‘Trias per BCN’ constata el continuisme del projecte de Pressupost i Ordenances Fiscals de Collboni pel 2024 i creu que només busca el suport de Colau

El regidor Ramon Tremosa revela que el Govern del PSC s’ha limitat a reclamar el vot favorable o l’abstenció a unes propostes que blinden el model de ciutat dels Comuns i que no recullen cap de les prioritats que ha defensat ‘TriasxBCN’ per avançar cap a un canvi a Barcelona

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha constatat el continuisme del projecte de Pressupost i Ordenances Fiscals de l’Alcalde Jaume Collboni per l’exercici de 2024 i creu que només busca el suport del partit d’Ada Colau. El regidor Ramon Tremosa ha revelat que el Govern municipal  del PSC s’ha limitat a reclamar el vot favorable o l’abstenció a unes propostes que blinden el model de ciutat dels Comuns i que no recullen cap de les prioritats que ha defensat ‘TriasxBCN’ per avançar cap a un canvi a Barcelona.

Ahir a la tarda, el Govern de Jaume Collboni va presentar en roda de premsa els projectes de Pressupost municipal per a l’any que ve, així com les noves Ordenances Fiscals pel 2024. Després d’una revisió ràpida i d’urgència, el regidor de Trias per Barcelona en l’àmbit econòmic i de pressupostos ha remarcat que “aquest no és el nostre pressupost i no són les nostres ordenances fiscals. Barcelona necessita un canvi; és el que va expressar la ciutadania de Barcelona amb el resultat de les eleccions. Amb aquest pressupost de Collboni el canvi no hi és”.

“Collboni ha preferit abandonar l’opció del canvi per continuar amb el model d’Ada Colau. I aquí nosaltres no hi serem”, ha dit el portaveu pressupostari de TriasxBCN. “Sempre hem dit que aquest Govern municipal i aquesta alcaldia no és fruit d’un programa de govern o d’un projecte, sinó de tenir l’alcaldia a qualsevol preu. I entenem que la majoria que va fer possible l’elecció de l’alcalde és la majoria amb qui han decidit que volen comptar per aprovar ordenances i pressupostos”, ha reblat.

Tremosa ha lamentat que no hi hagi hagut en cap cas voluntat de negociació per part del Govern municipal amb Trias per Barcelona. “No hi ha hagut negociació. La negociació és intercanviar papers i treballar-los conjuntament abans de registrar-los, i no limitar-se només a demanar en plàcides reunions el nostre vot o l’abstenció”. El regidor i exconseller d’Empresa de la Generalitat ha recordat que ahir es van presentar a la premsa pressupost i ordenances fiscals, que el grup va rebre, en format paper, només quatre hores abans. “I dimecres ja es vota inicialment en Comissió…, per tant, han tingut zero voluntat de negociació i pacte”.

“El pressupost i les ordenances són els expedients més extensos i més complexos que ens trobem cada curs polític. Si de veritat volguessin negociar, no actuarien com si tinguessin majoria absoluta”, ha insistit Ramon Tremosa.

“Aquests pressupostos i aquestes ordenances no són noves, són continuistes i blinden un model de ciutat derrotat a les eleccions municipals, quan Colau va quedar tercera”, ha assegurat Tremosa, que ha recordat que Jaume Collboni i el PSC no són nous al Govern municipal, fa cinc anys que hi són, i amb la responsabilitat de dirigir la Hisenda municipal en els darrers 4.

Ramon Tremosa ha explicat que la proposta del govern del PSC “no recull i no contempla cap de les moltes qüestions que hem demanat en els darrers 4 anys a l’Ajuntament, o durant la campanya electoral”. I ha posat uns breus exemples.

  • “La tarifa plana fiscal que vam acordar fa 5 anys continua sent una presa de pèl. Vam demanar-la per a ciutadania, emprenedors i empreses, i van aprovar-la tard i malament (només unes poques persones van acollir-s’hi).
  • La taxa de recollida d’escombraries, actualment amb sentència judicial (recorreguda per l’ajuntament) continua igual.
  • Incloure una bonificació en l’IBI per a les famílies monoparentals.
  • El suport a l’activitat econòmica gairebé no existeix.
  • Hem reclamat des de fa anys -i s’ha aprovat en diferents comissions i plens- que es bonifiqui fiscalment els veïns i activitats econòmiques afectades per obres de llarga durada, i també els paradistes dels mercats, i res no hi apareix”.

Barcelona, 11 d’octubre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt