‘Trias per BCN’ reclama al Govern Collboni un pla de promoció del rugbi a la ciutat que inclogui la construcció de més camps municipals per a jugar-hi

La regidora Joan Ortega defensarà, a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de dimarts que ve, un prec dirigit a l’Executiu del PSC que també demana la reparació urgent de les instal·lacions del camp de Rugbi Teixonera-Vall d’Hebron

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ reclamat al Govern de l’Alcalde Jaume Collboni l’impuls d’un pla de promoció del rugbi a la capital catalana que inclogui la construcció urgent de més camps municipals per a jugar-hi. La regidora de TriasxBCN Joan Ortega defensarà, a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de dimarts que ve, un prec dirigit a l’executiu municipal que també demana la reparació urgent de les instal·lacions del camp de Rugbi Teixonera-Vall d’Hebron.

Joana Ortega, responsable de l’àmbit de l’esport del grup de Trias per Barcelona ha destacat “la importància del Rugbi com un esport molt complert que estimula el treball en equip i les habilitats socials; treballa la disciplina i la responsabilitat; millora la salut, la coordinació, la resistència i la velocitat; fomenta la diversitat i el respecte al rival amb la tradicional celebració del ‘tercer temps’”.

“No obstant”, ha alertat la regidor Ortega, “l’afició i nombre de practicants per a la pràctica d’aquest esport es veu amb dificultat de creixement a la ciutat de Barcelona per la manca de camps de rugbi. De fet, la ràtio de jugadors per camp a Barcelona és altíssima, i significa un complicat encaix per als 10 clubs que hi ha a la capital catalana, repartits en diferents categories masculines i femenines”.

La federació catalana de Rugbi, juntament amb els equips de rugbi de la ciutat de Barcelona, venen reivindicant des de fa molts anys la implicació de l’Ajuntament en la promoció i impuls al rugbi amb la construcció urgent d’un o dos nous camps municipals, que s’afegeixin als 4 que ara existeixen. Una petició que fa seva el grup de Trias per Barcelona.

Una altra de les dificultats a les que s’enfronten els practicants de rugbi a Barcelona és el mal estat i la manca de manteniment del Camp Municipal de Rugbi Teixonera-Vall d’Hebron, que aquesta mateixa setmana ha tornat a comprovar l’equip de TriasxBCN a Horta-Guinardó i la mateixa regidora Ortega en una visita a les seves instal·lacions. Aquest camp té tancades les grades per al públic pel perill que signifiquen els enormes forats que s’hi ha obert fa mesos  i que no s’estan reparant.

És per tot plegat que la regidora Joana Ortega defensarà, a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de dimarts de la setmana que ve, un prec dirigit al Govern que reclama “donar suport al les peticions del món del rugbi impulsant un pla de promoció del rugbi a la ciutat de Barcelona que inclogui de manera indispensable: la construcció urgent de nous camps municipals de Rugbi i la reparació, també urgent, de les instal·lacions del camp de Rugbi Teixonera-Vall d’Hebron”.

Barcelona, 13 d’octubre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt