TriasxBCN vota contra la proposta de Colau i ERC de forçar l’aplicació a Barcelona de la Llei estatal d’habitatge perquè suposa una vulneració flagrant de les competències de la Generalitat

El regidor Damià Calvet afirma que les polítiques d’habitatge  de Colau i el PSC, amb el suport d’ERC, han contribuït a frenar la construcció i estigmatitzar el sector immobiliari i aposta per construir un gran consens, a 20 anys vista, amb acord de totes les forces polítiques i agents implicats

 

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha votat avui en contra de la proposta dels comuns d’Ada Colau i ERC de forçar l’aplicació a Barcelona de la Llei estatal d’habitatge perquè suposa una vulneració flagrant de les competències de la Generalitat. El regidor de TriasxBCN Damià Calvet ha afirmat que les polítiques d’habitatge de Colau i el PSC, amb el suport d’ERC, han contribuït a frenar la construcció i estigmatitzar el sector immobiliari i aposta per construir un gran consens, a 20 anys vista, amb acord de totes les forces polítiques i agents implicats.

 

En acabar aquest migdia el ple ordinari del mes de setembre de l’Ajuntament s’ha celebrat un ple extraordinari, a petició dels grups municipals de Barcelona en Comú i ERC, per fer efectiva l’aplicació a Barcelona de la Llei estatal d’habitatge que incorpora la regulació de preus del lloguer. La proposició que s’ha sotmès a debat i votació acordava: “El Plenari del Consell Municipal de l’Ajuntament de Barcelona acorda que el Govern municipal exigeixi al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana publicar, de manera immediata, la declaració de zones de mercat residencial tensionat publicada per la Generalitat de Catalunya, per fer efectiva la regulació de preus a la nostra ciutat. – Que el Govern municipal insti el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a aplicar l’índex de preus de referència del lloguer de Catalunya, per tal de garantir una regulació efectiva i real a la ciutat de Barcelona, tal com va succeir abans que el Tribunal Constitucional suspengués parcialment la Llei 11/2020, de 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge”.

 

El regidor Damià Calvet ha expressat el vot en contra del grup de TriasxBCN: “Com qualsevol capital europea Barcelona té problemes d’accés a l’habitatge, però aquesta no és la manera de solucionar-ho. Votarem en contra perquè aquesta llei atempta contra mercat i paralitzarà el sector, reduint i encarint l’oferta de lloguer”.   

 

Calvet ha exposat que hi ha punts de la nova llei amb els que el seu grup hi pot estar acord, com acabar amb els desnonaments amb data oberta, que en zones tensionades es penalitzi els grans tenidors que tenen habitatges buits durant més de dos anys; “però la llei no distingeix entre grans i petits tenidors, i

 

 

 

això és un error”. En clau barcelonina, ha afegit Calvet, la llei demostra un desconeixement de la realitat del parc d’habitatge de la nostra ciutat: “el 85% dels propietaris són persones físiques, el nombre mitjà d’habitatges per propietari és d’1,5, i el 70% propietaris ho són, com a màxim, de dos habitatges”.

 

“La llei de l’Estat”, ha remarcat Damià Calvet, “vulnera de forma flagrant les competències de la Generalitat de Catalunya”, i ha lamentat que ERC, que fa unes setmanes al Parlament va votar amb Junts interposar un recurs contra la llei per aquesta invasió de competències, “avui les vulgui vulnerar”.

 

“El problema neix de la manca d’oferta habitatge, a causa d’unes polítiques promogudes per Colau i el PSC amb el suport d’ERC, que han contribuït a frenar la construcció i estigmatitzar el sector immobiliari”, ha dit el regidor de ‘TriasxBCN’. Calvet ha afirmat que “Barcelona necessita fer habitatge públic de lloguer accessible i això passa per construir un gran consens, a 20 anys vista,  amb acord de totes les forces polítiques, sense fer politiqueig, i els agents implicats”.

 

 

 

Barcelona, 29 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt