Xavier Trias: “Barcelona ha de col·laborar estretament amb l’Àrea Metropolitana i la resta de municipis de Catalunya”

L’alcalde Trias, en el al cicle de conferències La ciutat metropolitana: progrés i futur organitzat pel diari Línia a l’Espai Línia, afirma que Ada Colau ha fracassat amb les polítiques d’habitatge i aposta per fer una política d’habitatge a vint anys vista

Xavier Trias ha participat aquesta tarda al cicle de conferències La ciutat metropolitana: progrés i futur organitzat pel diari Línia a l’Espai Línia. La conversa amb el director de Línia, Arnau Nadeu, s’ha iniciat parlant de les diferents enquestes que atorguen a Trias un bon resultat, “no me les crec, crec que vaig millor del que diuen. Anem bé, però no ens hem de confiar”. Trias, però ha afegit que “el problema no és guanyar, sinó governar”. “Primer toca guanyar, la gent està enfadada amb l’alcaldessa i volen un canvi, i tinc l’avantatge que el canvi soc jo, ningú pot creure que el canvi és Jaume Collboni o Ernest Maragall. L’únic que no governarà amb Colau és la candidatura de Trias per Barcelona”. Sobre possible pactes postelectorals, Trias ha destacat que dependrà dels resultats i ha insistit en el fet que no farà cap amb Ada Colau.

Preguntat per les superilles -l’Espai Línia es troba al carrer Girona, enmig de les obres de la superilla- , l’alcalde Trias ha afirmat que “peatonalitazr un carrer no és fer una superilla” i ha afegit “no farem les coses per anar a la contra, sinó perquè la circulació sigui més fluida”. “Diuen que la ciutat és incòmode. Però el més important que podem fer en una ciutat és crear ‘activitat econòmica i voler-la aturar, porta pobresa. La lluita contra la pobresa és crear activitat econòmica.

En l’àmbit de la neteja, Trias ha assenyalat que la ciutat està bruta, “la majoria de gent diu que està bruta, només una persona diu que està neta: la senyora Colau. Quan qui mana creu que està neta tenim un problema”.

Preguntat per l’habitatge, Trias ha lamentat que durant anys s’hagi venut habitatge, “ho van fer els socialistes, quan governaven i ho han fer amb ICV” i ha reclamat una política d’habitatge que no variï a cada elecció , “s’ha de fer una política d’habitatge a 20 anys vista, i entenent que els preus han de ser assequibles. Ada Colau fa vuit anys que governa, ha fracassat amb les polítiques d’habitatge, continuen havent-hi desnonaments i la manera d’evitar-los, és tenir habitatge.

Seguidament, la conversa ha derivat cap a la seguretat. “Tenim un problema, la percepció de la gent és que la seguretat ha empitjorat i les dades són pitjors. Hem de fer alguna cosa per canviar-ho”, ha assenyalat recordant que l’alcaldessa és la màxima responsable de seguretat de la ciutat i ha de creure en les forces de seguretat”

Parlant de l’Àrea Metropolitana i el paper que hi ha de jugar la ciutat de Barcelona, Xavier Trias ha dessecat que ha de fer un paper de “col·laboració estreta amb les ciutats metropolitanes. Tenim una governança metropolitana i Barcelona no ha de manar sobre les ciutats del voltant, hem de col·laborar i i actuar amb conjunció.

Trias també ha ressaltat que “Barcelona ha d’exercir de capital i ha de col·laborar estretament amb l’Àrea Metropolitana i la resta de municipis de Catalunya. Hem de ser motor de dinamització i projectar Catalunya al món aprofitant les potencialitats de tothom.”

Barcelona, 27 de març de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt