El Govern Collboni degrada el Born en un intent d’esborrar la memòria nacional de Barcelona com a capital de Catalunya

El regidor Joan Rodríguez Portell demanarà en nom del grup de Trias per Barcelona la compareixença de l’executiu del PSC en Comissió perquè expliqui la decisió i s’obri a una rectificació

El regidor del grup municipal de ‘Trias per Barcelona’, Joan Rodríguez Portell, responsable dels àmbits de Cultura i Patrimoni, ha denunciat aquest matí que el Govern de l’Alcalde Jaume Collboni ha optat per degradar el Born en un intent d’esborrar la memòria nacional de Barcelona com a capital de Catalunya. Joan Rodríguez demanarà en nom del grup de TriasxBCN la compareixença de l’executiu del PSC en Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports perquè expliqui la decisió i s’obri a una rectificació.

El Govern de l’Ajuntament, a través de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), va fer públic ahir divendres per la tarda un comunicat en que avançava la decisió d’iniciar un procés de transició per acabar integrant el ‘Born Centre de Cultura i Memòria’ dins el Museu d’Història de la Ciutat (MUHBA). El primer pas ha estat eliminar la direcció del Born, i que aquest centre passi a dirigir-se des del MUHBA, en el que és un pla per ampliar la xarxa d’equipaments adscrits al museu.

A parer del regidor Rodríguez Portell, “estem davant d’un clar intent de degradació del Born i del que representa, en un intent d’esborrar la memòria nacional de Barcelona coma capital de Catalunya. A la Comissió de Cultura de 17 d’octubre reclamarem la compareixença del Govern Collboni, perquè s’expliqui i rectifiqui”.

Fa poc més de 3 setmanes, coincidint amb la commemoració de l’Onze de Setembre, el regidor de TriasxBCN ja va denunciar l’estat d’abandonament de molts dels espais patrimonials relacionats amb el setge de 1714 a Barcelona. En un recorregut per alguns d’aquests escenaris, des del Baluard del Migdia al Fossar de les Moreres i el Born, va reclamar l’impuls a la creació d’una oficina en defensa, preservació i difusió del patrimoni de la ciutat. Sobre el Born, ja aleshores Rodríguez Portell va denunciar l’estat de franca decadència i abandó del recinte del Born, equipament cultural inaugurat fa només deu anys. “Ara el govern Collboni diu que vol recuperar i donar-li una nova vida, però comença amb la pitjor de les decisions, que es rebaixar-lo en integrar-lo al Museu d’Història; des de ‘TriasxBCN’ vetllarem pel Born, perquè es posi en valor i no perdi la seva essència i que serveix per explicar la història de Barcelona i dels catalans, i l’inici dels mals que encara avui patim com a nació”.

Barcelona, 7 d’octubre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt