Xavier Trias assegura que votar Collboni és el mateix que votar Valls perquè voldrà dir que continua Colau

L’alcalde Trias marca com a prioritats pel districte d’Horta- Guinardó el cobriment de la Ronda de Dalt, fer dels Tres Turons un parc mixt i consensuar amb els veïns i veïnes del Baix-Guinardó una ubicació per la carpa provisional del mercat de l’Estrella

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha participat en l’acte territorial d’Horta- Guinardó a la plaça Alfons X, en el que també han intervingut diversos membres de la candidatura. Arnau Vives, número 13 de la candidatura, ha donat la benvinguda al districte, “sovint desconegut, però molt ric des d’un punt de vista humà, patrimonial, històric i cultural, valors que s’han de donar conèixer” i ha criticat que Colau i Collboni no hagin resolt els principals problemes del districte, “no ho han fet perquè no coneixen el districte. Necessitem un alcalde que escolti els veïns i només pot ser Xavier Trias”.

 

Francina Vila ha afirmat que la gent vol canvi, “hi ha un clam, i el nostre projecte per Horta- Guinardó, i per Barcelona, és un projecte de canvi, d’il·lusió i no només per fer fora Colau, és un projecte sòlid, ambiciós i que és còmplice amb els veïns i veïnes, que vol treballar acompanyat del teixit associatiu dels barris”. “La ciutat té molts reptes de futur, volem una ciutat de primera i per a tothom. Però el repte més important, per Barcelona i Horta-Guinardó, és que ha de ser un lloc per viure-hi bé. I això no ho tenim del tot garantit”, i ha recordat que el PSC té gran part de la responsabilitat perquè ha governat el districte, però no hi ha hagut cap millora. També ha denunciat el fracàs de la participació en el districte, tot recordant que el projecte més votat dels pressupostos participatius d’HG va ser el cobriment de la Ronda de Dalt, “i no ha fet res. El cobriment de la ronda de Dalt és un veritable eix verd”.

 

Jordi Martí s’ha referit a la inseguretat i als problemes de convivència, que afecten el districte i la ciutat, a grans, petits i joves, dones, “però ha estat deixat per part del govern”. “Tenim moltes eines, tenim una ordenança de civisme, potser està obsoleta, en farem nova, però s’ha de fer complir”. Martí ha preguntat a Colau i Collboni perquè encara no disposem de les dades d’inseguretat i els fets delinqüencials a Barcelona durant el primer quadrimestre del 2023. No ens les donen perquè seran dolentes”.

 

Neus Munté ha exposat “que a Barcelona hi ha una un desgavell, de mobilitat, neteja i seguretat, però hi ha una altra situació greu i és que Barcelona ha perdut la capacitat de generar oportunitats. Barcelona deixa persones enrere” i ha afegit que sota el govern de l’alcalde Trias quan la situació era greu, “es van fer esforços, no només d’inversió, sinó també amb la innovació social, perquè no és més social qui més presumeix sinó qui ho fa amb eficàcia”.

 

“Per ser eficaç en la lluita contra la pobresa i exclusió social cal treballar amb les entitats. A Horta-Guinardó hi ha una xarxa social i d’entitats important que s’ha de cuidar, se les hi ha de donar estabilitat i se les ha d’escoltar, però no se senten escoltades”, i ha afegit que Barcelona necessita un canvi, “necessitem un alcalde com en Xavier Trias, que amb el seu coratge, manera de treballar i diàleg, no d’imposició, busca aliances amb el Tercer Sector, ens ajudarà a sortir de la situació en què estem”.

 

Xavier Trias ha assegurat que votar Collboni és el mateix que votar Valls perquè voldrà dir que continua Colau. “Hi ha un clam generalitzat, no volem més Colau ni les seves polítiques, i només hi ha una candidatura que ho deixa clar, nosaltres no farem a la senyora Colau alcaldessa de cap de les maneres, i els altres partits no diuen això. En les darreres eleccions nosaltres vam votar Ernest Maragall. Si jo guanyo, em votaran a mi? Els hem d’interpel·lar perquè es treguin la careta”.

 

Trias ha afirmat que tenim una responsabilitat per fer que les coses vagin bé, i en clau de districte ha exposat tres prioritats: el cobriment i soterrament de la Ronda de Dalt al seu pas pel Districte d’Horta-Guinardó, “Collboni diu ara que la cobrirà, Sr. turista, benvingut a Barcelona, és un èxit que es digni a visitar Barcelona”. “Un autèntic eix verd serà cobrir la Ronda de Dalt i que Collserola entri a la ciutat. Quan vaig ser alcalde vam arribar a un acord amb els veïns i vam fer un projecte, però no s’ha fet res. Aquesta és una aposta de la candidatura”

 

La segona, fer dels Tres Turons un parc mixt, eliminant els problemes de convivència que la mala gestió del turisme de Colau i Collboni ha provocat i garantint que els veïns puguin viure-hi tranquil·lament i ha recordat que en el seu mandat es van posar les bateries al dia, “vam urbanitzar els carrers de forma correcta per dignificar a gent que vivia en males condicions i els volien expropiar, i no hi estic d’acord”.

 

I la tercera, consensuar amb els veïns i veïnes del Baix-Guinardó una ubicació per la carpa provisional del mercat de l’Estrella, “hi ha d’haver interlocució amb els veïns i paradistes. Hem de salvar el parc. Sí al mercat, perquè els mercats són una eina important de creació d’economia, però no en el parc. Ho solucionarem i buscarem una solució bona”.

 

“El 28 de maig hem de prendre decisions, tots nosaltres hem de prendre decisions, d’això dependrà el futur de Barcelona”, ha finalitzat Xavier Trias.

 

 

Barcelona, 17 de maig de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt