‘Trias per BCN’ reclama retirar de les obres de Via Laietana els elements rígids que dificulten la seguretat viària i el trànsit dels serveis d’emergències

El regidor portaveu, Jordi Martí Galbis, defensarà un Prec a la Comissió de Presidència i Seguretat de dimecres que ve en que insta el Govern Collboni a modificar els termes de l’execució de l’obra i suprimir les tanques ‘new jersey’ de formigó que fan impossible donar preferència a la circulació d’ambulàncies, bombers i altres serveis en emergència

 

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ demana al Govern de l’Alcalde Jaume Collboni que retiri els elements rígids que dificulten la seguretat viària i el trànsit dels serveis d’emergències. El regidor portaveu, Jordi Martí Galbis, defensarà un Prec a la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior de dimecres que ve en que insta l’executiu municipal a modificar els termes de l’execució d’aquesta obra i suprimir les tanques ‘new jersey’ de formigó que fan impossible donar preferència a la circulació d’ambulàncies, bombers i altres serveis en emergència.

 

Com explica el portaveu de Trias per BCN i responsable de l’àmbit de seguretat i prevenció, Jordi Martí Galbis, “de forma recurrent i des de la posada en marxa de la nova fase de les obres de transformació de la Via Laietana, aquesta via principal de Barcelona es troba absolutament col·lapsada”. En el tram comprès entre la Plaça Antoni Maura i la Plaça d’Antonio López és on hi ha major una major concentració de trànsit col·lapsat degut a que només es permet la circulació de baixada i en un únic carril, i aquest és extremadament estret.

 

Com denuncia Martí Galbis, l’únic carril de circulació es troba valisat i encaminat amb elements rígids i inamovibles, dels que destaquen tanques “new jersey” de formigó, i que dificulten i fins i tot impedeixen l’accés i la circulació dels serveis d’emergència. Ambulàncies i cotxes de bombers a diari no poden avançar i sortejar els vehicles que ocupen el carril, ni aquests es poden situar a un costat per a permetre el pas. A més, aquestes tanques suposen un element de perillositat pels vehicles i pels seus ocupants en cas d’emergència o incidents que es puguin tenir lloc tant a les finques, com als comerços de tota la Via Laietana.

 

És per aquest motiu que Jordi Martí Galbis defensarà el matí de dimecres que ve, durant la celebració de la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior, un Prec en que reclama que “el govern municipal ordeni la modificació dels termes d’execució de l’obra, retirant els elements rígids com les tanques ‘new jersey’ per garantir la seguretat viària i garantir l’accés dels vehicles i serveis d’emergències durant tot el recorregut de Via Laietana”.

 

Barcelona, 17 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt