‘Trias per BCN’ creu que el Baròmetre post-28M recollia l’esperança pel canvi i un nou Alcalde que el pacte PSC-PP-Comuns per investir Collboni ha estroncat

El 44% de la ciutadania de Barcelona creia que Xavier Trias havia de ser l’Alcalde, en front del 18,3% que volien Jaume Collboni, assenyala el treball fet pel consistori entre el 30 de maig i el 8 de juny, en que l’exalcalde és el líder polític més ben valorat amb una nota de 5,3

 

El regidor portaveu Jordi Martí Galbis destaca que l’Enquesta de Serveis Municipals 2023, realitzada els primers mesos de l’any, fa balanç del mandat i exposa el cansament de la ciutadania de Barcelona pel fracàs del Govern municipal en àmbits com la seguretat, habitatge, neteja i mobilitat

 

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha constatat que el Baròmetre semestral realitzat just després de les eleccions municipals del passat 28 de maig va recollir de forma ferma una percepció clara de la ciutadania en el canvi i l’elecció d’un nou alcalde, Xavier Trias, que el pacte posterior de PSC, Comuns i PP per investir Jaume Collboni el 17 de juny ha estroncat. El portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha destacat que l’Enquesta de Serveis Municipals 2023, realitzada els primers mesos de l’any, fa balanç del mandat i exposa el cansament de la ciutadania de Barcelona pel fracàs del Govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni en àmbits com la seguretat, l’habitatge, la neteja i la mobilitat.

 

Aquesta tarda de dilluns post-electoral, el Govern de Jaume Collboni ha decidit fer públiques conjuntament l’Enquesta de Serveis municipals d’aquest any i el Baròmetre semestral corresponent al mes de juny, i que està marcat per la celebració de les eleccions municipals. A parer de Jordi Martí Galbis, “després de la successió de Baròmetres municipals dels darrers mesos amb resultats molt crítics per la gestió municipal del Govern Colau-Collboni, el d’aquest mes de juny recollia les mateixes dades dolentes, però també un clar optimisme de la ciutadania en el futur de la ciutat, producte del resultat de les eleccions del 28M i el triomf de ‘Trias per Barcelona’, que l’elecció de Jaume Collboni com a nou alcalde amb una aliança antinatural de socialistes, comuns i PP ha estroncat”. “La maniobra de Collboni, Colau i Sirera contra Trias queda clar que ha estat també una maniobra contra el desig i l’esperança d’una gran majoria dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona”.

 

El regidor portaveu Martí Galbis recorda les dades principals que ara recull el Baròmetre. Xavier Trias és el líder municipal més ben valorat de forma clara, amb un 5,3, en una enquesta en que suspenen clarament Collboni, 4,6, i Colau, 4,5. Un 45% dels enquestats valoren positivament el resultats de les eleccions.

 

 

 

De forma clara, un 44,5% dels enquestats indiquen que preferien a Xavier Trias com a Alcalde; i només un 18,3% a Collboni. També el govern en solitari de ‘Trias per Barcelona’ era l’opció preferida entre les fórmules de composició del nou executiu; l’opció del PSC en solitari apareix en sisè lloc, fins i tot per sota de l’opció d’un govern de Trias i ERC.

 

Pel que fa a la percepció de la ciutadania sobre la imatge de la ciutat que recull el baròmetre, de nou una majoria destacada (58%) que Barcelona ha empitjorat el darrer any, i només un 30% que ha millorat. La seguretat segueix sent de forma destacada el principal problema de la ciutat per un 27% dels enquestats, dos punts per sobre del baròmetre de desembre passat. A parer de Martí Galbis, “la inseguretat es cronifica com la principal preocupació dels barcelonins els últims vuit anys. I el fet que el responsable de la gestió de la seguretat els darrers 4 anys a l’Ajuntament, Albert Batlle, continua al capdavant d’aquest àmbit difícilment podrà afrontar una millora de la situació amb les mateixes estratègies i recursos que han guiat la seva acció de govern”. La neteja continua també al capdavant dels problemes que fixen els ciutadans, on també repunta les dificultats en l’accés a un habitatge, “un dels grans fracassos dels Govern de Colau i Collboni”, ha indicat el regidor de ‘TriaxBCN’.

 

Jordi Martí Galbis ha exposat que l’única dada positiva del baròmetre de juny és l’optimisme que demostraven els enquestats a l’hora de valorar les perspectives de futur de la ciutat pel pròxim any, on augmentaven els optimismes i baixaven molt els pessimistes. “Era el reflex clar de l’esperança que els barcelonins i barcelonines havien dipositat en l’opció de canvi que havia ha guanyat a les eleccions del 28 de maig, i que ara el pacte per fer Collboni alcalde ha estroncat”, ha dit el portaveu de Trias per Barcelona. 

 

D’altra banda, i en relació a l’Enquesta de Serveis municipals 2023, l’Enquesta més exhaustiva de l’any de les que realitza l’Ajuntament, i que pregunta al llarg de 4 mesos per la valoració que fan els entrevistats de la gestió municipal a tots els nivells, Jordi Matí Galbis ha assenyalat que “fa balanç del mandat i exposa el cansament de la ciutadania de Barcelona pel fracàs del Govern municipal en àmbits com la seguretat, habitatge, neteja i mobilitat”. “Si l’Enquesta de Serveis del 2022 ja va servir per constatar que el Govern d’Ada Colau i Jaume Collboni no tenia futur; el treball fet aquest any ho confirmava; com es va veure amb els resultats de les eleccions del 28 de maig passat”.

 

 

 

Barcelona, 24 de juliol de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt