Xavier Trias: “Avui, Jaume Collboni, Daniel Sirera i Ada Colau, amb totes les excuses que vulguin, fan un mal favor a la ciutat i al país”

Trias, guanyador de les eleccions, en la sessió constitutiva de l’Ajuntament de Barcelona afirma que a les eleccions “uns guanyen, uns perden, és la democràcia, però s’ha de saber perdre i guanyar amb elegància, i hi ha gent que no en sap”

 

Aquesta tarda, a l’Ajuntament de Barcelona, ha tingut lloc la sessió constitutiva de la Corporació Municipal en la qual s’ha escollit el nou alcalde. Xavier Trias, guanyador de les eleccions del passat 28 de maig, no ha obtingut els vots necessaris, i el candidat del PSC, Jaume Collboni, amb vots del seu partit i els de Barcelona Comú i del PP, ha estat l’escollit. Després de la votació, secreta i en urna, s’han proclamat els resultats, Trias ha aconseguit els vots de Trias per Barcelona i ERC, 16 en total; mentre que Jaume Collboni ha obtingut 23 vots, del PSC, Barcelona en Comú i del PP. Després de la proclamació han pres la paraula els representants de tots els grups municipals.

Xavier Trias ha assenyalat que a les eleccions “uns guanyen, altres perden, això és la democràcia, es guanya o es perd, i s’ha de saber fer-ho amb elegància, però hi ha gent que no ho sap fer”. Trias ha donat les gràcies a les 150.000 persones que el van votar i ha explicat que en aquest temps ha après “a qui pots creure, amb qui pots parlar i arribar a acords” i ha subratllat la relació estreta que ha tingut amb el líder d’ERC, Ernest Maragall, “hem estat lluitant, amb equips i gent disposada a treballar per tirar la ciutat endavant. Per mi, és una gran experiència que no oblidaré mai, gràcies, Ernest i a ERC per la vostra actitud”.

Xavier Trias s’ha referit a la votació que s’ha produït avui i que li ha impedit esdevenir alcalde: “l’operació que s’ha produït avui és una operació que no és cap casualitat, és el tercer cop que passa”, referint-se a quan es va intentar des del govern central destruir-lo explicant que tenia milions d’euros a Suïssa, “em van voler enfonsar, vaig perdre les eleccions i gent que es va presentar a les eleccions ho va utilitzar i van guanyar”. La segona vegada va ser les eleccions passades quan es va impedir que Ernest Maragall fos alcalde, “amb un invent amb Manuel Valls, però forçat per Jaume Collboni que va intentar fer el mateix que han fet avui, un joc de màgia per treure-li l’alcaldia a qui se la mereixia”.

“I avui, Jaume Collboni, Daniel Sirera i Ada Colau, amb totes les excuses que vulguin, fan un mal favor a la ciutat i al país. Tornen a fer el mateix, amb les mateixes excuses, expliquen mentides”, ha criticat Xavier Trias afegint que “saben que quan he estat alcalde ho he estat de tothom, a veure si deixen de fer bestieses”.

Trias ha reclamat abandonar l’ambient d’enfrontament, “s’han fet les coses mal fetes i s’equivoquen, des de que he arribat no s’atreveixen a mirar-me a la cara, els hi fa vergonya. El temps ho demostrarà. Alguns marxarem amb la consciència tranquil·la i d’altres marxaran a casa havent fet coses que no haurien d’haver fet mai”.

 

 

 

 

 

Barcelona, 17 de juny de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt