‘Trias per BCN’: “L’augment de la inseguretat i els fets delictius, en especial el furts, a Barcelona és un cavall desbocat”

El regidor portaveu, Jordi Martí Galbis, creu que serà molt difícil que els mateixos caps polítics i comandaments policials del darrer mandat puguin revertir el primer problema que avui té la capital catalana

 

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha considerat que “l’augment de la inseguretat i els fets delictius, en especial el furts, a la ciutat de Barcelona és un cavall desbocat”. El regidor portaveu de ‘TriasxBCN’, Jordi Martí Galbis, ha exposat que serà molt difícil que els mateixos caps polítics i comandaments policials del darrer mandat puguin revertir el primer problema que avui té la capital catalana. 

 

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’, per boca del seu portaveu, Jordi Martí Galbis, ha valorat aquest matí les dades sobre delinqüència que ahir al vespre es van donar a conèixer durant la reunió de la Junta Local de Seguretat de la capital catalana, la primera que presideix l’Alcalde Jaume Collboni. “Portem des del mes d’abril demanant les dades de fets delictius a la ciutat de Barcelona dels darrers mesos”, ha dit Martí Galbis, “i com ens temíem i ja vam advertir, les estadístiques són molt dolentes i es van aproximant sense aturador a les de l’any 2019, les pitjors dels últims 40 anys”. “Lamentablement no calen dades ni estadístiques, perquè només cal anar pel carrer o veure les cues de gent a les comissaries, cada dia, denunciant robatoris i delictes de tot tipus”, ha dit el portaveu de TriasxBCN.

 

Els fets delictius denunciats a Barcelona durant el primer semestre d’aquest any han augmentat gairebé un 14% (13,7%) respecte el mateix període de 2022, i ja són 101.837. Durant el primer semestre de l’any, els furts han crescut un 17,2% (de 42.772 a 50.116) i ja representen un 49,2% del total dels delictes que es produeixen a Barcelona. Les estafes suposen el 15% dels delictes contra el patrimoni que passen a la ciutat i és una de les tipologies que ha experimentat un augment més important amb un increment del 26%. Augmenten també en un 27,4% les agressions sexuals i la violència de gènere i domèstica, sobretot en el cas dels maltractaments en l’àmbit de la llar.

 

“Hi ha més dades, totes dolentes”, ha dit Martí Galbis, que ha explicat que “avui a Barcelona l’augment de la inseguretat, els fets delictius i, especialment, els furts, és un cavall desbocat”. “La situació és insostenible; i serà molt difícil que els mateixos caps polítics, amb Albert Batlle al capdavant, i comandaments policials del darrer mandat puguin revertir el primer problema que avui té la capital catalana. El portaveu ha anunciat que des de ‘TriasxBCN’ “demanarem la compareixença de Batlle a la primer Comissió de Seguretat del setembre i demanarem explicacions a l’alcalde en el primer Plenari del nou curs polític”.

 

I també en l’àmbit de la lluita contra la inseguretat i l’incivisme, i davant l’anunci de l’alcalde Collboni reiterat ahir, d’incrementar la presència de la Guàrdia Urbana amb 100 agents als punts de la ciutat amb més necessitats durant els mesos de juliol i agost, Jordi Martí Galbis ha registrat una bateria de preguntes en que reclama:

 

·       Quin procediment s’utilitzarà per seleccionar els 100 agents?

·       Quin cost te aquest acord en concepte d’hores extres?

·       De quina partida pressupostària sortiran els recursos per finançar les hores extres d’aquest servei?

 

 

Barcelona, 28 de juliol de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt