‘Trias per BCN’ impulsa una declaració institucional de l’Ajuntament en suport i solidaritat amb els afectats pel terratrèmol al Marroc i les inundacions a Líbia

La Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Comú acorda per unanimitat una iniciativa que expressa el condol de la ciutat de Barcelona als familiars de les víctimes i compromet ajudes a la reconstrucció dels territoris afectats en el marc dels programes municipals de cooperació i ajuda humanitària de la direcció de justícia global i cooperació

 

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha impulsat l’aprovació avui a l’Ajuntament d’una declaració institucional en suport i solidaritat amb els afectats pel terratrèmol al Marroc i les inundacions i destrosses a Líbia. La Comissió de Presidència i Drets de Ciutadania ha acordat per unanimitat una iniciativa que expressa el condol de la ciutat de Barcelona als familiars de les víctimes i compromet ajudes a la reconstrucció dels territoris afectats en el marc dels programes municipals de cooperació i ajuda humanitària de la direcció de justícia global i cooperació internacional.

El grup municipal de Junts, de la mà de la seva regidora Victòria Alsina, ha presentat una Declaració Institucional a la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior de l’Ajuntament d’aquest mes de setembre que se centra en expressar el suport i la solidaritat de la ciutat de Barcelona amb les víctimes del terratrèmol al Marroc i les inundacions i altres efectes del cicló Daniel a Líbia de les darreres setmanes.

En l’exposició de motius, la Declaració Institucional assenyala que:

 

El passat 8 de setembre un terratrèmol de magnitud 6,8 ha afectat greument la regió Marràqueix-Safi del Marroc. L’epicentre del terratrèmol va tenir lloc a la serralada de l’Alt Atles a 73,4 kilòmetres al sud-oest de la ciutat de Marràqueix. Segons les autoritats del país, es calcula que hi ha més de 3.000 morts i 5.600 ferits, a més de múltiples danys materials a diverses ciutats del país. Malauradament s’espera que aquest balanç augmentarà els pròxims dies.

 

Segons Unicef, entre els afectats es troben uns 100.000 nens i nenes, que suposa un terç del total dels damnificats, i que la seva situació s’agreuja ja que escoles i instal·lacions mèdiques també s’han vist afectades o destruïdes pels terratrèmols.

 

Dos dies més tard, el 10 de setembre, el cicló Daniel, al seu pas per la regió oriental de Líbia, ha causat inundacions catastròfiques provocant més de 6.200 morts (a dia d’avui, ONU ja ha augmentat aquesta xifra als 11.600 morts) i 10.000 desapareguts a conseqüència de les pluges torrencials. Malauradament, es preveu que aquestes augmentaran en els pròxims dies.

 

 

 

En algunes zones els efectes del cicló ha arrasat zones residencials senceres, causant la destrucció de llars i el desplaçament de les famílies i exposant-les a les dures condicions climàtiques.

 

Per tot plegat i en la part executiva de la Declaració, l’Ajuntament de Barcelona acorda:

 

1. Manifestar el condol als familiars de les víctimes i damnificats del terratrèmol de Marroc i del cicló Daniel a Líbia.

 

2. Expressar el compromís i la solidaritat de l’Ajuntament de Barcelona amb la societat del Marroc i Líbia.

 

3. Mobilitzar els recursos humans i materials necessaris per salvar el màxim de vides, i ajudar a la reconstrucció dels territoris afectats en el marc dels programes de cooperació i ajuda humanitària de la direcció de justícia global i cooperació internacional.

 

4. Agrair la tasca a tot el personal humanitari i a les entitats i organitzacions no governamentals, que s’ha traslladat a primera línia d’atenció de les persones damnificades.

 

 

Barcelona, 20 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt