Xavier Trias assegura que només la seva candidatura deixa clar que no governarà amb Ada Colau

L’alcalde Trias, al cicle d’actes oberts a la ciutadania organitzat per El Periódico, afirma que “tenim un bon projecte de ciutat, que aposta que per lluitar contra la pobresa s’ha de crear activitat econòmica col·laborant  amb la societat civil i el Tercer Sector”

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del proper dia 28, ha participat en el cicle d’actes oberts a la ciutadania que El Periódico organitza amb els principals candidats a l’alcaldia de Barcelona. El director del diari, Albert Saez, ha presentat l’acte, que ha estat moderat pels periodistes Meritxell Pauné i Carlos Márquez, i s’ha celebrat al recinte modernista de Sant Pau. Acompanyaven Trias diferents membres de la seva candidatura, com Neus Munté, Damià Calvet, Joan Rodríguez, entre altres.

 

Preguntat pel dinar que va mantenir amb l’alcaldessa Ada Colau ha explicat que “cal que s’entengui que, encara que siguem adversaris polítics, tenim una relació cordial” i ha afegit, que tot i que es pugui tenir una relació correcte,  “només hi ha una candidatura que deixa clar que no governarem amb Colau i és la nostra. Estem preparats per tenir un bon govern i ho farem bé”.

 

Sobre les darreres enquestes que auguren un triple empat, Trias ha respost que “no crec hi hagi triple empat, hi ha un avantatge meva. Que es digui que estem empatats manté en tensió els votants”. “Quan vaig pel carrer la gent m’anima, trobo un ambient al carrer de gent que genera una situació de simpatia, i de gent que no m’ha votat mai” i ha ironitzat, “Colau no sap com fer-s’ho perquè guanyi jo, i fa el carril bici de la Via Augusta, una genialitat”.

 

Trias ha exposat que el terreny de joc de debò és el projecte de ciutat. “Tenim un bon projecte de ciutat, molt diferent del de Colau, per lluitar contra la pobresa s’ha de crear activitat econòmica i necessitem forçosament l’ajuda de la societat civil, el Tercer Sector”.

 

Referent a l’habitatge i els preus de lloguer, ha recordat que quan era alcalde el preu del lloguer va baixar un 8%. Ara hi ha molta gent a la ciutat que està empobrida i amb dificultats d’accés a l’habitatge. La solució, ha dit, passa per “la  construcció d’habitatge públic de lloguer a preu assequible, amb un gran acord a 15-30 anys, deixar-nos de discussions. I creant volum d’habitatge”.

 

Les preguntes recollides pels lectors han versat sobre turisme, “hem d’apostar per un turisme de qualitat, familiar, cultural i de fires i congressos. I des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha de liderar i apostar per aquest tipus de turisme i fer-ne campanyes a favor”; neteja, “la neteja ha de millorar, però també s’ha d’educar la gent. Civisme és recollir els excrements dels gossos”; polítiques socials, “per lluitar contra la pobresa, cal crear activitat econòmica, però també cal tenir polítiques socials potents. Tot el que passi a la ciutat ens interpel·la directament”; seguretat, “cal fer canvis legals perquè els reincidents siguin castigats i un alcalde s’ha de creure que és el màxim responsable de seguretat, i la Guàrdia Urbana és la teva policia que ens ha de donar seguretat i llibertat”.

 

I també ha respost preguntes dels assistents a l’acte. Sobre possibles cobertures de vies, ha situat com a prioritària la de la ronda de Dalt, “un projecte estratègic perquè Collserola entri a la ciutat”; i de les bateries dels Tres Turons ha explicat que “la voluntat era dignificar un espai però ha estat  mal gestionat i és un desastre”, ha finalitzat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 3 de maig de 2023

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt