‘Trias per BCN’ creu que el ‘Pla Endreça’ de Collboni no funcionarà i hi veu més màrqueting que eficiència i cap augment de pressupost o recursos

El regidor portaveu, Jordi Martí Galbis, anuncia que farà un seguiment exhaustiu de les 3 fases del Pla i que des de ‘TriasxBCN’ presentaran iniciatives de control des del mateix mes de setembre  

 

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha considerat que el ‘Pla Endreça’ de l’Alcalde Jaume Collboni no funcionarà i hi veu més màrqueting que eficiència i cap augment de pressupost o recursos. El regidor portaveu, Jordi Martí Galbis, ha anunciat que ‘TriasxBCN’ farà un seguiment exhaustiu de les 3 fases del Pla i que des del grup presentaran iniciatives de control des del mateix mes de setembre. 

 

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’, per boca del seu portaveu, Jordi Martí Galbis, ha valorat avui d’urgència el ‘Pla Endreça’ que avui ha presentat el Govern de Jaume Collboni per intentar revertir els problemes de seguretat, convivència, civisme i neteja i manteniment que avui pateix la ciutat de Barcelona.

 

A parer de Martí Galbis, “seguretat, neteja i ordre públic són, sense dubte, els principals problemes que pateix avui Barcelona i pels quals la ciutadania exigeix a l’Ajuntament una resposta. Benvingut el pla que presenta el Govern Collboni; però tenim molt dubtes que comporti els canvis que la capital catalana necessita”. Pel portaveu de ‘TriasxBCN’, “el que avui ha presentat l’executiu socialista, i que ens ha traslladat als grups polítics uns minuts abans de la roda de premsa,

 

·       És un pla amb objectius molt ambiciosos, però sense pressupost nou ni augment de partides.


·      És un pla que fixa unes ‘noves prioritats’ i assenyala ‘la seguretat, el civisme, la neteja i el manteniment…’, és alarmant que el Govern anterior, el de Colau i Collboni, amb el PSC al capdavant de les àrees de seguretat i la mobilitat, no tinguessin aquest àmbits com a prioritaris.


·      És un pla que preveu augmentar les inspeccions i les sancions, però que no explica com pensa millorar el procediment per a cobrar les multes.


·     És sorprenent que s’anunciï que la Guàrdia Urbana actuarà ara amb nous criteris davant de comportaments incívics que cal sancionar, quan aquesta hauria de ser sempre la prioritat de la policia municipal. És un clar reconeixement que no s’han fet les coses que tocaven els darrers 4 anys.


·      On són els 70 milions d’euros gastats en el ‘pla de xoc de neteja’ anunciats per l’anterior govern i quins han estat els seus resultats? El naixement del ‘Pla endreça’ és la confirmació del seu fracàs.”

 

“En definitiva”, ha dit el regidor Martí, “ens temem que senzillament estiguem al davant d’un pla dominat pel màrqueting i les fitxes de power-point, que empaqueta amb nous llacets de colors estratègies, polítiques, recursos i accions que l’Ajuntament ja té en marxa des del passat mandat, i que s’han demostrat que no funcionen”.

 

“Des de ‘TriasxBCN’ serem molt exigents en fer el seguiment de les accions de les 3 fases del Pla; i presentarem a Plenari i comissions iniciatives d’impuls i control d’aquest Pla ja el mes de setembre i durant el que queda d’any i el 2024”, ha finalitzat el portaveu Jordi Martí Galbis.

 

 

 

Barcelona, 26 de juliol de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt