‘Trias per Barcelona’ reclama a Collboni lideratge per canviar la gestió del verd a la ciutat i impedir que els arbres segueixin caient

El Govern del PSC accepta un Prec de TriasxBCN i es compromet a impulsar un pla per a reduir l’augment dels casos de discriminació en els espais públics i l’Administració Pública municipal que s’estan donant a la capital catalana

 

La regidora del Grup Municipal de Trias per Barcelona Francina Vila ha reclamat avui a l’Alcalde Collboni lideratge per canviar la gestió del verd a la ciutat i impedir que els arbres segueixin caient. El Govern del PSC ha acceptat també avui al Ple un Prec de TriasxBCN, que ha defensat el regidor Joan Rodríguez, i es compromet a impulsar un pla per a reduir l’augment dels casos de discriminació en els espais públics i l’Administració Pública municipal que s’estan donant a la capital catalana.

 

Francina Vila ha adreçat una pregunta a l’alcalde Jaume Collboni per conèixer “Quin és el capteniment del govern municipal sobre la caiguda reiterada d’arbres i la gestió del verd a la ciutat? Quines accions i estratègies s’està seguint per controlar la caiguda de l’arbrat? Quina estratègia i criteris s’han seguit en els darrers mesos per evitar l’estrès hídric que està afectant al verd urbà de la ciutat? Quins criteris s’empren per decidir la tala de l’arbrat com estem veient en els darrers mesos?”.

 

Francina Vila, que ha expressat el condol del seu grup per la mort aquest estiu d’una persona per caiguda d’un arbre al Raval, després d’escoltar la resposta de l’alcalde ha lamentat que el govern actuï de “manera reactiva i no planificada, deixant a la seva sort l’arbrat de la ciutat”. “Volem saber si el govern abandonarà el model de renaturalització impulsat per Ada Colau, que ha implicat brutícia i deixadesa, i passarà a un model de gestió més eficaç del verd de la ciutat, un servei que mereix atenció, i si s’exigirà responsabilitats per les caigudes d’arbres i solucions per evitar caigudes futures”.

 

Davant l’explicació de Collboni de que el Govern té previst talar uns 400 pins i unes 500 palmeres, Francina Vila ha preguntat si tots “aquests 1000 arbres podrien caure?”. “S’excusen en plans i en la sequera. Voldríem que es replanteges el protocol de poda, escoltar que es garant d’inversions en la xarxa d’aigua freàtica, ja que si es fessin es podria regar el 100% de la ciutat amb aigua freàtica; o redimensionar la plantilla de Parcs i Jardins que tenen sobrecàrrega de feina”, ha dit Vila a Collboni. “Li demanem si pensa posar-se al capdavant i liderar canvi en la gestió del verd”, ha conclòs la regidora de TriasxBCN.

 

En el Consell Plenari el regidor Joan Rodríguez ha presentat un prec dirigit al Govern municipal que reclamava: “Que el Govern Municipal presenti, en el termini de 3 mesos, un informe on es recullin:

 

 

1. Les mesures que s’han pres per reduir els casos de discriminació en els espais públics i l’Administració Pública local al llarg de l’any 2023 així com una avaluació d’impacte de les mateixes.

2. Les noves accions concretes que es plantegen per a reduir els casos de discriminació en els espais públics i l’Administració Pública local al llarg de l’actual mandat”.

 

El regidor ha explicat que “sovint utilitzem l’expressió ‘Barcelona ciutat de drets’ perquè ho ha estat i volem que ho segueix sent, ciutat de drets, un espai de vida en que tots volem créixer sense discriminació”. Aquesta voluntat, ha explicat, és majoritària al ple i ha lamentat, però que “ja no som tots, atenent segons quins discursos sentim”. Rodríguez ha expressat la preocupació del seu grup per l’evolució de les dades dels informes que elabora anualment l’Observatori de les Discriminacions; “unes dades que demostren que les discriminacions segueixen creixent, any rere any, en tots àmbits i entorns”.

 

“En l’àmbit privat hem de treballar per actuar de manera correcte, però també ens preocupa els casos que es produeixen en l’administració pública i, també, dins els cossos de seguretat, i que aquests representin un terç del total i hagin augmentat un 85%”, o que hagin augmentat les discriminacions per motius de salut un 436%, i un 23% les que tenen a veure amb racisme i xenofòbia, com les discriminacions per motius lingüístics”.

 

El govern ha acceptat el prec i s’ha compromès a presentar l’informe. “Agraïm l’acceptació del prec i també el canvi de to, venim de vuit anys autocomplaença. Vetllarem pel compliment del prec i en farem seguiment”, ha conclòs el regidor de TriasxBCN.

 

 

 

Barcelona, 29 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt