‘Trias per BCN’ reclama al Govern Collboni que recuperi i instal·li de nou la placa que dóna nom a la placeta dedicada a Ballester i Camps, el creador de l’estelada

El portaveu Jordi Martí Galbis registra un Prec dirigit a l’Alcalde en que també demana que es dignifiqui aquest espai que homenatja des de 2014 l’editor, activista i polític barceloní i que s’aixeca a la confluència del carrer Comerç amb el Passeig Lluís Companys

 

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha reclamat avui al Govern de l’Alcalde Jaume Collboni que recuperi i instal·li de nou la placa que dóna nom a la placeta dedicada a Vicenç Albert Ballester i Camps, el creador de l’estelada. El regidor portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, ha registrat un Prec dirigit al mateix alcalde en que també demana que es dignifiqui aquest espai que homenatja des de 2014 l’editor, activista i polític barceloní i que s’aixeca a la confluència del carrer Comerç amb el Passeig Lluís Companys.

 

El mes de gener de l’any 2014, en el mandat de l’Alcalde Xavier Trias, es va inaugurar a Ciutat Vella la plaça dedicada a Vicenç Albert Ballester i Camps, el creador de l’estelada. Amb aquest acte s’acabava un llarg procés per concretar l’homenatge a aquest editor, activista i polític barceloní, mort el 1938, any en que l’Ajuntament de Barcelona republicà ja va anunciar la seva voluntat de reconèixer d’alguna manera la seva trajectòria. El Govern Trias va acordar posar el seu nom a l’espai públic que s’havia generat a la confluència dels carrers Comerç i Passeig Lluís Companys, just en un lateral de l’edifici dels jutjats. De fet, en aquest façana es va col·locar la placa oficial que donava nom a la plaça i recordava la figura de Ballester.

 

Amb el reconeixement a Ballester, es donava resposta a una històrica reivindicació de la societat civil catalana i que des de l’any 2008 liderava formalment la Comissió del Centenari de l´Estelada / Fundació Reeixida. No obstant, l’any 2018 es va enderrocar l’edifici dels jutjats, i va desaparèixer la placa. En aquest espai hi ara un espai buit i ni rastre del recordatori al creador de l’estelada.

 

De nou la Fundació Reeixida fa temps que reclama a l’Ajuntament la recuperació de la plaça i del reconeixement a Ballester i Camps. I és per tot plegat i donar resposta a aquesta reclamació, que el regidor Jordi Martí Galbis ha registrat en nom del grup de ‘Trias per Barcelona’ un prec dirigit a l’Alcalde Collboni en que reclama “que el Govern Municipal recuperi i instal·li de nou la placa a la plaça Vicenç Albert Ballester i Camps, creador de la Estelada, a la cruïlla del carrer Comerç amb el pg. Lluís Companys i en dignifiqui l’espai”.

 

 

Barcelona, 8 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt