Xavier Trias afirma que a Barcelona “es necessita un canvi de manera d’entendre la ciutat perquè torni a funcionar”

L’alcalde Trias, a l’acte ‘Objectiu Barcelona: 50 preguntes als candidats’, organitzat per  Barcelona Global i el diari La Vanguardia, aposta per un turisme de més qualitat, familiar, cultural, de congressos i de fires; referma la seva aposta perquè Montjuïc esdevingui “la muntanya dels museus i de l’esport”, i per una ciutat amb sous competitius per atraure i retenir talent

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim mes de maig, ha afirmat avui que a Barcelona “es necessita un canvi de manera d’entendre la ciutat perquè torni a funcionar”. Xavier Trias, a l’acte ‘Objectiu Barcelona: 50 preguntes als candidats’, organitzat per  Barcelona Global i el diari La Vanguardia, ha apostat per un turisme de més qualitat, familiar, cultural, de congressos i de fires; referma la seva aposta perquè Montjuïc esdevingui “la muntanya dels museus i de l’esport”, i per una ciutat amb sous competitius per atraure i retenir talent.

 

Trias ha participat en l’acte ‘Objectiu Barcelona: 50 preguntes als candidats’, organitzat per Barcelona Global i el diari La Vanguardia, moderat pel periodista Enric Sierra davant de més d’un centenar de persones, i on ha respost les preguntes dels socis de Barcelona Global sobre talent i atracció d’inversions, cultura, turisme i comerç, urbanisme i habitatge, mobilitat i descarbonització, innovació social i qualitat de vida, entre altres.

 

Xavier Trias ha afirmat que es presenta a l’alcaldia perquè “Barcelona necessita un canvi, les coses han de funcionar i per això em presento. Necessitem un canvi de manera d’entendre la ciutat. Tots els que ens presentem volem el benestar de la gent, però el benestar de la gent sense activitat econòmica no pot ser. Si es vol quatre anys més de govern d’Ada Colau, queda clar a qui votar. Aquests darrers anys s’ha evidenciat que el PSC i ERC volen governar amb Ada Colau”.

 

El primer tema que s’ha introduït en el debat per part dels organitzadors ha estat el turisme, que representa el 14% del PIB. “El primer que ha de fer un alcalde és creure-hi; si l’alcalde està contra el turisme i és activista contra el turisme, anem malament. Has de tenir clar què vols pel turisme i quin turisme i si no ho fas t’ho faran els altres”, ha dit.

 

Trias ha explicat que aposta per un turisme de més qualitat, no només amb un nivell econòmic alt, sinó familiar, cultural, de congressos, de fires. Sobre la taxa turística, ha assenyalat que ha de servir per millorar el turisme, per fer campanyes i “per corregir aquelles coses que dificulten l’acceptació del turisme a la ciutat”. De la Copa Amèrica ha destacat que és una aposta tecnològica.

 

Sobre el tema de l’habitatge, Trias ha apostat per un gran acord, que inclogui la majoria de les forces polítiques. “Hem de fer habitatge públic de lloguer a preu assequible amb una política a 20-30 anys i fer-ho amb el sector privat”, ha insistit. De l’aeroport ha afirmat que “també és competència municipal, perquè el president de l’AMB és l’alcalde de Barcelona i l’aeroport està a l’AMB”, i ha retret l’actitud de president d’AENA, de no parlar amb els alcaldes d’El Prat ni de Barcelona sobre què hi proposa. Xavier Trias ha destacat la necessitat que Barcelona tingui vols intercontinentals, però per trobar la millor solució ha reclamat que siguin els tècnics que facin la proposta possible comptant també amb els aeroports de Girona i Reus, a 30 a minuts amb AVE.

 

Per evitar les congestions diàries als accessos de la ciutat, Trias ha afirmat que cal fer una aposta pel transport públic, pels ‘parks&ride’, i que el transport públic a Barcelona, i fora de l’AMB funcioni bé, i ha lamentat que avui a Barcelona es vagi a la contra del cotxe. “Has d’intentar pacificar el trànsit, però no anar a la contra, amb plantejaments equivocats, com suprimir els xamfrans”.

 

Trias ha afirmat que, si és alcalde, “no suprimiré les pacificacions fetes com la de Consell de Cent, però permetré la càrrega i descarrega als xamfrans. Estudiarem, consensuarem, buscarem maneres d’entendre’ns. Les superilles no són invents d’Ada Colau, ella està destruint el concepte de superilla. Hem de posar sentit comú. No hem de fer la vida impossible al cotxe”.

 

Parlant de talent i atracció d’inversions, el candidat de ‘Trias per Barcelona’, ha assenyalat que “hem de tenir sous competitius a Barcelona. No podem ser una ciutat que triomfi per ser ‘low cost’. Volem ser excel·lents i en tots els camps i per això calen salaris excel·lents i de primera”.

 

En l’àmbit de la cultura, Xavier Trias ha afirmat que “no té sentit que Barcelona sigui la segona capital cultural de l’estat”, ha criticat els greuges amb els equipaments de la ciutat respecte als de Madrid, i ha posat com a exemple que arribin 20M€ pels equipaments de Barcelona, mentre el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en rebi 40M€. També ha refermat la seva aposta perquè Montjuïc esdevingui “la muntanya dels museus i de l’esport”.

 

Preguntat pel tramvia, Trias ha explicat que “en el seu moment, fa 20 anys, va ser una proposta pionera, que s’emmarcava en l’electrificació del trànsit; ara ja no és així; hi ha busos elèctrics que fan la funció del tramvia, i no generen la despesa d’inversió que cal, ni de contaminació per les obres que s’hi fan”, i ha afegit que “ara la meitat del tramvia per la Diagonal ja està feta, Ada Colau es va saltar una votació de ciutat. Jo no faré el que em doni la gana, probablement acabi amb una altra consulta per saber si la gent o vol. Si m’atabalen molt, la faré. Jo no vull fer l’enllaç, crec que és llençar els diners que necessitem per altres coses i només per afavorir una empresa. Si es fes la consulta, faria campanya pel no”.

Barcelona, 17 d’abril de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt