Xavier Trias afirma que Barcelona avui té un govern en minoria, amb els vots de Comuns i PP, i exigeix Collboni que aclareixi com i amb qui vol governar la ciutat

El president del grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ critica que els que van moure cel i terra per impedir que fos alcalde i constituir un executiu municipal en contra de la majoria de barcelonins i barcelonines, “ara ens reclamin responsabilitat per impedir govern d’extrema dreta al Madrid”

 

L’alcalde Xavier Trias, president del grup municipal de ‘Trias per Barcelona’, ha afirmat avui que Barcelona avui té un govern municipal en minoria, gràcies als vots dels Comuns i el Partit Popular, i ha exigit l’Alcalde Jaume Collboni que aclareixi com i amb qui vol governar la ciutat. Xavier Trias ha criticat que els que van moure cel i terra per impedir que fos alcalde i constituir un executiu municipal en contra de l’opinió de la majoria de barcelonins i barcelonines, “ara ens reclamin responsabilitat per impedir govern d’extrema dreta al Madrid”.

Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament una sessió extraordinària del Plenari del Consell Municipal, que ha debatut i votat diversos acords vinculats al cartipàs municipal, i que ha comptat amb el suport del grup de ‘Trias per Barcelona’. Aquest ha estat el primer ple, després de les eleccions del mes de maig, en el que han intervingut els líders dels diferents grups polítics.

Xavier Trias, que ha agraït les converses desenvolupades durant les darreres setmanes amb el govern municipal i que han permès un vot afirmatiu al cartipàs, ha afirmat que aquest ple, en el que normalment el nou govern comença a mostrar l’organització municipal, i on també comença a dibuixar els seus objectius de Govern, “aquesta vegada no és així, perquè l’organització municipal és provisional, a l’espera d’incorporar suports”.  

 

Trias ha relatat que va decidir presentar-se a les eleccions municipals, amb la seguretat que es podia fer el canvi que els barcelonins i  les barcelonines reclamaven, “i va ser així; vaig guanyar, contra tot pronòstic, contra les enquestes, però vostè és l’alcalde. És legítim i és democràtic, però sí que critico que la formació d’una majoria es faci en benefici només d’obtenir el poder, de ser escollit alcalde, i no en  benefici de la ciutadania, amb càlculs electorals i partidistes, que es prenguin des de lluny d’aquí, en clau d’operació d’estat”.

 

“Barcelona”, ha assenyalat Trias, “avui té un govern municipal en minoria, que ha estat possible gràcies als vots de Barcelona en Comú i del Partit Popular. I ho ha fet en contra de l’opinió de la majoria dels barcelonins i barcelonines, tal com demostra el baròmetre que vostès mateixos van presentar dilluns passat a la tarda. I ho han fet sense un programa de Govern”.

 

Trias ha criticat que les propostes dels comuns i del partit popular només són coincidents en una cosa, en impedir la seva arribada a l’alcaldia; i ha recordat una frase de Winston Churchill: “la política fa estranys companys de llit…”. “A Barcelona fa dos mandats que ho veiem. Fa quatre anys Valls, Colau i Collboni. Ara, Sirera, Colau i Collboni. El senyor Collboni sempre té un protagonisme destacat”. Trias també s’ha adreçat al president del grup del PP, Daniel Sirera: “els van assegurar que els Comuns no hi serien, al govern… Veurem”.

 

Xavier Trias ha insistit que “Barcelona volia un canvi, i no pas un recanvi”.Barcelona ha de tornar a funcionar, necessitem una ciutat segura, neta, on la mobilitat sigui un dret i no pas un problema,  una ciutat que, de veritat, apliqui polítiques de progrés i benestar per a tothom, i tornar a sentir orgull de ser Barcelona. I avui, això aquest Govern municipal no ho representa”.

 

Trias ha reclamat a Collboni que prengui decisions i digui amb qui vol governar i “segons amb qui i com ho faci tindrem una posició o una altra. Si decideix governar amb continuïtat  amb els comuns, liderarem una l’oposició amb rigor, perquè som l’alternativa; si ho fa estenent la mà, ens tindrà al seu costat”.

En la seva segona intervenció en el debat, i després d’escoltar el Govern i la resta de grups, Trias ha insistit que “l’alcalde Collboni ha de decidir si vol governar amb 10 regidors o amb quants; es pot governar amb 10, però exigeix buscar complicat i entesa, vol dir canviar plantejaments polítics”. Trias ha explicat que “hi ha bona i mala política”, i per fer bona política hi ha dues coses que no s’han de fer mai:  la deshumanització de l’adversari, i l’altra és la utilització de mentides, que fan perdre la confiança de la gent”. “M’han volgut destruir, explicaven que un alcalde independentista governaria Barcelona i que Barcelona es dirigiria des de Waterloo…, tot això són falsedats que es van repetint i que els han permès prendre decisions equivocades”, ha afirmat.

Per al president del grup de ‘TriasxBCN’, la política genera situacions insòlites, “ara tenim una situació insòlita: els que van moure cel i terra per impedir que fos alcalde, els comuns i socialistes, en aliança amb el PP, ara ens reclamen responsabilitat per impedir un govern d’extrema dreta o dreta extrema al govern central. Com canvien les coses!”. “La democràcia es fa més gran respectant la ciutadania, i no enganyant-la. La mentida, dir una cosa en campanya i fer-ne la contrària, en cap cas enforteix la democràcia. I en les darreres setmanes, a Barcelona, no hem tingut gaires bons exemples”; ha exposat Trias, recordant promeses del candidat Collboni en campanya, com que si no guanyava les eleccions aniria a l’oposició o que canviaria el projecte de la Ronda de Sant Antoni, recuperant l’original. “Ha fet just el contrari, s’haurà de guanyar la credibilitat i ha de decidir com vol governar”, ha conclòs Trias,

 

 

Barcelona, 28 de juliol de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt