Xavier Trias assegura que les seves polítiques per la gent gran seran transversals i ha afegit que “estarem al servei de la gent, no per servir-nos de la gent”

L’alcalde Xavier Trias, en l’acte de presentació del les propostes de la candidatura per la gent gran, afirma, després del debat de TV3 i Catalunya Ràdio em veig molt bé, especialment després d’ahir a la nit, estic  rejovenit. Estic convençut que guanyaré i guanyaré bé”

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha participat en l’acte de presentació de les propostes de la candidatura per la gent gran, en què han participat diferents membres de la candidatura.

Chon Gonzalez ha fet la presentació de l’acte i ha afegit “treballem pel benestar de la gent”. “Volem una ciutat cuidadora, amigable, acollidora, accessible, segura i inclusiva. Que ens tingui en compte i se’ns faci visibles davant la societat”. “Apostem per una participació activa de les persones grans en el disseny de les polítiques, per promoure i assegurar un envelliment actiu i saludable per tothom. Tot això es farà realitat si diumenge vinent ens feu confiança”.

Neus Munté ha assegurat que s’han treballat les propostes programàtiques amb les entitats de gent gran, “hem escoltat les seves necessitats, tenim un programa amb accions que compleixen l’objectiu que ningú quedi enrere i que la ciutat sigui amable i inclusiva”. I ha situat quatre àmbits d’actuació en relació amb la gent gran, el primer els serveis que des de l’Ajuntament es poden oferir per millorar la vida de les persones grans, com la teleassistència i l’atenció domiciliària. El segon, la lluita contra la solitud no volguda i el bon tracte a les persones grans, “és una màxima irrenunciable, hem d’intensificar programes d’atenció i acompanyament a les persones”; el tercer, l’envelliment actiu i saludable, “hem d’augmentar la participació de les persones grans en tots els àmbits de la ciutat, adaptant-nos a les necessitats canviants de les persones grans”; i l’habitatge, “un problema molt gran a la ciutat, també per moltes persones grans”.

Xavier Trias ha afirmat “estic aquí perquè em presento per alcalde, però també formo part del col·lectiu”. Com ha explicat, a Catalunya, els darrers anys hi ha hagut una transformació demogràfica molt important, amb un augment de l’esperança de vida – 86 anys les dones, 82 els homes- . “Quan hi ha una transformació d’aquest tipus, el funcionament de la ciutat, l’urbanisme, s’ha d’ajustar a la situació, i hem de ser capaços de donar-hi respostes. Quan planifiquem la ciutat, ho hem de tenir en compte, perquè la gent té unes necessitats molt diferents. Hem d’atendre la gent i les seves diferents situacions, això vol dir despesa pressupostària. Hem d’estar en la punta de llança de l’atenció de la gent, genera despesa, però ajuden que la vida sigui suportable”. “L’ajuntament ha d’estar amatent i donar respostes. L’atenció a la gent gran, ha de ser amb polítiques transversals, és una responsabilitat de tots”, ha assegurat Trias.

“El dia 28M serà un dia històric, guanyarem les eleccions, governarem, seré alcalde de la ciutat, i farem una aposta perquè la ciutat tingui en compte que la lluita pel benestar i contra la pobresa consisteix a crear activitat econòmica sostenible. Estarem al servei de la gent, no ens servirem de la gent”, ha declarat.

Preguntat sobre el debat celebrat d’ahir, organitzat per TV3 i Catalunya Ràdio, Trias ha afirmat “em veig molt bé, especialment després d’ahir a la nit, estic rejovenit. Estic convençut que guanyaré i guanyaré bé”.

 

 

 

 

24 de m

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt