Denunciem l’ús partidista i sectari de l’Ajuntament de Barcelona que fa Collboni i el PSC en període de precampanya electoral

La regidora de TriasxBCN Titon Lailla denuncia que la jornada ‘Converses feministes. Una iniciativa per donar veu a les dones de la ciutat’, organitzada pel consistori, pràcticament només dona veu a ponents que són exministres, exconselleres, exregidores i exdiputades socialistes

El grup municipal de Trias per Barcelona ha retret avui l’ús partidista i sectari de l’Ajuntament de Barcelona que fa l’Alcalde Jaume Collboni i el PSC en període de precampanya electoral. La regidora de TriasxBCN Titon Lailla ha denunciat que la jornada ‘Converses feministes. Una iniciativa per donar veu a les dones de la ciutat’, organitzada pel consistori de l’Alcalde Collboni els pròxims divendres i dissabte, pràcticament només dona veu a ponents que són exministres, exconselleres, exregidores i exdiputades socialistes.

La regidora Titon Lailla ha explicat que el passat cap de setmana el PSC va celebrar a Barcelona el congrés ordinari del partit, “un congrés ideològic i per marcar estratègia de cara a les properes eleccions, però ens trobem que el congrés no va acabar el cap de setmana passat sinó que el proper divendres i dissabte segueix amb la celebració d’unes jornades organitzades per l’Ajuntament de Barcelona per parlar de feminisme”.

Com ha exposat la regidora de TriasxBCN, demà divendres i l’endemà dissabte, l’Ajuntament de Barcelona ha organitzat la jornada ‘Converses feministes. Una iniciativa per donar veu a les dones de la ciutat’, on gairebé el 40% de les participants són ponents socialistes. “Se suposa que hem de parlar del feminismes, d’allò que preocupa les dones de Barcelona, d’allò que preocupa les dones de la nostra ciutat, però només hi haurà referents socialistes; les converses seran entre dones socialistes”.

En tot just dues jornades, la tarda de demà divendres i el matí de dissabte, l’Auditori de la Universitat Pompeu Fabra, al Campus Ciutadella, acollirà aquestes “Converses feministes” que es desenvolupen en una taula rodona, dues ponències i uns tallers temàtics que el web de l’Ajuntament publicita com a que estan “dissenyades amb i per a les dones, entitats i organitzacions de la ciutat, i pensades per trobar respostes als reptes principals que s’interposen en el camí per aconseguir una igualtat real i efectiva”. Les obren i tanquen les intervencions, respectivament, de la tinent d’Alcalde Maria Eugènia Gay i la regidora de Feminismes, Raquel Gil, del Govern de Collboni, i s’anuncia que “hi participaran persones expertes de primer nivell i dones referents per la seva trajectòria en diferents sectors professionals”. La realitat és que el programa final l’acaparen exministres, exconselleres, exregidores i exdiputades socialistes, com Leire Pajin, Mar Serna, Marina Subirats, Lourdes Muñoz, Ada Santana, Carme Valls, Sara Berbel o Cristina Gallach.

“Des de Trias per Barcelona denunciem l’ús partidista de les institucions i més en un moment tan decisiu com és l’actual, en precampanya d’unes eleccions ja convocades pel pròxim 12 de maig”, ha criticat la regidora. “Així no”, ha denunciat Titon Lailla, afegint que “la ciutat és més plural i el feminisme és cosa de totes”.

El grup de TriasxBCN ha registrat una bateria de preguntes dirigides al Govern municipal en que reclama conèixer:

  • Quant han costat aquestes “Converses Feministes” a l’Ajuntament de Barcelona?
  • Quins criteris de tria de ponents han fet servir les organitzadores?
  • Quina participació ha tingut el Consell de Dones de Barcelona en la tria d’aquestes ponents?
  • Es paguen els desplaçaments de les ponents que han viatjat de fora de Catalunya, com la diputada canària al Congrés, Ada Santana?

Barcelona, 21 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt