Xavier Trias afirma que les polítiques públiques de Benestar Animal tornaran a ser element central de la política de l’Ajuntament

L’alcalde Trias, en un acte  per presentar les propostes de la candidatura en aquest àmbit, denuncia que “el Benestar Animal no ha estat en cap moment una prioritat política ni per Ada Colau ni per Jaume Collboni”

           

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha presentat les propostes de la candidatura en l’àmbit del benestar animal (Vegeu document adjunt), acompanyat pel regidor i candidat número 3, Jordi Martí Galbis. En el transcurs de l’acte també s’ha projectat un vídeo amb la intervenció de Josep Rull, president de la sectorial de Benestar Animal de Junts per Catalunya, i hi eren presents representants d’entitats animalistes de la ciutat i del país. Trias ha agraït les paraules de Josep Rull, “sempre compromès amb les persones, i també al 100% amb les polítiques de benestar animal”.

 

Trias ha exposat que “les polítiques públiques de Benestar animal són un element central a la nostra societat i obliguen els governs a avançar en paral·lel a les exigències i necessitats de la gent, especialment de les noves generacions que van avançant”. “Aquest és un altre motiu pel canvi que necessita Barcelona. Durant els últims anys l’Ajuntament no ha fet allò que està obligat a fer”, ha assenyalat, afegint que un dels problemes del govern Colau-Socialistes han estat el de les maneres de fer, “no hi ha hagut diàleg franc amb les entitats i el Benestar Animal no ha estat en cap moment una prioritat política ni per Colau ni per Collboni”.

 

Xavier Trias ha recordat que, quan va ser alcalde, el seu govern va impulsar polítiques ambicioses de promoció i defensa dels drets dels animals. “No és un mèrit meu, d’un equip, i de Jordi Martí, que ja va fer aquesta tasca des del Congrés dels Diputats”, i ha recordat que es va promoure la nova Ordenança Municipal de Protecció dels Animals, la signatura del conveni amb Montcada i Reixach per al nou Centre d’Acollida d’Animals de Companyia, la regulació de l’accés dels gossos al Metro, l’impuls del Programa de gestió de colònies de gats urbans, la gestió ètica de les poblacions de coloms, etc. “Vam creure en aquestes polítiques i hi vam apostar de forma valenta. Ara oferim la mateixa recepta que vam oferir del 2011 al 2015: un bon programa per avançar, un bon equip per dur-lo a terme, i sobretot, el màxim diàleg amb el sector i tenint clares les nostres prioritats”.

 

Després ha intervingut Jordi Martí, que ha agraït la feina a Trias i “el compromís renovat de tornar a ser punta de llança de defensa de les campanyes dels drets dels animals a Barcelona”. “El govern de Colau i Collboni han suspès en la matèria. Nosaltres tenim compromís, un bon programa i bon diàleg amb el sector implicat. La ciutat la fem entre tots, també en l’àmbit del benestar animal” ha afegit, agraint la feina que fan totes les entitats. Tot seguit ha avançat algunes de les propostes incloses en el programa electoral de la candidatura.

 

 

 

 

Barcelona, 8 de maig de  2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt