobles i ciutats del país”. Gemma Geis ha afirmat que Barcelona i Girona no han de ser competidores i, adreçant-se a Trias, ha afegit que els darrers 8 anys “hem trobat a faltar un alcalde de capital de Catalunya, i hem vist més una ciutat d’esquena a Catalunya i de cara a Madrid. Hem de treballar des de la complementarietat”.

Per a Trias, “Girona és el paradigma de catalanitat, i a Barcelona s’ha d’impulsar perquè qui està al davant no s’ho creu. Ara es vol liderar una ciutat

que no és ni carn ni peix; qui mana estan en contra dels poderosos, no volen creixement econòmic, no es mulla amb la catalanitat, i el resultat és que no lluiten contra el que deien que farien, com lluitar contra la pobresa, i no creen activitat econòmica. Tenim un govern que es diu d’esquerres, però que no funciona”. Per a Trias, per tenir una ciutat segura o neta, s’hi ha de creure, “si la vols segura, però no creus en la policia perquè creus que és repressió, estàs equivocat”.

Xavier Trias ha remarcat que fa una aposta per la formació i per crear activitat econòmica que no es basi en salaris d’explotació. “Vull salaris de debò, molts problemes se solucionarien. També ha destacat que és important tenir clar la idea de turisme que volem per la ciutat, no volem un país ‘low cost’, el volem punter”m ha dit.

L’alcalde Trias ha afegit que per guanyar les eleccions fa falta “que la gent t’estimi i tenir un partit fort”. “Barcelona és un desgavell, podem guanyar, i tots podem ajudar fent que el partit sigui fort, un autèntic pal de paller; hem de ser forts i ara estem en un bon moment”. Xavier Trias ha recordat que Junts a les darreres eleccions va treure 5 regidors, “ara les enquestes ens en donen entre 11 i 12, però no ens en podem refiar, en sortiran d’altres que seran més dolentes; però la tendència és bona i s’ha d’aprofitar”. L’alcalde ha acabat la seva intervenció afegint “Guanyarem!”, al que tot l’auditori ha respost amb un fort aplaudiment.

Barcelona, 28 de gener de 2023
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt