‘Trias per BCN’ reclama a l’Ajuntament, Interior i judicatura que facin la seva feina i tanquin amb rapidesa i eficàcia l’episodi okupa a la Bonanova

Jordi Martí Galbis destaca que el que passa aquests dies amb l’ocupació de les finques ‘La Ruïna’ i ‘El Kubo’ “si no estiguéssim en campanya, no passarien”, i denuncia el comportament impresentable dels ocupants, que provoquen molèsties als veïns i problemes d’ordre públic i incivisme, i la inhibició del Govern d’Ada Colau i el PSC

 

El cap de campanya de ‘Trias per Barcelona’ i el seu candidat número 3, el regidor Jordi Martí Galbis, ha reclamat avui a l’Ajuntament, el departament d’Interior i la judicatura que facin la seva feina i tanquin amb rapidesa i eficàcia l’episodi okupa a l’entorn de la Plaça Bonanova. Jordi Martí ha destacat que el que passa aquests dies amb l’ocupació de les finques ‘La Ruïna’ i ‘El Kubo’ “si no estiguéssim en campanya, no passarien”, i ha denunciat el comportament impresentable dels ocupants, que provoquen molèsties als veïns i problemes d’ordre públic i incivisme, i la inhibició del Govern d’Ada Colau i el PSC.

 

En el transcurs d’una trobada amb mitjans aquest matí a la seu electoral de ‘Trias per Barcelona’, Jordi Martí Galbis ha explicat que “hi ha un conflicte real, polític i de convivència, des de fa temps, als entorns de la plaça Bonanova, amb l’ocupació de dues finques La Ruïna i El Kubo, pendents de ser desallotjats. Si no estiguéssim en campanya algunes coses no passarien”.

 

Jordi Martí ha afirmat que “des de la candidatura de Xavier Trias no ara, sinó des de sempre, hem estat en contacte permanent amb veïns i entitats de la zona, els principals damnificats pels problemes, d’ordre públic, civisme…, una situació agreujada els darrers temps pel comportament impresentable de la majoria dels ocupants dels espais i per la inhibició del govern municipal, amb el passat d’activista okupa de l’alcaldessa. No hi ha hagut vocació de resoldre-ho”.

 

“Colau va ser activista i Collboni, com a responsable de l’àrea prevenció i seguretat, també és corresponsable que la situació s’hagi cronificat i ha anat a pitjor. La situació és insostenible, s’ha de resoldre, i s’hauria d’haver resolt abans de les eleccions”, ha retret Martí.

 

El també regidor a l’Ajuntament ha reclamat una resolució definitiva, “que passa perquè hi hagi sentències judicials clares que dictin el desallotjament i retorni la normalitat al barri”, i ha assenyalat entitats i partits que han aprofitat per fer accions injustificables que contribueixen a l’agreujament del problema i la crispació.

 

Davant les protestes convocades demà dijous a la plaça Bonanova, d’una banda, per l’empresa Desokupa i, per l’altra, els col·lectius de les dues cases ocupades, Martí ha reclamat que “es facin marxa enrere, que pensin en els veïns i entitats, comerços, i que jutges facin la seva feina, la política també i acabi retornant la pau”.

 

“El 28 de maig hem de fer que les condicions polítiques i socials canviïn per no  afavorir l’ocupació”, ha dit, tot recordant que Barcelona i la seva província acumulen més ocupacions: “no és per casualitat, hi ha condicions que ho propicien. Demanem que la gent sigui responsable i no contribueixen a crear més problemes, que les administracions competents, Ajuntament de Barcelona,  departament d’Interior i judicatura facin la seva feina, i es tanqui l’episodi de manera ràpida  i eficaç”.

 

 

Barcelona, 10 de maig de  2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt