Xavier Trias afirma que les eleccions del pròxim dia 28 van de resignar-se o recuperar l’autoestima i la il·lusió

L’alcalde Trias, en el debat d’alcaldables organitzat per RAC1 i La Vanguardia, assegura que Barcelona no funciona i que la gent vol un canvi, però que aquest canvi no el poden fer els que han estat governant fins ara  i són responsables de la situació

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha participat en el debat entre candidats organitzat per RAC1 i La Vanguardia. El debat, moderat per Jordi Basté i Enric Sierra, ha tingut lloc a l’auditori del Museu de la Ciència CosmoCaixa de Barcelona i ha comptat amb els caps de llista dels partits amb representació al consistori.

 

El debat s’ha iniciat amb una pregunta directa als candidats, en cas de Xavier Trias sobre el turisme, a la que ha respost “hem de ser capaços de liderar quin turisme volem a Barcelona, ara hi ha un problema de lideratge, hem d’explicar què volem i què no volem. Hem de fer plantejaments internacionals per demanar quin turisme volem. No ho podem deixar funcionar al seu aire”.

 

Tot seguit s’ha entrat al bloc del debat dedicat al model de ciutat. Referent a les ocupacions ha afirmat que “ocupar és delicte, això ha de quedar clar, i que hi ha ocupacions que tenen un origen social complicat. Això exigeix lideratge preventiu. No es pot estar en una situació durant anys en una situació límit”.

 

Sobre l’habitatge, Xavier Trias ha explicat que en el seu mandat, de 2011 al 2015, el preu de l’habitatge va baixar el preu un 8%, des de llavors ha augmentat un 50%, de manera espectacular a llocs insòlits com al Raval” i ha proposat un acord de ciutat de tots els partits per decidir què farem en els pròxims anys. Trias ha explicat que quan els Comuns van arribar al govern hi havia 200 milions d’euros per destinar a l’habitatge, “tenen un problema d’execució i de gestió. Tenen idees, però no les executen bé, com amb la reserva del 30%”. Per a Trias, Barcelona té un conjunt de problemes, amb la neteja, la seguretat o la mobilitat, “han confós la mobilitat, és un servei en benefici pels ciutadans, no un parany”.

 

Trias ha recordat el paper que el PSC ha tingut en el govern municipal i ha afirmat que Jaume Collboni “sembla que estigui de turista a l’Ajuntament de Barcelona, que no tingui res a veure amb el passat. És curiós que porti 8 anys al govern de la ciutat, encara governin i es presenti com a oposició. Els que fem d’oposició estem convençuts que cal un canvi perquè la gent no està contenta amb la gestió de Barcelona”. 

 

En segon bloc, centrat en la política de pactes, ha afirmat: “espero guanyar, estic convençut que guanyaré. Barcelona necessita un canvi, l’haurem de fer i dependrà dels altres si es volen entendre amb mi”. “La gent vol canvi, i només jo asseguro que no faré alcaldessa Ada Colau”, ha insistit.

 

En la darrera intervenció Trias ha exposat que “Barcelona no va bé, no funciona, la gent vol un canvi i no el poden fer els que han estat governant i són responsables de la situació. Les eleccions van de resignar-se o de recuperar l’autoestima, de fer que Barcelona recuperi la il·lusió, de fer Barcelona la capital de Catalunya, de la mediterrània i oberta al mon”.

 

 

 

Barcelona, 12 de maig de  2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt