Xavier Trias assenyala Colau i Collboni, que han dirigit Barcelona els darrers vuit anys, com a màxims responsables de què la ciutat no funcioni

L’alcalde Trias, en una roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies, assegura que la seva candidatura és l’única que pot generar el canvi que necessita la ciutat i l’única candidatura que deixa clar que no governarà amb Ada Colau

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha ofert una roda de premsa a la seu de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Iu Forn, director de l’agència, ha fet la presentació i els periodistes que segueixen la campanya de Xavier Trias ha formulat les preguntes al candidat.

 

Preguntat per possibles pactes electorals, ha explicat que “el sistema electoral diu que és alcalde qui suma 21 regidors, o la força més votada”, i ha recordat  que el 2011 va ser alcalde amb 14 regidors. “Jugo a ser la força més votada”, “Tinc un compromís amb els meus electors, treballarem pel que li convingui a la ciutat de Barcelona, jo soc de Junts per Catalunya i no ho amago, però em presento amb la col·laboració altres partits. Volem ser pal de paller de molta gent, també dels que estan descontents com funciona la ciutat”.

 

“Em presento perquè l’ajuntament funcioni”, i ha explicat que ell no parla de “línies vermelles sinó de línies positives”.  “Haurem de fer un govern i hem de veure en quins punts coincidim. La gent ja sap el nou plantejament, sempre apostant pel mateix, per un país que creï activitat econòmica sostenible”.

 

Sobre l’enquesta publicada avui per La Vanguardia i RAC1, ha afirmat que “la gent està enfadada, no està d’acord com funciona la ciutat de Barcelona, i això té dos màxims responsables: Ada Colau i Jaume Collboni, les dues persones que durant aquests 8 anys han dirigit la ciutat”.

 

Xavier Trias ha afirmat que “Barcelona és la capital de Catalunya i ha de ser fidel al govern de la Generalitat. Hem d’exercir aquesta força de capital, estar al costat de tots els pobles i ciutats de Catalunya, ajudant, però sent exigents”. I ha destacat la necessitat que hi hagi una alta participació, “ens ha anat bé quan hi ha hagut més participació”.

 

A la pregunta de si una victòria el rescabalaria de l’actuació de les clavegueres de l’Estat, ha afirmat “són una vergonya, em costa d’entendre que no passi res; però no em passaré la vida llepant-me les ferides, no em presento per rescabalar-me de res, sinó perquè Barcelona no va bé, i molta gent i diversa m’ha demanat que  em presenti perquè funcioni la ciutat, des de les coses més bàsiques, neteja, seguretat, mobilitat, de les més bàsiques a les més complexes”.

 

En altres temes plantejats, s’ha mostrat partidari de fer carrils bici, “però s’han de fer compatibles amb la circulació” i ha reclamat més educació viària. Sobre si reprendria les relacions amb Tel-Aviv, ha respost contundentment que sí, “és increïble que s’hagin trencat les relacions, la ciutat no cap culpa”.

 

Finalment, i a la pregunta de que per què un votant, el dia 28, hauria d’agafar una papereta de la seva candidatura per introduir-la a l’urna, ha afirmat “soc l’única persona que pot generar el canvi que necessita la ciutat, som l’única candidatura que deixa clar que no governarà amb Ada Colau. Si vol un canvi, voti Xavier Trias”.

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 15 de maig de  2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt