‘Trias per BCN’ reclama al Govern Collboni que limiti el funcionament dels radars de velocitat en els entorns escolars als horaris lectius dels centres

El portaveu Jordi Martí Galbis registra un Prec dirigit a l’Alcalde en que recorda el compromís electoral del PSC de flexibilitzar l’ús dels radars a 30 km/h prop de les escoles i li reclama un sistema més eficient que tingui en compte zones i horaris 

 

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha reclamat avui al Govern de l’Alcalde Jaume Collboni que limiti el funcionament dels radars de velocitat en els entorns escolars als horaris lectius dels centres. El regidor portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, ha registrat un Prec dirigit al mateix alcalde en que recorda el compromís electoral del PSC de flexibilitzar l’ús dels radars a 30 km/h prop de les escoles i li reclama un sistema més eficient que tingui en compte zones i horaris.

 

En el passat mandat municipal, i en concret a partir del mes de setembre de l’any passat, el Govern d’Ada Colau i Jaume Collboni, de comuns i socialistes, va ampliar el nombre de radars de control de la velocitat dins la ciutat de Barcelona, instal·lant fins a 12 d’aquests dispositius en entorns escolars per vigilar el compliment de la circulació en aquestes zones mai per sobre dels 30 km/h. Després d’uns mesos de prova, l’Ajuntament de Barcelona des del passat 16 de gener ja ha començat a tramitar les sancions contra els conductors i conductores caçats per aquests enginys. Els nous radars en entorns escolars, desplegats pel Govern municipal sense diàleg ni cap tipus de consens ni debat ciutadà, funcionen també fora dels horaris escolars, i tramiten multes de nit i ens dies festius.

 

Jordi Martí Galbis ha exposat que ‘Trias per Barcelona’ defensa l’ús de radars de velocitat urbans per millorar la seguretat viària i combatre els infractors i l’incivisme, “però també apostem, i així ho recollíem al nostre programa electoral, per un sistema de radars de reducció de velocitat que sigui eficient i tingui en compte els usos per zona i horaris concrets, que persegueixi el descens de l’accidentalitat, tot protegint aquelles persones més vulnerables”. “Des de ‘Trias per BCN’ volem flexibilitzar l’ús dels radars a 30 km/h, adaptant-los a l’horari escolar i de màxim trànsit”, ha insistit el regidor.

 

Martí Galbis ha recordat avui expressament que en nom del PSC i en campanya electoral el Tinent d’Alcalde Albert Batlle, que ha repetit al capdavant de la responsabilitat de la Seguretat i Prevenció, va afirmar que el Govern Municipal estudiava la flexibilització dels radars de velocitat en entorns escolars per adaptar-ne el seu funcionament a l’horari lectiu dels centres.

 

És per tot plegat que el regidor Jordi Martí Galbis ha registrat en nom del grup de ‘Trias per Barcelona’ un prec dirigit a l’Alcalde Collboni en que reclama “que el govern municipal limiti l’horari de funcionaments dels radars de velocitat situat als entorns escolars a l’horari lectiu dels centres”.

 

 

Barcelona, 10 de juliol de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt