Xavier Trias avança que com a Alcalde promourà la celebració d’una ‘Cimera del Llibre’ per assegurar que Barcelona torni a ser una de les capitals mundials del llibre

En el marc de la Diada de Sant Jordi, el candidat de Trias per Barcelona’ proposa reunir totes les parts implicades (editorials, autors, llibreries, biblioteques, fires i mercats del sector, premis literaris, entitats…) per tal d’establir una estratègia compartida i amb vocació internacional per potenciar de nou aquest perfil cultural de la capital catalana

 

Xavier Trias ha convocat aquest matí de la Diada de Sant Jordi els mitjans de comunicació a la paradeta que la candidatura ‘Trias per Barcelona’ ha instal·lat tot el dia a la confluència de la Rambla Catalunya amb el carrer Provença, per avançar una proposta amb l’objectiu de recuperar Barcelona com a capital del llibre.

Com el dia de Sant Jordi demostra cada any, Barcelona té una relació molt especial amb el llibre. De fet, és a la Barcelona dels anys 20 i 30 del segle passat que va néixer la manera amb la qual avui es celebra Sant Jordi, inseparable de la rosa i el llibre. I no només forma part del patrimoni de la ciutat d Barcelona i de tot el país, és també patrimoni de la humanitat, des que el 1996 la UNESCO va declarar el 23 d’abril com el Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor.

 

Per a Trias, “Sant Jordi és un dia especial, el dia mes bonic de l’any, en que celebrem el patró de Catalunya i el dia que ho fem a través de la rosa i els llibres, pocs països tenen aquesta manera de fer i actuar”. Sant Jordi és una de les principals mostres de com Barcelona és capaç de projectar al món el millor de si mateixa quan ho fa de la mà de la cultura, el civisme i la creativitat.

 

Trias ha recordat que des del 2015, a més, Barcelona és reconeguda com a Ciutat Literària de la UNESCO, en el marc de la Xarxa de Ciutats Creatives d’aquest organisme, una candidatura que els mateix Xavier Trias va impulsar com a Alcalde, al costat de la Generalitat de Catalunya i  els sectors del món del llibre.

 

A parer de Xavier Trias, Barcelona ho té tot per tornar a liderar, també a nivell internacional, el llibre i tot allò que representa:

 

       Per la seva llarga i complexa història editorial, una de les més continuades i denses d’Europa;

       per la seva xarxa de biblioteques;

       per la seva condició com a escenari i lloc de concepció i redacció de novel·les;

       per ser l’origen de la diada de Sant Jordi

       pel seu rol com a laboratori editorial;

       i també pel paper que juga com a centre editorial hispano-americà o de refugi d’escriptors.

 

 

A parer de l’alcaldable Trias, “cal potenciar de nou i de manera molt més decidida aquesta faceta de la ciutat per promoure la cultura al voltant del llibre i la literatura, però també l’economia i les oportunitats de dinamització que es generen al voltant d’aquest; així com les opcions que ofereix per afavorir un turisme de més qualitat i valor afegit, entre d’altres”.

 

Per a Xavier Trias, toca que des de l’Ajuntament de Barcelona es lideri de nou aquesta aposta, amb la participació de tots els actors i parts implicades, per establir una estratègia –també a nivell internacional- que permeti recuperar el lideratge de la ciutat en aquest àmbit.

 

Xavier Trias considera que Barcelona “ha d’apostar pel llibre, així el llibre apostarà per Barcelona”. I per aquest motiu, ha assegurat que després de les eleccions del 28 de maig, i ja com a Alcalde, promourà la celebració d’una “Cimera del llibre” que reuneixi a totes les parts implicades (editorials, autors, llibreries, biblioteques, fires i mercats del sector, premis literaris, entitats, etc.) per tal d’establir una estratègia compartida per assegurar que Barcelona torni a ser una de les capitals mundials del llibre. “És una proposta que vol impulsar des de Barcelona, amb el sector del llibre a Barcelona, però amb clara vocació d’internacionalització”, i ha assegurat que ho farà de la mà dels futurs regidors, Victòria Alsina i Joan Rodríguez, candidats números 4 i 8 respectivament a la llista de ‘Trias per Barcelona’.

 

 

 

Barcelona, 23 d’abril de 2023

 

 

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt