Xavier Trias afirma que Barcelona no funciona perquè té al capdavant un Govern i un alcalde feble

El president del Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ destaca la vigència del pacte amb ERC i insta el grup presidit per Ernest Maragall a col·laborar per tirar endavant propostes en benefici dels ciutadans de Barcelona

 

El president del Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat aquest matí que Barcelona no funciona perquè té al capdavant  un Govern i un alcalde feble. Xavier Trias ha destacat la vigència del pacte amb ERC per governar la ciutat i insta el grup presidit per Ernest Maragall a col·laborar per tirar endavant propostes en benefici dels ciutadans de Barcelona.

 

El president del Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha ofert avui la primera roda de premsa del nou curs polític. “No han passat els 100 dies de gràcia que es dona als nous alcaldes i als nous governs, però Jaume Collboni porten més de cinc anys i mig governant i treballant amb Ada Colau i ja ens podem fer un plantejament de què està passant”, ha afirmat Trias.

 

Trias, guanyador de les eleccions, ha explicat que va centrar la campanya electoral en la necessitat de produir “un canvi a Barcelona perquè funcionés, recuperés el prestigi i que fes un salt endavant; però veiem que el gran canvi ha estat canviar la pintura del carrer Pelai, enlloc de pintura verda i blava ara tenim la groga de la càrrega i descàrrega…, no s’ha corregit res, tampoc el projecte de la Ronda sant Antoni, que era una  promesa electoral del PSC, o l’obra de Via Laietana, “mal plantejada d’inici, però també mal executada”. També ha retret Trias que el govern inventi campanyes publicitàries, més o menys exitoses, com la del Pla Endreça, “segueixen els problemes de neteja, d’inseguretat, inclús roben al cotxe de l’alcalde”, o afirmaven que volien tornar a fer que Barcelona il·lumini el món, “però la Vuelta Ciclista a Espanya la fem a les fosques”.

 

“Barcelona no funciona”, ha afirmat el cap de TriasxBCN tot afegint que “els socialistes no poden dir que són nous, no és excusa, fa anys que hi són; manca de manteniment, presses per acabar obres i obres que acaben malament i ja requereixen reparacions. Unes queixes que ja es produïen abans i que eren responsabilitat del partit dels socialistes, seguretat, mobilitat i la gestió del turisme. “No funciona i no és d’estranyar estem davant un Govern i un alcalde feble”.

 

 

 

 

 

Xavier Trias ha recordat que “Jaume Collboni va ser escollit alcalde per un pacte estrany, en negatiu, no per un programa, va ser escollit jo no fos alcalde, perquè Barcelona no tingués un alcalde nacionalista, ja li va passar a Ernest Maragall, ara a mi. El resultat és que l’alcalde té 10 regidors i un govern feble resultat pacte de perdedors amb Colau i Feijóo”.

 

El cap del grup de ‘Trias per Barcelona’ s’ha fet ressò del discurs del president Carles Puigdemont “com deia fa dos dies el president, aquells mateixos que es van posar d’acord amb el PP per apartar-me de l’alcaldia, ara ens demanen ajut i suport per evitar un govern de PP i Vox a Espanya. Curiós, ironies de la vida, advertides”, ha afirmat Trias tot afegint que “ha prevalgut la cadira, però falta que la ciutat funcioni i no ho pot fer amb 10 regidors. L’alcalde ha de prendre la decisió de com vol governar la ciutat”

 

Trias ha recordat que el seu és el primer grup de l’ajuntament, amb 11 regidors i regidores, coneixedors de la ciutat i amb un compromís total amb Barcelona i també 51 consellers i conselleres de districte. “Un exèrcit, gent que veureu al carrer, copsant necessitats de la gent”.

 

Xavier Trias ha defensat la vigència del pacte amb ERC per formar govern, que finalment no va prosperar, “vam fer un pacte per un govern de canvi, progrés i benestar de Barcelona. Per part nostra continua vigent i per això emplaço ERC i Ernest Maragall per buscar la manera com, des de l’oposició, col·laborem per tirar endavant propostes en benefici dels ciutadans de Barcelona”.

 

“Vivim moments importants. Després del discurs de president Puigdemont, un discurs de futur del nostre país, pel reconeixement de Catalunya com a nació, tenim obligació des de Barcelona de col·laborar. Si va bé per Catalunya anirà bé per Barcelona”, ha conclòs, tot advertint també que “en cap cas el que es negociï per la investidura del president del Govern espanyol té a veure amb les cadires de l’Ajuntament de Barcelona”.

 

 

 

Barcelona, 7 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt