El Govern Collboni menteix en justificar que no declara l’entorn de Tuset zona amb excés de soroll

El portaveu del grup i president de Sarrià-Sant Gervasi, Jordi Martí Galbis, recorda que la regidora del districte, Maria Eugènia Gay, va prometre al novembre passat i la Comissió de Govern va aprovar al gener l’acord que declarava Tuset zona ZARE, “i ara se’n desdiu mentint a veïnat i oposició”

 

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha acusat avui el Govern de Jaume Collboni de mentir en justificar la seva marxa enrere en declarar l’entorn del carrer Tuset com a zona afectada per excés de soroll. El portaveu del grup de TriasxBCN i president de Sarrià-Sant Gervasi, Jordi Martí Galbis, ha recordat que la regidora del districte, Maria Eugènia Gay, va prometre al novembre passat i la Comissió de Govern va aprovar al gener l’acord que declarava Tuset zona ZARE (Zona Acústica de Règim Especial), “i ara se’n desdiu mentint a veïnat i oposició”.

 

El passat mes de novembre, en el transcurs d’una Audiència Pública de Sarrià-Sant Gervasi, i en resposta a les peticions dels veïns i veïnes i dels grups de l’oposició, la regidora executiva del districte, Maria Eugènia Gay, va anunciar solemnement que els estudis sonomètrics confirmaven les denuncies del veïnat pel que fa als problemes de soroll dels entorns del carrer Tuset i que l’executiu municipal declararia aquest àmbit com a Zona Acústica de Règim Especial (ZARE). Més endavant, la Comissió de Govern del passat 11 de gener va acordar inicialment l’aprovació de la ZARE de Tuset, i així ho va promocionar l’executiu de l’alcalde Collboni als mitjans, on destacava que els entorns d’aquest carrer de Sant Gervasi s’afegia a les places de la Vila de Gràcia i d’alguns espais del Gòtic i el Raval, a Ciutat Vella, que tenen plans específics per fer front al soroll i l’incivisme que provoca per la concentració de locals d’oci nocturn.

 

No obstant, cinc mesos després, i en concret a l’Audiència Púbica del districte de Sarrià-Sant Gervasi de dilluns passat, la regidoa Gay va prendre la paraula per desmentir-se a ella mateixa, assegurar que no s’havia aprovat la ZARE pel carrer Tuset i entorns, i que ara apostaven per impulsa “mesures quirúrgiques”.

 

El portaveu del Grup municipal de Trias per Barcelona i regidor-president del Consell del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, Jordi Martí Galbis, ha estat contundent: “El govern va afirmar el novembre de 2023 que decretaria Zona Acústica de Règim Especial el carrer Tuset i voltants degut als greus problemes de soroll i incivisme. El juny de 2024 nega haver-ho dit, mentint als veïns i a l’oposició”. “Barcelona té un govern de mentiders”, ha conclòs.

 

Barcelona, 12 de juny de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt